Mijn Ervaring met Lip Flip: De Nadelen die Je Moet Weten

24 juni 2023

Niet alle een cosmetische behandelingen hebben altijd een positief resultaat, en die kant mag ook wel eens belicht worden. Een behandeling waar ik onlangs ervaring mee heb opgedaan is de lip flip. Hoewel veel mensen enthousiast zijn over de voordelen van deze behandeling, wil ik graag de nadelen met je delen die ik heb ondervonden. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een cosmetische ingreep ondergaat, en ik hoop dat mijn verhaal je kan helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Tijdelijkheid van resultaten 

Een van de eerste nadelen die ik heb ervaren na mijn lip flip, is dat de resultaten niet erg lang zichtbaar zijn. In tegenstelling tot sommige andere cosmetische ingrepen, zoals lipfillers, waarvan de resultaten maanden tot zelfs jaren kunnen aanhouden, duurt de lip flip meestal slechts enkele weken tot maximaal enkele maanden. Dit betekent dat je de behandeling regelmatig moet herhalen om het gewenste effect te behouden, wat zowel tijd als geld kost. En heel eerlijk? Pijnloos is het zeker niet, Botox prikjes vind ik vaak heel venijnig.


Tijdelijke Bijwerkingen 

Tijdens de eerste dagen na de lip flip kun je enkele ongemakkelijke bijwerkingen ervaren. Zwelling, blauwe plekken en gevoeligheid in en rond je lippen zijn vrij gebruikelijk. Hoewel deze bijwerkingen meestal vanzelf verdwijnen, kunnen ze je er toch van weerhouden dat feestje mee te pikken of uberhaupt de deur uit te gaan. Ik heb namelijk met aardig blauwe (prik)plekjes rond gelopen en dat was niet erg fraai to say the least.

Geen drastische resultaten 

Een ander nadeel dat ik heb opgemerkt, is dat de lip flip geen dramatische veranderingen in de grootte of vorm van je lippen teweegbrengt. In plaats daarvan zorgt het voor een subtiele verhoging van de liprand, wat resulteert in een licht verhoogde bovenlip. Als je op zoek bent naar vollere lippen, is een lip flip waarschijnlijk niet de juiste keuze voor jou, en zou je eerder lipfillers moeten overwegen.

Kosten 

Hoewel de lip flip over het algemeen goedkoper is dan sommige andere lipvergrotingsopties, kunnen de kosten in de loop van de tijd zich opstapelen vanwege de nodige herhaalde behandelingen. Dat heb ik na die ene keer dan ook niet gedaan, ik vond het te duur in verhouding met het resultaat en de duur ervan.


In conclusie, de lip flip is geen "one-size-fits-all" oplossing voor vollere lippen. Het heeft zijn nadelen, waaronder tijdelijkheid van resultaten,  bijwerkingen, minimaal resultaat en relatief hoge kosten, Persoonlijk ga ik liever voor lip fillers of deze semi permantente makeup hack voor écht vollere lippen. 


Een reactie posten