Lip filler verdwijnt snel

   lip filler verdwijnt snel


Lip filler verdwijnt snel: dit kun je eraan doen

Heb jij lip fillers en merk je dat dit snel weer verdwijnt? I feel you. Dat heb ik zelf ook gehad en dat is natuurlijk ontzettend balen, want voor lip fillers leg je al gauw honderden euro's neer. Het is een feit dat fillers op de ene plek sneller verdwijnen dan op een ander,  bijvoorbeeld doordat de lippen heel beweeglijk zijn. Toch zijn er dingen die je kunt doen om te zorgen dat lip filler minder snel verdwijnt. Lees je mee?

Zo verdwijnt lip filler minder snel: vermijd zon & smeer je goed in

Door de zon lossen fillers als het ware sneller op. Daarom wordt direct na het injecteren van fillers verteld dat je de zon de eerste 48 uur moet vermijden. Maar om langer van je lip fillers te kunnen genieten kun je het best altijd de zon vermijden. Nu is dat zo goed als onmogelijk, dus wat je dan het best kunt doen, is zorgen voor de beste zonbescherming. We smeren al gauw ons gezicht en armen en benen in wanneer de zon schijnt, maar hoe vaak denk jij aan zonnebrand op je lippen? Investeer bijvoorbeeld in een goede lipbalm met SPF 50 en breng de lipbalm om de paar uur opnieuw aan. Ze tast de UV-straling je lipfiller het minst aan én drogen je lippen niet uit.

Zo verdwijnt lip filler minder snel: rook niet

Tsja, dit is toch wel een inkoppertje. Roken is sowieso ontzettend slecht voor je huid, maar het droogt natuurlijk ook ontzettend uit. Fillers houden daarentegen vocht vast, dus roken heeft daar een heel tegenstrijdige werking op. Om te zorgen dat je lip fillers langer blijven zitten, kun je dus het best stoppen met roken (als je überhaupt rookt). 

Zo verdwijnt lip filler minder snel: bouw de filler op

Hoe vaker je fillers injecteert, hoe langer het uiteindelijk blijft zitten. Het is dan ook beter om op te bouwen, in plaats van in één keer (te) veel filler te injecteren. Zo krijgt de huid van je lippen de tijd om aan de nieuwe  vorm te wennen en voorkom je ook meteen een duckface doordat de huid te strak staat door de hoeveelheid filler ;)

Dit vind je vast ook interessant

Meld je aan voor de nieuwste Life, Beauty & Style artikelen in je mailbox