Geld.nl | autoverzekering vergelijken op een vergelijkingssite

27 mei 2021


Geld.nl | autoverzekering vergelijken op een vergelijkingssite


Better safe than sorry: er zijn zaken waar je je maar beter voor kunt verzekeren, zoals je auto. Dat is een kostbaar bezit en wanneer je schade maakt – of door een ander schade krijgt – lopen de kosten al gauw hoog op. Daarom is het verstandig om een autoverzekering af te sluiten zo gauw je een (nieuwe) auto hebt. Maar waar let je op bij het afsluiten van een autoverzekering? En hoe kies je de beste verzekering voor jou? Geen keuzestress: er is gelukkig een vergelijkingssite die je helpt bij het vinden van een passende autoverzekering.

Waarom een autoverzekering afsluiten?

Volgens de wet (de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) is een autoverzekering verplicht. Deze wet is in het leven geroepen om eventuele slachtoffers te beschermen. Zo gauw je over een auto bezit, ben je dus verplicht om in elk geval een WA autoverzekering af te sluiten. Maar je kunt die verplichte verzekering natuurlijk uitbreiden zodat je je auto ook verzekert voor schade aan anderen, diefstal, inbraak, brand, water- of ruitschade. Daarnaast kun je ook volledig Casco (all risk) je auto verzekeren zodat je ook nog verzekerd bent voor schade door je eigen schuld.


Handige vergelijkingssite voor autoverzekeringen

Ik houd echt van vergelijken, al helemaal als het om zulke grote en kostbare bezitten gaat zoals een auto. Ik wil geen dief van mijn eigen portemonnee zijn en vind het daarnaast een gevoel van een stukje zekerheid: je kiest zelf waar je je voor verzekert, tegen welke voorwaarden en tegen welk bedrag. Dit kun je allemaal ontdekken door de tool in te vullen op de vergelijkingssite van geld.nl. Je vult simpelweg je gegevens in, zoals je kenteken (zodat ze kunnen zien wat voor soort auto je hebt), waar je je voor wilt verzekeren en of je bijvoorbeeld ook accessoires wilt verzekeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het valt te verzekeren. Denk aan speciale velgen of een trekhaak. Hoe meer je verzekert, hoe duurder je premie natuurlijk wordt. Daarom is het slim om ook aan zaken te denken als: hoeveel eigen risico wil ik nemen? Hoe hoger dat bedrag is, hoe lager je premie uiteindelijk wordt. Je leest het al: er zijn veel factoren waar jouw autoverzekering op maat vanaf hangt.

Ga je binnenkort kijken voor een (nieuwe) auto? Denk er dan aan om snel een autoverzekering af te sluiten. Wel nadat je goed hebt vergeleken via de vergelijkingssite natuurlijk. Zo sluit je de best passende autoverzekering af voor jou.

*gesponsorde content

Een reactie posten