Hyaluronzuur Filler Ervaringen: Hoe Lang Blijven Fillers Zitten?

29 januari 2020

Hyaluronzuur Filler Ervaringen- Hoe Lang Blijven Fillers Zitten?


De meest gelezen artikelen op LifeBeautyStyle.nl zijn by far de artikelen over mijn ervaringen met fillers. Ook wordt LifeBeautyStyle daarop het meest gevonden in Google. Ik schrijf al jaren over het onderwerp fillers, voornamelijk omdat ik zelf jaren geleden vrij weinig eerlijke reviews kon vinden online (bijvoorbeeld over de bijwerkingen). Ook gaan de meeste mailtjes die ik krijg over filler-gerelateerde vragen. Dat vind ik alleen maar top: ik weet er ondertussen aardig wat vanaf en vind het fijn dat mijn reviews daadwerkelijk mensen hebben geholpen. Daarom geef ik in dit artikel antwoord op één van die veelgestelde vragen over fillers: welke fillers blijven het langst zitten?

Laat ik voorop stellen dat er vandaag de dag ontzettend veel goede klinieken zijn die veel informatie verstrekken op hun website. Op LifeBeautyStyle.nl heb ik vooral mijn eigen ervaringen en meningen gedeeld, dus prik me daar niet op vast😉. Er zijn ontzettend veel soorten fillers waarvan ik er 5 verschillende (en veel voorkomende) heb gebruikt. Wat mij opvalt op websites van filler klinieken, is dat er overal uit wordt gegaan van de langst mogelijke periode dat een filler op zijn plaats kan blijven zitten. Dit verschilt echter enorm per gebied waar je de filler laat injecteren - en dit schept naar mijn mening daarom niet altijd een realistisch beeld. Maar hé, zeggen dat een filler soms maar 3 maanden blijft zitten zal niet zorgen voor veel afspraken🙈.

Hoe lang fillers blijven zitten is afhankelijk van het gebied waar dit geïnjecteerd wordt
Vaak denkt men dat het type of merk filler bepaalt hoe lang het in de huid blijft zitten. Echter wordt dit mede bepaald door het gebied waar dit in geïnjecteerd wordt. Zo blijft filler X in de lippen bijvoorbeeld 3 maanden zitten en blijft diezelfde filler in de kraaienpootjes een half jaar zitten. Dat ligt aan het feit dat de huid van -bijvoorbeeld- je lippen ontzettend dun en daarnaast heel beweeglijk is, wat ervoor zorgt dat de filler daar eerder (wel geleidelijk aan) afgebroken kan worden. Welke fillers heb ik gebruikt en hoe lang bleven deze zitten?
In dit artikel houd ik het bij de fillers die ik zelf heb gebruikt, gelukkig zijn dat wel de meest gebruikte op dit moment.

Restylane - lippen - 3 maanden
De eerste keer dat ik mijn lippen liet opvullen koos ik samen met de arts voor de filler Restylane. Het is een helder hyaluronzuur wat er als een ietwat vloeibare gel uit ziet. Deze filler werd geïnjecteerd met een naald en zorgde 3 dagen lang voor behoorlijke zwelling. Na 1 week vond ik het resultaat maar minimaal en die 'look' was na drie maanden helaas helemaal niet meer zichtbaar. De prijs van deze filler was €375 voor 1,5 milliliter. Helaas werd er maar 1 ml gebruikt omdat het resultaat anders té zou zijn (dat leek echter alleen zo, door de zwelling). Na 2 maanden kreeg ik 2 kleine bobbeltjes in mijn bovenlip, die waren pas maanden later 'opgelost'. Deze filler is bij mij geen favoriet.
Teosyal Redensity - lippen - 6 maanden
De tweede keer dat ik mijn lippen liet opvullen gingen we voor de filler Teosyal. Dit is een stugge filler die veel minder vocht aantrekt en daarom vaak gebruikt wordt in de traangootjes (om wallen op te vullen). Omdat ik bij de arts aangaf dat de eerste fillers zo snel verdwenen waren, besloten we voor deze te gaan. De filler werd met een soort 'pompje' geïnjecteerd en door de verdoving die in de filler zat was dit geheel pijnloos. Deze filler kostte €250 voor 1 milliliter. Ik had amper zwelling of blauwe plekken en de filler heeft duidelijk zo'n 6 maanden op zijn plaats gezeten. Erg fijn!

Juvederm Volbella - neus - 18 maanden
De reden dat ik mijn lippen 2 keer liet opvullen, was eigenlijk om een ander probleem te verdoezelen. Ik dacht zelf dat als ik vollere lippen zou hebben, dit de aandacht zou afleiden van mijn kromme neus waar een bobbel op zat. (2 breuken opgelopen door een ongelukkige val, voor het hele verhaal kun je hier het artikel lezen (Engelstalig). Drie jaar geleden kwam ik er achter dat ze de neus óók konden opvullen, zodat die bobbel optisch weggewerkt werd. Dit was voor mij een droom die uitkwam, dus besloot ik deze behandeling te ondergaan bij de Velthuis Kliniek. Deze behandeling was nog best nieuw en ik had bij het programma Lelijke eendjes gezien dat ze dit met fillers konden doen bij die kliniek. De behandeling werd uitgevoerd met een canule (naald met stompe punt) waardoor zwelling en scherpe, akelige steken van een puntige naald me bespaard bleven. De filler Juvederm Volbella is wat stugger en trekt geen vocht aan. Deze filler heeft 12 maanden perfect op zijn plaats gezeten en pas een half jaar daarna vond ik het tijd voor een touch up. De filler kostte €300 per mililiter, en er is 2 ml gebruikt.


hoe lang blijven fillers zittenBelotero Volume - neus - 12 maanden (tot heden)
Toen ik na 18 maanden mijn neus weer wilde laten opvullen zat er nog filler van de vorige keer in, maar ik wilde het weer mooi kaarsrecht hebben. Dus ik besloot het te laten opvullen bij een andere kliniek. Dit omdat ik me had laten overhalen door de prijsacties van die kliniek. De filler Juvederm Volbella kostte daar ook €300 per milliliter, terwijl de Belotero Volume was afgeprijsd van €270 per ml naar €225. Dat wilde ik dus wel proberen, vooral ook omdat de arts aangaf dat deze filler nagenoeg hetzelfe is als de Juvederm. De behandeling en hersteltijd waren een regelrechte ramp, maar daar kun je meer over lezen via de eerder genoemde link. De filler zelf is wél top: hij zit namelijk vandaag de dag nog steeds mooi. De behandeling is nu 12 maanden geleden en ik denk dat ik pas richting april / mei voor een touch up ga.

Botox (Bocouture) - neus - 3 maanden
Bij de twee filler behandelingen voor mijn neus is er ook botox geïnjecteerd. Dit is vaak bij die specifieke filler behandeling inbegrepen en kost dus niets extra's. De fillers komen het best tot zijn recht als de spier in de neuspunt (die je neus als het ware een beetje naar beneden trekt) verlamd is. Omdat dit door de arts aangeraden werd en het niets extra's kostte heb ik dit twee keer laten injecteren. Het was het meest akelige van de gehele behandeling, want ze injecteren het in het minuscule spiertje aan de onderkant van je neuspunt. Niet prettig😂. Ondanks dat wel écht verschil maakte en mijn neus meer gelift was, hield dat resultaat maar 3 maanden aan. In het vervolg hoeft dat akelige prikje er voor mij niet meer bij en houd ik het bij enkel fillers, aangezien ik het resultaat van alleen fillers al geweldig vind.

Conclusie?
Aan de hand van de plaats waar je de fillers laat injecteren én het type of merk filler, kun je een inschatting maken hoe lang de filler blijft zitten... en of je dat de kosten dan waard vindt. Vraag tijdens een consult naar verschillende typen fillers en houd daarbij in je achterhoofd: hoe goedkoper de filler hoe minder de kwaliteit hoogstwaarschijnlijk is. Een filler als Juvederm of Belotero (deze zijn beiden wat stugger en trekken geen vocht aan) is in prijs was duurder per ml, maar blijft over het algemeen wel véél langer zitten.

Hieronder zie je een foto van mijn neus vóór de fillers, direct na de filler behandeling en 12 maanden erna. Tussen direct erna en een jaar later zit nagenoeg geen verschil, ik zie het vooral zelf. Maar pas over een half jaar ga ik voor een kleine touch up.

Heb jij ervaring met fillers en wil je jouw ervaring delen? Doe dit dan in de comments hieronder. Heb je juist vragen over fillers? Stel ze dan hieronder of via een mailtje (of neem contact op met een expert van een goede kliniek).


Hoe lang blijven fillers zitten

Nu je toch hier bent... Ben of ken jij iemand die binnenkort een nieuwe vloer nodig heeft? Na het kopen van mijn gloednieuwe PVC & laminaatvloeren mag ik mijn lezers 5% korting aanbieden op hun gehele vloer bij Laminaatpaleis. Lees hier meer over mijn ervaring én maak gebruik van de 5% kortingscode die je honderden euro's bespaart op je nieuwe vloer :)

 
10 opmerkingen

 1. Sasha van Lanenfebruari 03, 2020

  Ik heb precies hetzelfde gehad met lipfillers. Ik ben nu aan het denken om door middel van liposuctie met eigen vet mijn lippen te laten opvullen.. Alleen daar kan ik dus geen reviews van vinden dus weet niet of ik het aandurf :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh daar heb ik ook over gelezen inderdaad, dat is natuurlijk wel een meer permanente oplossing. Jammer dat er (nog) geen reviews over te vinden zijn.. Wellicht kun je je eigen ervaring delen als je het hebt laten doen ;)

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kreeg vandaag antwoord van een kliniek dat fillers onder de ogen (in de traangoot) vijf jaar kunnen blijven zitten. Ik geloof er niets van. Kan dat echt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan wel, ik heb 7 jaar geleden filler in mijn traangoot gehad en het zit er nog steeds in.

   Verwijderen
  2. Ja,ik heb 8 jaar geleden filler laten zetten onder de ogen met ,toen een nieuwe techniek, de weeftechniek. De inspuitingen worden,zoals u al merkt in een weefpatroin gezet. Deze was met Stylage en ook al breekt mijn lichaam bijma alle fillers binnen no time af. Deze heeft daar zeker 5 jaar gezeten vooraleer het langzaamaan minder werd.

   Verwijderen
 4. Ik denk niet dat dat kan, het klinkt als een mooi praatje om mensen te overtuigen om bij die kliniek fillers te nemen. Andere klinieken zeggen op hun websites dat deze fillers max 1 jaar blijven zitten onder je ogen. Ik ben geen pro, maar dat komt wel overeen met wat ik hoor en lees over hoe lang fillers daar blijven zitten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij in de lippen is juvaderm 3 ingespoten 1 ml. Helaas heeft de arts te hoog in mijn lippen gespoten waardoor ik een dikke lijn heb gekregen boven mijn lippen . Nu hoor ik van verschillende dermatologen dat dit niet van zelf weg gaat alleen met hyaloniric kan verwijderd worden.. is dit waar ??
  Kan een filler blijvend zijn ..ook al is het boven mijn lip gezet ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi ik heb het zelfde probleem ... juvaderm 3 hoog in de lippen gespoten dokter zegt gaat wel vanzelf weg maar dermatologen zeggen weer van niet ... wat heb jij gedaan hoe heb jij het opgelost ?

   Verwijderen
 6. Bij mij zit het nog altijd goed en na 2j nu bovenlip en wangen, ben dus zeer tevreden en goed zien welke dokter ook. Dus het kan !

  BeantwoordenVerwijderen