Beauty Trend | Double Cleansing (Dubbele Reiniging) Routine Met 2 Mega Goedkope Producten

19 juni 2023

Heb jij het ook al voorbij zien komen op TikTok? De Double Cleansing trend, overgewaaid uit Korea. Koreaanse beauty influencers, maar ook celebs zoals Rihanna zijn hier dus groot fan van. En ik snap wel waarom! Zonder het me te realiseren doe ik automatisch al een double cleanse, maar pas recentelijk heb ik heel bewust voor 2 (mega goedkope!) producten gekozen om deze schoonmaak routine mee te doen. Lees gauw verder!


Double Cleansing: de dubbele reiniging van je gezicht

We weten allemaal dat het ontzettend belangrijk is om uberhaupt je makeup eraf te halen aan het eind van de dag. Maar niet alleen je makeup: misschien draag je niet eens makeup - ook crèmes en zonnebrandcreme blijven als een klein laagje zitten op je huid. Zelf draag ik bijna elke dag makeup, en nog best veel ook. Dat moet er dus zeker af voor ik ga slapen. Ik houd van een reiniger op oliebasis, omdat je daarmee ook makkelijk watervaste makeup eraf haalt. Echter heb ik onlangs de dure producten ingeruild voor een écht natuurproduct: kokosolie! Gewoon een enorme pot biologische kokosolie van de supermarkt (check wel even of het een is zonder toevoegingen en geurstoffen) en die gaat gerust een half jaar mee.  Ik vind kokosolie sowieso echt een geweldig product, ik heb eens een artikel geschreven over 10 dingen waar je kokosolie voor kunt gebruiken


Als ik mijn makeup eraf gehaald heb vind ik het niet fijn om het daarbij te laten. De kokosolie laat namelijk een vettig laagje achter. Dan is het tijd voor stap 2 in de double cleansing routine! Ik haal vervolgens een watje met rozenwater erop over mijn gezicht. Rozenwater werkt als een natuurlijke toner, die je huid niet uitdroogt, maar wel alle laatste restjes verwijderd. En guess what? Rozenwater is ook heel voordelig! Juist omdat zowel de kokosolie uit stap 1, als het rozenwater uit stap 2 beide natuurlijke producten zijn zonder toevoegingen, merk ik dat mijn huid er heel goed op reageert.

Diep in de buidel tasten voor je double cleansing routine is dus niet nodig, maar het kán natuurlijk met elke soort makeup reiniger👌Een reactie posten