Malu Keizer - Swartjes

Welkom op deze pagina over mij, Malu Keizer - de content creator achter Life, Beauty & Style. Dit  is niet mijn eerste blog, of zoals ik het zou willen noemen, online platform. Ik begon mijn eerste blog (The Stylish Confessions, die niet meer online is) in 2010. Het was mijn eigen stukje internet waar ik mijn avonturen als 18-jarige in de modewereld in Amsterdam deelde. Ik heb verschillende PR-stages gelopen waar ik voor merken werkte als Sarenza, Swarovski, Hunkemöller en Omega. Op mijn blog schreef ik over mode-evenementen, de laatste trends én natuurlijk mijn stage-ervaringen in het modewereldje.


Bekijk hier mijn PR & Media overzicht met samenwerkingen en media uitingen

Toen ik besloot mijn eigen blog te starten, wilde ik dit meteen in het Engels doen zodat ik een groter publiek kon bereiken. Ik wilde mijn blog gebruiken om anderen te inspireren, mijn creativiteit te delen en later ook om mijn schrijf- en (web)design skills te ontwikkelen. Mijn blog begon snel te groeien en na een tijd merkte ik dat het hebben van een internationaal modeblog me eigenlijk best wel kon helpen bij het vinden van stageplekken en bijbaantjes als content creator / tekstschrijver. Sterker nog, ik kan tegenwoordig echt zeggen dat het starten van een eigen blog op 18-jarige leeftijd ontzettend leerzaam en waardevol is geweest als start voor hetgeen wat ik nu doe in mijn fulltime baan. Als blogger verzorgde ik mijn eigen contentcreatie, e-mailmarketing, social media marketing, PR, fotografie en webdesign. Het gaf me een behoorlijke voorsprong toen ik aan mijn studie begon, omdat ik al heel wat ervaring had met marketing en het maken van content. Ik wist één ding zeker: ik zou doorgaan met het maken van mijn eigen content, zowel tijdens als na mijn studie.
 
Van modeblogger naar content creator 
Na jaren succesvol bloggen over mode en beauty, besloot ik de focus te verleggen naar het maken van kwalitatieve content, in plaats van het delen van outfits en makeup looks. Ik wilde meer schrijven over topics zoals beauty, lifestyle en leuke tips en tricks op deze gebieden. Daarom lanceerde ik BLES Magazine, wat staat voor Beauty, Life, Entertainment & Style, in september 2016. Via een persbericht dat ik grootschalig uitstuurde liet ik  weten dat deze ex-fashionblogger weer aan het bloggen is, maar dan met BLES Magazine. Een van de grootste online marketingplatforms van Nederland, Emerce, pikte het nieuws op en deelde mijn persbericht. Dat hielp BLES Magazine veel aandacht te krijgen vanaf de eerste dag dat het live ging, maar natuurlijk had ik ook nog steeds veel van de volgers van mijn vorige blog. Dat is hoe BLES Magazine groot begon en in de loop van de tijd nog groter werd. In mei 2021 is BLES Magazine omgezet naar Life, Beauty & Style omdat de 'entertainment' kant van mijn blog mijn interesse niet meer had. Daarom gaf het voor de langere termijn geen toegevoegde waarde meer om  entertainment in de naam te laten staan.


Tegenwoordig werk ik als Webmaster en doe ik vrijwel alle dingen die ik zo leuk vind aan bloggen óók voor mijn werk bij Philadelphia Zorg. Ik vind het nog steeds leuk om mijn vrije tijd te besteden aan het maken van content voor Life, Beauty & Style en ik zie mezelf ook niet snel stoppen 😉. Wil je op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Volg mij dan op Facebook Instagram en YouTube voor de laatste updates.

Veel plezier met het lezen van Life, Beauty & Style!