Zo Voorkom Je Verveling (En Verbreek Je De Sleur) Tijdens De Coronacrisis

30 april 2020

Zo Voorkom Je Verveling (En Verbreek Je De Sleur) Tijdens De Coronacrisis


Ik weet nog dat ik na week 2 van de (voor mij) thuiswerkweek vanwege de Coronacrisis bedacht om mijn tips tegen verveling te delen... Dat is nu 5 weken geleden, want thuiswerkweek 7 zit er alweer op! Daar kunnen we maar één ding uit concluderen: de tijd is voorbij gevlogen! En waarom? Omdat ik mij geen moment verveeld heb. Ondanks dat ondertussen de eerste versoepelende maatregelen zijn aangekondigd, zijn we voorlopig natuurlijk nog niet terug bij hoe het was. Dus: verveel jij je ondertussen of ben je in een heuse quarantaine sleur beland? Lees gauw verder!

Oké, eerlijk is eerlijk... Ik was al een ontzettende huismus voordat we verplicht 24/7 thuis moesten blijven. Daarnaast had ik het een aantal weken voor de thuisquarantaine ontzettend druk op werk, dus het idee van 'voorlopig' thuiswerken vond ik helemaal prima. Nu ging dat thuiswerken me dus helemaal prima af en genoot ik de eerste dagen heel erg van mijn vrije tijd en mijn allerliefste puppy Evi. Maar ja, toen begonnen de dagen een beetje op elkaar te lijken. Zo heb ik toch elke dag productief gemaakt:

Werk met to-do-lijstjes

Hoewel werkdagen grotendeels ingevuld zijn met werk, besloot ik toch om to do lijstjes te maken. Alleen al het afstrepen van iets wat je hebt gedaan - hoe klein ook (oké, koffie zetten telt niet;) helpt bij het gevoel dat je wat nuttigs doet met je dag. Zo begin ik vaak met mijn work-outs, gewoon wat been en buikspieroefeningen midden in de woonkamer. Check! Daarna (dit geldt voor een werkdag) werk ik eerst wat mail door en pak ik mijn belangrijkste taken op met prio. Check! Daarna zit de werkdag vooral vol met reeds geplande Teams vergaderingen, dus de rest van mijn werkdag vliegt snel voorbij. De ene avond heb ik zin om niks te doen dus is mij lijstje verder leeg, de andere avond ga ik na het avondeten eerst stofzuigen, wat ik dan op mijn to do heb gezet. Check! Het maakt niet veel uit wát je doet, maar wat kleine goals voor jezelf stellen en die afvinken nadat je ze gedaan hebt, helpt echt om van je dag een productieve dag te maken.

Geen excuses meer: work out!

Even voorop gesteld: ik ben geen sporter, nooit geweest ook. Ik ben zo'n type wat geen bal kan vangen en de regels van voetbal of tennis niet begrijpt. Toch besloot ik om niet de hele quarantaine tijd op de bank te blijven plakken met een reep chocola of een glas wijn in mijn hand, want dan kan ik over een X tijd weer terug naar kantoor rollen. Ik besloot gebruik te maken van létterlijk elke dag 0 plannen hebben: elke dag dus tijd  om te sporten! De ene keer gewoon de workouts die ik nu ook in de ochtend doe in de woonkamer, de andere keer besluit ik te gaan hardlopen of spring ik gemiddeld 4 keer per week op de hometrainer en trilplaat. Die laatste twee heb ik in de eerste week van de thuisquarantaine aangeschaft en ik ben er zó blij mee. Sporten is nu een onderdeel van elke dag en het voortkomt niet alleen verveling, het voelt ook ontzettend goed. Bijkomend voordeel: ik kom sowieso strakker uit de Coronacrisis dan dat ik er in ging😜


Elke dag een huishoudelijk klusje

De meeste mensen staan niet te springen als het weer tijd is voor het huishouden. Je kunt er voor kiezen om op zaterdag of zondag de was te doen, te stoffen, stofzuigen, dweilen, strijken én je bed verschonen. Maar je kunt de taken ook over een aantal dagen verdelen. Zo heb je elke dag wat nuttigs te doen en kun je in je weekend meer tijd besteden aan dingen die wél leuk zijn.

Ruim op, gooi weg, re-organize!

Wat is er nu heerlijker dan even je hoofd leeg maken door lekker op te ruimen? Zelf word ik daar echt ontzettend zen van. Ik heb nu al een aantal keer een paar uur de tijd genomen om onder het genot van een fijne playlist mijn gehele kledingkast leeg te trekken. Vervolgens heb ik eerst een selectie gemaakt in wat ik écht niet meer draag en dus weg ga gooien. Daarna heb ik alle kleding op soort en kleur weer in mijn kast gehangen.  Leren tassen heb ik weer eens een oil treatment gegeven, al mijn schoenen even mooi opgepoetst en mijn opbergmandjes opnieuw ingedeeld. Héerlijk!


Ben creatief met je interieur

We zitten allemaal 24/7 thuis... Hoe leuk is het dan om die inrichting eens helemaal om te gooien? Verplaats je zithoek, schuif de eettafel een stuk op, zet eens andere accessoires in je vensterbank of verwissel wat schilderijen.  Ook kun je creatief aan de slag gaan met accessoires, zoals een andere kleur kaarsen, nieuwe kussens of planten. Gelukkig kunnen we bijna alles gewoon online bestellen. Maar wie zegt dat je er geld aan uit moet geven? Je hebt zeeën van tijd, dus je kunt ook zelf nieuwe kussenslopen maken bijvoorbeeld. Van oude truien of een deken wat je niet gebruikt. Heb je nog een stapel magazines liggen? Blader er eens doorheen voor een mooie editorial foto en knip deze op maat voor een foto- of  schilderij lijstje.

Beautysalon & spa at home

Oké, mijn favoriete tijdbesteding! Ik heb de afgelopen weken lekker de tijd genomen om mijn haar te verven van donkerbruin naar licht blond, elke dag mijn anti rimpel routine toepassen en een DIY lashlift  te proberen. Daarnaast neem ik extra vaak de tijd voor een full body spa treatment thuis: lekker douchen, scrubben, maskertjes op en selftannen (want op vakantie kunnen we niet, maar die zonvakantie look creëren kunnen we wel). Ook doe ik elke week of elke twee weken mijn kunstnagels opnieuw, niet omdat het per sé nodig is (ze blijven gemiddeld 4 weken mooi zitten) maar omdat ik het heerlijk vind, dat tutten😋.

Volg een (gratis) cursus of training

Hoe leuk is het om én je tijd nuttig te besteden en wat nieuws te leren? Via Learnit kun je gratis minicursussen of trainingen volgen. Zoals een assertiviteitstraining, leren leidinggeven, photoshoppen, leren presenteren of persoonlijke effectiviteit. Deze trainingen zijn te downloaden in PDF formaat, super handig! En gratis dus.

En tussen al deze leuke dingen door om verveling tegen te gaan en die quarantaine sleur te doorbreken, kun je natuurlijk ook nog gewoon lekker series bingen op Netflix of videoland. Ook dat is stiekem héérlijk om ongegeneerd elke avond te kunnen doen, toch?


2 opmerkingen

  1. Wat een heerlijke tips heb je gedeeld, zelf ben ik nog steeds aan het werk en mijn man ook. Verder ben ik ook altijd aan het opruimen in ons huis en daardoor creëer ik ook weer rust in mijn hoofd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sarah Loeffenmei 02, 2020

    Eindelijk eens wat andere tips dan de standaard 'ga een boek lezen ' tips haha leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen