DIY Lash Lift

6 april 2020


DIY Lash Lift


In deze bizarre crisis heb ik allerlei manieren gevonden om de tijd door te komen met dingen waar ik normaal gesproken geen tijd voor heb... Zo voorkom ik de sleur aangezien de dagen er toch al behoorlijk hetzelfde uit zien, en werk ik lekker aan mijn huis en mijzelf 😊. Zo heb ik al een middag besteed aan het uitpluizen van mijn kast, alles wat ik niet meer draag weg te doen en mijn kast opnieuw in te richten op kleur en soort gesorteerd. Héérlijk! Ook maak ik extra vaak het huis schoon (als je meer thuis bent valt een vuiltje of vlekje hier en daar veel sneller op) en besteed ik meer tijd aan nieuwe content voor LifeBeautyStyle.nl... Daar zie je binnenkort meer van terug!

Maar waar ik nu óók meer tijd voor heb is self care! Heerlijke beauty rituelen, maskertjes, haar verven etc. En zodoende kwam ik op het idee om zelf een lash lift te proberen. Op Instagram zie ik geregeld van die do it yourself pakketjes met verf en spul om je wimpers echt zo omhoog te houden voor een aantal weken. Dat gaat me net wat te ver, sommige dingen moet je écht aan professionals overlaten vind ik. Maar deze manier van een tijdelijke lash lift is super easy en niet gevaarlijker dan je wimpers krullen.


Benodigdheden voor je DIY Lash Lift

Voor deze do it yourself lashlift heb je niets anders nodig dan water, een wimperkruller en een föhn. Je kunt waarschijnlijk al raden wat je daarmee moet doen, maar ik licht de stappen hieronder toch even toe.
  1. Maak je wimpers nat met een beetje water
  2. Zet je wimpers in de wimperkruller zoals je ook zou doen voordat je mascara aanbrengt
  3. Houd je oog voor zover dat kan dicht terwijl je wimpers in de kruller zitten. Zet de fohn aan en houd deze op zo'n 30 cm afstand van je gezicht. Wacht een halve minuut en laat dan voorzichtig de wimpers uit de kruller los. 

Door het water en de warmte van de föhn drogen je wimpers op in de krul. Mijn ervaring is dat ze net zo lang mooi gekruld blijven totdat ik mijn gezicht was of douche.  Als ik mijn wimpers op deze manier krul, doe ik dat juist omdat ik verder geen oog makeup op wil doen. Ik hoef 's avonds dus niet met makeup remover over mijn ogen heen te gaan, waardoor het de dag erna nog steeds in de krul zit. Ik vind het ideaal voor deze thuiswerkdagen. Ik heb meteen een meer open blik en het scheelt me ontzettend veel tijd om niet eerst mijn wimpers te krullen en mascara op te doen.

Bonus tip: false lashes effect

Deze lash lift heeft er trouwens niet voor gezorgd dat mijn wimpers afbreken, maar je kunt je voorstellen dat je dit niet moet doen met de föhn op 5 cm afstand van je ogen. Nog een extraatje wanneer je wimpers zo strak in de krul zitten: wanneer je er nú juist lagen mascara op aanbrengt ga je echt voor die false lashes look. Maar dan met je eigen wimpers :)


En hier zonder mascara. Deze krul blijft met gemak 2 dagen zitten.

Bekijk hieronder de documentaire Reflectie, waarin ik vertel over mijn ervaring met neus fillers (liquid nosejob) en hoe dit een grote positieve impact had op mijn zelfbeeld.2 opmerkingen