Dé (bijna) Permanente Oplossing Voor Lipfillers - Maybelline Matte Ink Lipsticks

2 februari 2021


Volle lippen zijn al jaren een gehyped schoonheidsideaal. Toen Kylie Jenner eindelijk toegaf dat zij haar volle lippen niet te danken had aan lipliner, maar aan lip fillers, besloten vele anderen een bezoekje te brengen aan de filler dokter voor zo'n volle pout. Maar ja, fillers zijn duur en ze zijn niet permanent (permanente fillers zijn namelijk verboden) dus lipfillers bijhouden is een dure hobby. Daarnaast is een filler behandeling nooit geheel pijnvrij. Zelf heb ik ook lipfillers gehad, maar met deze bíjna permanente makeup hack heb ik diezelfde look, maar dan zonder fillers! Lees gauw verder👉

Waarom wilde ik eerst lipfillers en nu niet meer?

Even een korte uitleg: ik heb 5 jaar geleden lip fillers gehad, die ik 3x heb laten bijwerken. Dat kostte bij elkaar bijna 800 euro en uiteindelijk bleef het telkens niet langer dan 4 maanden zitten. Daarom besloot ik dat ik geen lip fillers meer wilde, maar de look van volle lippen vond ik wel mooier bij mij staan dan wat ik van mezelf heb. Dat hoeft niet iedereen te vinden, maar ikzelf vind het gewoon mooier. Met makeup kun je natuurlijk overlinen maar geen enkele lipliner blijft permanent zitten. Ik heb vaak meegemaakt dat ik uit eten ging en door het eten de lipliner half vervaagde, waardoor je ontzettend goed kon zien dat ik mijn lippen voller had getekend dan ze zijn... awkward!

Dé oplossing voor semi permanente vollere lippen

Volumizing lipglosses werken niet, cremes voor vollere lippen werken oók niet, dus de oplossing lag toch echt bij makeup. Recentelijk ontdekte ik een vloeibare lipstick van Maybelline die écht NIET van je lippen afgaat totdat je het eraf schrobt met waterproof makeup remover. Ik  heb er een instagram ode aan gewijd, zo enthousiast ben ik over de Super stay Matte Ink lipsticks van Maybelline. En nee, deze post is niet gesponsord😉 Ik kwam er per toeval achter dat deze liquid lipsticks dé oplossing zijn als je je lippen wilt overlinen zodat je de look van lipfillers krijgt. Ik deed de lipstick voor het eerst op om 9 uur 's ochtends en checkte elke paar uur of ik 'm niet moest bijwerken. Niet dus... Na het avondeten dacht ik: door het vet van de pizza (vetter kan niet - dus de ultieme test!) zal het wel eraf zijn gegaan... Ook niet! Toen ik dezelfde avond ging douchen en onder de kraan met wat douchegel mijn gezicht schoon maakt, had ik verwacht dat de lipstick er eindelijk af zou zijn. Tot mijn grote verbazing zat het er wederom perfect op. Pas toen ik waterproof makeup remover erop los liet, ging de kleur van mijn lippen af.


"Waar laat jij je lippen doen??"

Dit is dus waarom deze liquid lipsticks ideaal zijn om te overlinen: ze dekken enorm goed, geven niet af en gaan er dus ook niet zomaar af. Alle andere lipliners en lipsticks die ik tot nu toe had geprobeerd, claimden wel smudgeproof en waterproof te zijn, maar nooit bleven ze echt goed zitten. En ik overline mijn lippen behoorlijk, dus als dat dan half vervaagde zag je het écht goed. Met deze liquid lipsticks heb ik letterlijk de hele dag die look van volle lippen, waardoor menig volger op YouTube en instagram ondertussen heeft gevraagd waar ik mijn lippen laat doen... Nergens dus! En even ter vergelijking hieronder een foto van mij met lipfillers van 5 jaar geleden, en een foto met de overlined lips met liquid lipstick van Maybelline,
Zo overline je je lippen

Om te laten zien hoe ik mijn lippen optisch voller maak, heb ik hieronder in stappen laten zien hoe ik eerst met een donkere lipliner de nieuwe lipvorm teken. Je kunt zo ver buiten je natuurlijke liplijn gaan als je wilt, maar hoe meer je bijtekent hoe opvallender het zal zijn. Ook geldt: hoe lichter de kleur, hoe makkelijker je je liplijn er doorheen ziet. Voor de verduidelijking heb ik hier bewust een lichte leur gebruikt. Ik gok dat ik zo'n 2mm buiten mijn natuurlijk liplijn bij teken. In de middelste afbeelding zie het verschil goed tussen wel of niet overlined. Na het overlinen kleur ik mijn lippen in met één van de Maybelline Matte Ink lipsticks en de kleur blijft dus net zo lang zitten tot je deze eraf haalt met waterproof remover. Dichterbij een permanente oplossing voor lipfillers kom je niet😏


Een reactie posten