10 Jaar Bloggen | Terugblik In De Succesjaren Van Mijn Blogs + Youtube

3 mei 2020


 

Download mijn E-book: Bloggen met succes in 2023

 

Fun fact: ik blog al ruim 10 jaar! Dat wist je vast niet 😜. 
LifeBeautyStyle.nl bestaat ook 'pas' 3,5 jaar, want hiervoor had ik een blog genaamd The Stylish Confessions. Ik ben al deze tijd blijven bloggen, omdat het creëren van content simpelweg mijn passie is. Tekst, beeld, webdesign, social media: ik kan er heerlijk mijn creativiteit in kwijt. Dáár doe ik het voor, maar natuurlijk ook voor de lezers die dit lezen. Maar dat bereik van 45,000 unieke bezoekers? 60,000 youtube abbonees? 18,000 instagram followers? Nee, dat is er niet meer. En daar zou ik ook nooit meer wat van terug zien, dacht ik...

The WayBack Machine internet archief

Per toeval ben ik achter zó iets gaafs en handigs gekomen! Hierdoor kon ik helemaal way back down memory lane en het succes van mijn goede blog jaren herleven. Ik zocht een manier om een oude banner (die niet vindbaar was op Google afbeeldingen) terug te halen, dus ik typte: 'retrieve old webpage' in in Google, omdat ik hoopte dat er een tool bestond die een oude, verwijderde webpagina zou kunnen tonen. Ik kwam uit op The Wayback Machine, een internet archief. Ik werd gillend gek van enthousiasme! Zou ik hiermee mijn allereerste blog uit 2010 kunnen zien? En al die oude foto's weer kunnen terughalen? De screenshots van mijn Youtube succes? YES, dat kon!

Pssst... Heb jij een blog? Meld je dat gratis aan voor mijn Blogger Lijst voor meer bekendheid én vindbaarheid

 

Hoe het in 2010 begon met Malusfashion

In dat internetarchief kun je simpelweg een link intypen, en het archief toont vervolgens een jaarkalender met een aantal aanklikbare tijdstippen. Op die tijdstippen is er een screenshot gemaakt van hoe een website er op  dat moment uitziet. Je kunt zelfs nog scrollen door de pagina's en afbeeldingen opslaan! In 2010 begon ik als 17-jarige een blog op Blogger (wat ook zo mooi eindigde met '.blogspot.com' en ik noemde deze blog: Malu's Fashion. Wat stond erop? Ontzettend lage kwaliteit foto's van de meest bizarre outfits, maar hé, in 2010 was het blijkbaar geoorloofd om zo de straat op te gaan. Toch vind ik het super leuk om dit terug te zien.


Vanaf 2012: The Stylish Confessions / Maluswartjes.com 

Ergens in 2012 besloot ik om een domein te kopen, genaamd The Stylish Confessions. De volgers van mijn vorige blog 'verhuisden' lekker mee, dus ik ging op een nieuw domein vrolijk verder met bloggen, alleen dan professioneler. Ik verdiepte mij in SEO, HTML, kocht een spiegelreflexcamera en ging aan de slag met volledige contentmarketing (social media, nieuwsbrieven, Facebook ads etc.) Vanaf hier ging ik ook veel meer samenwerken met bedrijven. Sterker nog, ik hoefde niets te doen, zij vonden mijn blog en ik kon het aantal samenwerkingen amper bijhouden. In deze tijd begon ik ook mijn Youtube kanaal: Malu's Makeup. Dat deed ik, trouwens net als het bloggen, in het Engels. Ik bouwde een bizar bereik op van ruim 60,000 internationale abonnees (IK HEB DE SCREENSHOT NU AAAAH:) en besloot in 2015 mijn bijbaantje bij een supermarkt op te zeggen om naast mijn studie volledig aan mijn blog te werken. These were the days!💥

Dit is er nog terug te halen van mijn Youtube kanaal... De titels van een aantal video's nog zichtbaar +  de teller op 60,6K abonnees! Helaas is dit kanaal (onterecht) door Youtube verwijderd :( 


Eind 2016: tijd voor BLES Magazine

Van 2010 tot 2016 gingen mijn blogs eigenlijk vooral over mijn eigen stijl. Mijn kijk op de modewereld, mijn ervaringen tijdens PR stages in de modewereld. Soms zag je letterlijk alleen mijzelf op mijn blog's homepage. Ik heb ergens in 2016 nog de naam TheStylishConfessions veranderd in MaluSwartjes.com, maar dat was het ook niet helemaal. Op een gegeven moment vond ik namelijk dat de nadruk wat minder op mij mocht liggen en meer op het creëren van kwalitatieve content. Over meer onderwerpen dan alleen mode. Zo bedacht ik dat ik iets heel anders wilde, in de categorieën Beauty, Life, Entertainment en Style: BLES Magazine. Dit viel eigenlijk samen met mijn afstudeerjaar, waardoor ik helaas niet meer alle tijd had om het gloednieuwe BLES Magazine dezelfde aandacht te geven als voorgaande blogs. Ook waren Google Followers (ik had er een aantal duizend) niet meer mee te nemen naar je nieuwe domein, dus veel vaste lezers zijn mijn blog uit het oog verloren. Ook spatte mijn Youtube bubbel begin 2016 uiteen, lees hier meer - waardoor ik duizenden volgers kwijtraakte op social media.

Zo zag The Stylish Confessions er in 2016 uit.Stiekem mis ik die tijd van de succesjaren soms. Die vele samenwerkingen, de continue groei op social media, die tientallen reacties onder blog artikelen, de invites voor Fashion week en exclusieve events. Dat zorgt toch voor een gevoel van: dit is het resultaat van hard werken. Maar aan de andere kant: ik heb nooit de ambitie gehad om van mijn blog meer dan een bijbaan te maken. Dus het heeft zo gewoon moeten lopen. Ik heb nu een supergave fulltime baan, de leukste collega's, een prachtig kantoorpand in hartje Utrecht... Dat zou ik met een blog als baan niet hebben. Plus de financiële onzekerheid die je als zelfstandige meer hebt dan wanneer je een vaste baan hebt. Nee, dat had ik óók niet gewild. Of het beiden kan, een succesvolle blog, groot worden op social media én daarnaast een fulltime baan hebben? Dat kan vast wel, maar zoals het nu is, is het helemaal eigenlijk gewoon goed. Ik kan lekker mijn creativiteit kwijt, schrijf nog geregeld op LifeBeautyStyle.nl (voorheen heette het dus bles magazine) en ben actief op social media... en dat vind ik super leuk! Toch ben ik  blij dat ik weer wat oude content gevonden heb en dat ik (en jullie) een sneak peek hebben in hoe het ooit was.

Mijn allereerste blog foto's ooit (leuke rok, Malu!🙊) Helemaal terug naar 2010 en 2011.

Dit was één van mijn eerste samenwerkingen met een webshop... mét gloednieuwe spiegelreflexcamera en kleding van de webshop aan.

Throwback naar 2014, toen ik als blogger in de spotlight stond op een andere blog

Dit was zo leuk! Al die samenwerkingen, heb ik echt veel van geleerd en uuhmm, een ontzettend grote (gesponsorde) garderobe door opgebouwd ;)Business kaartjes konden niet uitblijven, die waren toen nog harstikke hip. En handig om mee te geven wanneer ik weer eens een store opening of Fashion Week bezocht.


Mijn eerste interview ever tijdens Fashion Week... super spannend, maar ook heel gaaf! 

Deze foto was gemaakt voor een samenwerking met Luxury for Princess. Je kunt wel zien dat dit om hair extensions gaat, haha. (ohja - ik was in die tijd fan van lip fillers. Niet te zien toch?😅

Nog zo'n foto van ongeveer rond 2015. Ik vond de stijl /belichting van mijn foto's toen echt mooi. 


Deze foto kan ik me nog goed herrineren, dit was in begin 2016, toen ik  een makeup tutorial gemaakt had over Little Mix (Britse girl band). Die video werd geretweet door Perrie Edwards herself waardoor ik meer dan 1 miljoen views behaalde.Kort hierna besloot ik dus voor écht iets nieuws te gaan en lanceerde ik BLES Magazine. Dit werd opgepakt door Emerce 😊

Bekijk hieronder de documentaire Reflectie, waarin ik vertel over mijn ervaring met neus fillers (liquid nosejob) en hoe dit een grote positieve impact had op mijn zelfbeeld.


8 opmerkingen

 1. Haha serieus!! Ik vond je al ze bekend voor komen maar had nooit de link gelegd met je blog the Stylish confessions! Ik heb je blog echt jaren gevolgd, maar moet zeggen dat je er ook heel anders uit zien nu ( toen had je echt extreem lang haar ) leuk zeg ik ga sowieso bles magazine ook verder volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te zien en alweer 10 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een rijke bloghistorie, zeg! Wel echt balen dat je oude kanaal weg is... Gefeliciteerd me je blogjubileum!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee wat leuk dat je nog blogt! Ik herken je inderdaad wel van een paar jaartjes geleden. Jammer dat sommige dingen niet zo goed gelopen zijn. Maar ik weet nog dat ik je enorm talentvol vond, dus er komen vast nog heel veel mooie dingen op je pad! :D Ik ga je in ieder geval weer volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lief zeg en leuk dat je mijn oude blog nog herrinert! xx

   Verwijderen