De Beste Hair Extensions | Al Mijn Tips Na 10 Jaar Ervaring (Prijs-Kwaliteit, Merken, Blenden)

6 mei 2021

Éen van mijn favoriete dingen op het gebied van beauty en uiterlijk? Dat zijn zeker weten hair extensions! Ik realiseerde me deze week dat ik al 10 jaar lang af en aan hair extensions draag en ook óntzettend veel merken en soorten geprobeerd heb. Omdat ik nog geregeld vragen krijg over hair extensions leek het me leuk om een uitgebreid artikel te schrijven over álles wat ik weet over hair extensions. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over do do's en dont's, de beste merken én mijn beste op het gebied van hair extensions? Lees gauw mee😊*

Shop mijn tweedehands designer items van Chanel, Gucci & meer!

De beste hair extensions merken

1: Beauty Works hair extensions
Mijn nummer 1: de hair extensions van Beauty Works. Dit is een Amerikaans merk dat hier in Nederland (slechts) 2 soorten hair extensions uit hun lijn verkoopt via Lookfantastic.nl. Maar de soorten díe te koop zijn, zijn echt geweldig! Ik heb de Beauty Works 22 Inch Beach Wave Double Hair Extension Set in 22 inch (55 cm) en 220 gram. Deze set heeft een voorgestijlde 'beach wave' die ook na het wassen weer terugveert. Ondanks dat dit komt door een chemische behandeling, voelt dit haar het meest zacht, glad en gezond ten opzichte van alle andere sets die ik ooit geprobeerd heb. Beauty Works omschrijft hun haar als premium Remy kwaliteit (remy haar wilt zeggen: 100% menselijk haar waarvan de haarschubben in één richting liggen dus net als je eigen haar. Daardoor klit het niet snel en gaat het langer mee). Daarnaast is dit de enige set die seamless clip ins heeft, dus een heel dunne band waar het haar en de clips op zitten die echt plat tegen je hoofdhuid ligt. Daardoor zie je de extensions écht niet. De prijs is €263,95 en dat is voor de kwaliteit die je krijgt echt heel netjes.


BeautyWorks hair extensions


2: MLY hair extensions
Voordelige én goede remy human hair extensions vind je wat mij betreft bij MLY Hair extensions, waar ik ook een review over heb geschreven hoe ik hair extensions blend met een boblijn. Ik had de 18 inch (40cm) set in 180 gram en deze kost €145 euro. Ter vergelijking met mijn nr. 1 hair extensions: bij MLY betaal je voor de 220 gram set in 20 inch (50 cm) €199 euro, dus dat is een stuk voordeliger. Als het gaat om de meest comfortabele clip in hair extensions, dan springen deze van MLY eruit. De clipjes hebben extra lange tandjes met een siliconen coating voor extra grip in je haar. Daardoor trekken ze niet aan je haar en voel je de extensions echt niet zitten.

3: Locahair hairextensions
Voor de beste prijs-kwaliteit hair extensions kan ik Locahair aanraden. Nu moet ik wel meteen erbij vermelden: ik heb erg slechte recensies gelezen op het gebied van hun klantenservice. Deze webshop zit in Duitsland en blijkbaar hebben veel mensen issues met de levertijd (5 dagen vanuit het buitenland vond ik zelf netjes, en ook gewoon track & trace). De klantenservice heb ik niet nodig gehad, dus daar kan ik niet over oordelen. Het haar komt niet in een fancy verpakking binnen en heeft geen tester strook, maar voor het geld wat je betaald kun je ook geen extraatjes verwachten: de 45 cm set van 170 gram Remy human hair kost slechts €120 euro. Mijn ervaring is dat dit haar van dezelfde kwaliteit is als de hieronder genoemde Body Bling & Luxury for Princess hair extensions. Gaat lang mee bij goede verzorging en het kan prima geverfd worden. Enige minpuntje voor de mensen die de extensions niet willen verven en dus een perfecte kleurmatch zoeken: de kleur is in het echt iets lichter én er zit geen test strook bij dus je kunt de extensions niet retourneren. Maar goed haar voor een klein prijsje? Dat vind je bij Locahair zeker!

4: Bodybling hair extensions
De hair extensions van BodyBling lijken merkloos, aangezien dit de naam is van de webshop en niet per se het merk hair extensions. Ze zijn ook verkrijgbaar via Bol.com, maar ik heb hun Remy human hair extensions gewoon via bodybling besteld. Ik koos de 20 inch (50cm) set in 120 gram en deze set kost €101 euro. Super weinig! Maar: 130 gram haar is bij lange na niet voldoende om naast lengte ook voldoende volume te geven. Daar heb ik persoonlijk nog 50 tot 100 gram extra haar voor nodig. De kwaliteit is hetzelfde als de Locahair extensions, maar het gewicht en dus volume van de Bodybling extensions liggen een stuk lager en daarom belanden ze op de 4e plek.

5: Luxury for Princess hair extensions
Ik heb jaren model gestaan voor Luxury for Princess en dit was toen ook het enige merk dat ik droeg. Het was ook een van de eerste merken die ik ooit probeerde. De kwaliteit is wederom vergelijkbaar met de bovengenoemde merken, ook van Remy kwaliteit. Voordeel van Luxury for Princess hair extensions is dat ze héel veel verschillende diktes (qua gewicht) hebben, zelfs 320 gram! Nu heb ik die set geprobeerd (omdat deze gesponsord was) en ik kreeg er op den duur echt ontzettend 'haarpijn' van. Zeer oncomfortabel. Deze set kost ook €300 dus behoorlijk wat geld. Daarnaast viel het me bij de sets van Lucury for Princess op dat het haar wat sneller uitvalt en afbreekt met borstelen.

6: Glamour Your Hair hair extensions
Van Glamour Your Hair heb ik zowel van de Remy human hair & Synthetische hair extensions een review geschreven. Over de synthethische hair extensions was ik echt niet te spreken, dit haar lijkt wel Barbie haar en het gaat erg snel in de knoop. Daarnaast houd het amper krul omdat je het niet te warm kan krullen (of stijlen). Ondanks dat de synthetische extensions maar €50 euro kosten, zou ik hier nooit meer voor kiezen. De human hair extensions waren na de synthetische echt een verademing, maar dit was van korte duur. Na een aantal keer stijlen, krullen en borstelen viel het haar met grote plukken uit en werd het erg droog en sprieterig. Op de website staat ook dat ze een levensduur van 8 tot 12 maanden hebben, terwijl de overige merken zeggen dat Remy human hair minimaal 12 maanden mee moet kunnen gaan. Dat ze relatief kort mee gaan merkte ik dus aan de kwaliteit na een tijdje. De set die ik had was de Deluxe set in 20 inch (50 cm) en 180 gram voor 230 euro. 

7: 1001hair extensions
De slechtste hair extensions ooit: deze webshop claimt altijd 80% korting te hebben dus de hair extensions staan bijvoorbeeld afgeprijsd van 425 euro naar 85 euro. Voor een set van 45 cm en 120 gram. Dat zou extreem veel geld zijn voor erg weinig haar. Zoals je in dit rijtje ziet biedt geen enkel merk hair extensions aan van meer dan 300 euro, dus dat deze extensions zó veel afgeprijsd zouden zijn is dan ook een lokkertje. Ik heb een set geprobeerd en het was het slechtste haar ooit: wel van Remy human hair kwaliteit dus het ging niet snel in de knoop, maar de punten van het haar begonnen halverwege al dunner te worden dus het was een dun sprieterig bosje haar. Je zou bij wijze van spreken 3 sets nodig hebben om volle punten te krijgen. Géén aanrader.

MLY hair extensions 

Clip ins of weaves: welke zijn beter?

Mijn favoriet zijn 100% de clip ins! Dit zijn namelijk de enige niet permanente hair extensions die je binnen minuten in- en uit je haar clipt. Je hoeft er niet mee te *slapen, douchen of sporten dus je eigen haar heeft er het minst onder te lijden. Mijn tweede favoriet is de hair weave, een techniek waarbij stroken hair extensions aan kleine horizontale vlechtjes worden genaaid die zo dicht mogelijk tegen je hoofdhuid aan zijn gevlecht. Als dit een aantal weken uitgroeit gaan de vlechtjes losser zitten en kan je haar borstelen vervelender worden. Maar als je permanent (ze blijven max 3 maanden zitten) hair extensions wilt is dit een goede optie. Met tape ins en micro rings (beiden een permanente vorm van hair extensions) heb ik geen ervaring. *Ik zie mijn clip in hair extensions als semi-permanent, omdat ik er wel heel vaak mee slaap (zie meer info bij de volgende vraag). Ik was mijn haar 2 á 3 keer per week dus soms laat ik mijn extensions 3 of 4 dagen zitten, lekker makkelijk zodat mijn haar elke ochtend meteen goed zit.

Kun je met clip in hair extensions in slapen?

De meeste hair extensions websites vermelden dat dit niet kan of in elk geval niet wordt aangeraden. Ik kan na 10 jaar ervaring zeggen: dit kan prima, mits je kwalitatief haar hebt én wat maatregelen neemt. Zo moet je absoluut niet met je haar los gaan slapen, omdat het dan ontzettend snel in de knoop raakt en je 's ochtends gegarandeerd wakker wordt met een groot vogelnest op je hoofd. Ik vlecht mijn haar en hair extensions in van bovenaf tot aan de puntjes, wat zorgt voor een slag in mijn haar als ik wakker wordt. Daarnaast gebruik ik veel Biosilk serum, wat ervoor zorgt dat wrijving op je haar minder schade aan kan richten én je haar zijdezacht wordt. Als laatste: slaap op een zijden kussensloop óf draag een zijden sjaaltje over je haar. Zijde voorkomt dus dat wrijving over je kussen je haar beschadigd. Door met vlechtjes in te slapen op een zijden kussensloop kun je dus prima slapen met je clip ins in. Het enige wat misschien even wennen is, is dat je de clipjes wat meer voelt als je erop ligt.

Hoe plaats je zelf hair extensions in je haar?

Clip in hair extensions zijn het snelst om zelf in je haar te plaatsen, het kost mij vaak slechts 1 minuut. Ik schreef in mijn MLY hair extensions review een uitgebreide stap voor stap guide  om hair extensions in  je haar te clippen.

Welke soort hair extensions gaan het langst mee?


Synthetisch haar
Er zijn twee soorten haar qua hair extensions: menselijk haar en synthetisch (niet menselijk) haar. Synthetische hair extensions gaan vaak maar maximaal 2 maanden mee, omdat dit zich niet gedraagt zoals echt menselijk haar. Wassen, kammen en fohnen zorgen er dan ook gauw voor dat synthetisch haar niet lang mooi blijft. Sommige synthethische extensions van betere kwaliteit zoals Japanse HD fibers, kunnen iets langer mee gaan en ook gestijld en gekruld worden op lage temperatuur. Synthetische extensions zijn het goedkoopst, dit kost vaak tussen de 20 en 60 euro.

Menselijk haar
Kies je voor echt menselijk haar, dan gaat dit tussen 3 en 18 maanden mee. Er is Remy human hair en non-remy human hair. Die eerste variant is wat de merken die ik hierboven heb toegelicht aanbieden; dit het soort menselijk haar dat je wilt! Remy hair komt vaak van 1 of 2 donoren en is afgeknipt toen het haar in een staart of vlecht zat. Alle haren en haarschubben vallen dus in één richting. Bij goede verzorging gaat dit haar 6 tot 18 maanden mee. De niet-remy haarsoorten zullen 3 tot 6 maanden mee gaan, al is mijn ervaring na één keer niet-remy hair dat het nog geen 3 weken mee ging. Het haar klit vrijwel direct en vormt zich in een grote haarbal. Misschien dat het voor een vlecht een optie is, maar om los te dragen gaat dit niet lang mooi blijven. Niet-remy haar herken je ook aan de prijs: tussen de 40 en 100 euro. Remy human hair is veel duurder, tussen de 100 en 400 euro. Het haar van de lengtes die ik draag zijn al gauw tussen de 200 en 300 euro.

Kun je hair extensions verven?

Ja, wanneer het om Remy human hair gaat kan dit. Dit geldt echter wel voor donkerder verven. Het haar is al chemisch behandeld om het in de kleur te krijgen die het is wanneer je het koopt. Daarom reageert het niet of niet goed op ontleuring. Donkerder verven is echter geen probleem. Dit geldt wel voor Remy human hair. Het niet-remy haar is door de haarschubben die alle kanten uit liggen niet geschikt om te verven.

Hoe vaak moet je hair extensions wassen?

Bij dagelijks gebruik was ik mijn hair extensions 1 keer per maand. Hair extensions zitten niet aan je hoofdhuid vast (niet zoals je eigen haar in elk geval) en worden dus ook veél minder snel vet. Als je veel haarlak gebruikt is iets vaker wassen wel aan te raden, maar in principe is het niet nodig. Daarnaast zorgen de meeste 'gewone' shampoos ervoor dat je hair extensions uitdrogen. Daarom is het aan te raden om speciale shampoo en conditioner te gebruiken die ontwikkeld zijn voor hair extensions.

Hoe zorg je ervoor dat hair extensions het langst mee gaan?

Omdat hair extensions niet de voeding van binnenuit krijgen die jouw eigen haar wel krijgt, moet je ze extra goed verzorgen om ze  zo lang mogelijk mooi te houden. Mijn ervaring is dat olie en serums weinig doen, omdat hair extensions 'dode' haren zijn - ze nemen niets op. Daarnaast zijn hair extensions chemisch bewerkt met siliconen om ze lang glad, zacht en glanzend te houden. Wanneer je daar iets op smeert wat normaal gesproken in moet trekken, zal dat niet veel effect geven. Smeer je een product in je hair extensions wat erop gericht is om een beschermlaagje aan te brengen, dan kan dit wel helpen. Daarom zweer ik bij Biosilk, een serum op basis van zijde wat een glad laagje (zonder vet te worden) achterlaat op je haar. Zo blijft het mooi glanzend en zacht. Dit hoef je maar 1 á 2x per week te doen. Daarnaast is het wassen van je extensions één van de redenen waarom ze vaak uitdrogen. De meeste mensen gebruiken namelijk normale shampoo, in plaats van speciale producten voor hair extensions. Wil je niet extra veel geld uit geven aan speciale producten, kies dan in elk geval voor een SLS & SLA vrije shampoo. (SLS en SLA zijn schuimende ingrediënten die je haar enorm uitdrogen)

Zorgen hair extensions voor kale plekken?

Dit kan wel, maar als je niet té zware hair extensions draagt zal dit niet gauw gebeuren. Als je van jezelf dun of weinig haar hebt, dan kun je je voorstellen dat hair extensions van 300 gram veel te zwaar zullen zijn aan je eigen haar en het daardoor kan afbreken. Een gewicht van 160 - 180 gram is het meest standaard voor een gemiddeld haartype en dat zal niet té zwaar zijn waardoor je haar breekt of je kale plekken krijgt.

Hopelijk was dit een interessant en informatief artikel als jij meer wilde weten over hair extensions. Heb je een vraag die hierboven niet beantwoord is? Stel 'm dan via de comments hieronder of stuur me een berichtje op social media. Wil je op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Volg mij dan  op Facebook Instagram en YouTube voor de laatste updates

*Dit artikel is niet gesponsord en door geen van de genoemde merken aangemoedigd, dit artikel is geschreven uit eigen keuze.

LocaHair hair extensions


Een reactie posten