Hoe Lang Blijven Fillers Zitten?


De meest gelezen artikelen op LifeBeautyStyle.nl zijn by far de artikelen over mijn ervaringen met fillers. Ook wordt LifeBeautyStyle daarop het meest gevonden in Google. Ik schrijf al jaren over het onderwerp fillers, voornamelijk omdat ik zelf jaren geleden vrij weinig eerlijke reviews kon vinden online (bijvoorbeeld over de bijwerkingen). Ook gaan de meeste mailtjes die ik krijg over filler-gerelateerde vragen. Dat vind ik alleen maar top: ik weet er ondertussen aardig wat vanaf en vind het fijn dat mijn reviews daadwerkelijk mensen hebben geholpen. Daarom geef ik in dit artikel antwoord op één van die veelgestelde vragen over fillers: welke fillers blijven het langst zitten?

Laat ik voorop stellen dat er vandaag de dag ontzettend veel goede klinieken zijn die veel informatie verstrekken op hun website. Op LifeBeautyStyle.nl heb ik vooral mijn eigen ervaringen en meningen gedeeld, dus prik me daar niet op vast😉. Er zijn ontzettend veel soorten fillers waarvan ik er 5 verschillende (en veel voorkomende) heb gebruikt. Wat mij opvalt op websites van filler klinieken, is dat er overal uit wordt gegaan van de langst mogelijke periode dat een filler op zijn plaats kan blijven zitten. Dit verschilt echter enorm per gebied waar je de filler laat injecteren - en dit schept naar mijn mening daarom niet altijd een realistisch beeld. Maar hé, zeggen dat een filler soms maar 3 maanden blijft zitten zal niet zorgen voor veel afspraken🙈.

Hoe lang fillers blijven zitten is afhankelijk van het gebied waar dit geïnjecteerd wordt
Vaak denkt men dat het type of merk filler bepaalt hoe lang het in de huid blijft zitten. Echter wordt dit mede bepaald door het gebied waar dit in geïnjecteerd wordt. Zo blijft filler X in de lippen bijvoorbeeld 3 maanden zitten en blijft diezelfde filler in de kraaienpootjes een half jaar zitten. Dat ligt aan het feit dat de huid van -bijvoorbeeld- je lippen ontzettend dun en daarnaast heel beweeglijk is, wat ervoor zorgt dat de filler daar eerder (wel geleidelijk aan) afgebroken kan worden. 

Welke fillers heb ik gebruikt en hoe lang bleven deze zitten?
In dit artikel houd ik het bij de fillers die ik zelf heb gebruikt, gelukkig zijn dat wel de meest gebruikte op dit moment.

Restylane - lippen - 3 maanden
De eerste keer dat ik mijn lippen liet opvullen koos ik samen met de arts voor de filler Restylane. Het is een helder hyaluronzuur wat er als een ietwat vloeibare gel uit ziet. Deze filler werd geïnjecteerd met een naald en zorgde 3 dagen lang voor behoorlijke zwelling. Na 1 week vond ik het resultaat maar minimaal en die 'look' was na drie maanden helaas helemaal niet meer zichtbaar. De prijs van deze filler was €375 voor 1,5 milliliter. Helaas werd er maar 1 ml gebruikt omdat het resultaat anders té zou zijn (dat leek echter alleen zo, door de zwelling). Na 2 maanden kreeg ik 2 kleine bobbeltjes in mijn bovenlip, die waren pas maanden later 'opgelost'. Deze filler is bij mij geen favoriet.

Meer lezen over dit onderwerp? Meld je aan voor de nieuwste artikelen!

 

Teosyal Redensity - lippen - 6 maanden
De tweede keer dat ik mijn lippen liet opvullen gingen we voor de filler Teosyal. Dit is een stugge filler die veel minder vocht aantrekt en daarom vaak gebruikt wordt in de traangootjes (om wallen op te vullen). Omdat ik bij de arts aangaf dat de eerste fillers zo snel verdwenen waren, besloten we voor deze te gaan. De filler werd met een soort 'pompje' geïnjecteerd en door de verdoving die in de filler zat was dit geheel pijnloos. Deze filler kostte €250 voor 1 milliliter. Ik had amper zwelling of blauwe plekken en de filler heeft duidelijk zo'n 6 maanden op zijn plaats gezeten. Erg fijn!

Juvederm Volbella - neus - 18 maanden
De reden dat ik mijn lippen 2 keer liet opvullen, was eigenlijk om een ander probleem te verdoezelen. Ik dacht zelf dat als ik vollere lippen zou hebben, dit de aandacht zou afleiden van mijn kromme neus waar een bobbel op zat. (2 breuken opgelopen door een ongelukkige val, voor het hele verhaal kun je hier het artikel lezen (Engelstalig). Drie jaar geleden kwam ik er achter dat ze de neus óók konden opvullen, zodat die bobbel optisch weggewerkt werd. Dit was voor mij een droom die uitkwam, dus besloot ik deze behandeling te ondergaan bij de Velthuis Kliniek. Deze behandeling was nog best nieuw en ik had bij het programma Lelijke eendjes gezien dat ze dit met fillers konden doen bij die kliniek. De behandeling werd uitgevoerd met een canule (naald met stompe punt) waardoor zwelling en scherpe, akelige steken van een puntige naald me bespaard bleven. De filler Juvederm Volbella is wat stugger en trekt geen vocht aan. Deze filler heeft 12 maanden perfect op zijn plaats gezeten en pas een half jaar daarna vond ik het tijd voor een touch up. De filler kostte €300 per mililiter, en er is 2 ml gebruikt.


hoe lang blijven fillers zittenBelotero Volume - neus - 12 maanden (tot heden)
Toen ik na 18 maanden mijn neus weer wilde laten opvullen zat er nog filler van de vorige keer in, maar ik wilde het weer mooi kaarsrecht hebben. Dus ik besloot het te laten opvullen bij een andere kliniek. Dit omdat ik me had laten overhalen door de prijsacties van die kliniek. (lees hier over die behandeling en waarom je je nooit moet laten leiden door de prijs!) De filler Juvederm Volbella kostte daar ook €300 per milliliter, terwijl de Belotero Volume was afgeprijsd van €270 per ml naar €225. Dat wilde ik dus wel proberen, vooral ook omdat de arts aangaf dat deze filler nagenoeg hetzelfe is als de Juvederm. De behandeling en hersteltijd waren een regelrechte ramp, maar daar kun je meer over lezen via de eerder genoemde link. De filler zelf is wél top: hij zit namelijk vandaag de dag nog steeds mooi. De behandeling is nu 12 maanden geleden en ik denk dat ik pas richting april / mei voor een touch up ga.

Botox (Bocouture) - neus - 3 maanden
Bij de twee filler behandelingen voor mijn neus is er ook botox geïnjecteerd. Dit is vaak bij die specifieke filler behandeling inbegrepen en kost dus niets extra's. De fillers komen het best tot zijn recht als de spier in de neuspunt (die je neus als het ware een beetje naar beneden trekt) verlamd is. Omdat dit door de arts aangeraden werd en het niets extra's kostte heb ik dit twee keer laten injecteren. Het was het meest akelige van de gehele behandeling, want ze injecteren het in het minuscule spiertje aan de onderkant van je neuspunt. Niet prettig😂. Ondanks dat wel écht verschil maakte en mijn neus meer gelift was, hield dat resultaat maar 3 maanden aan. In het vervolg hoeft dat akelige prikje er voor mij niet meer bij en houd ik het bij enkel fillers, aangezien ik het resultaat van alleen fillers al geweldig vind.

Conclusie?
Aan de hand van de plaats waar je de fillers laat injecteren én het type of merk filler, kun je een inschatting maken hoe lang de filler blijft zitten... en of je dat de kosten dan waard vindt. Vraag tijdens een consult naar verschillende typen fillers en houd daarbij in je achterhoofd: hoe goedkoper de filler hoe minder de kwaliteit hoogstwaarschijnlijk is. Een filler als Juvederm of Belotero (deze zijn beiden wat stugger en trekken geen vocht aan) is in prijs was duurder per ml, maar blijft over het algemeen wel véél langer zitten.

Hieronder zie je een foto van mijn neus vóór de fillers, direct na de filler behandeling en 12 maanden erna. Tussen direct erna en een jaar later zit nagenoeg geen verschil, ik zie het vooral zelf. Maar pas over een half jaar ga ik voor een kleine touch up.

Heb jij ervaring met fillers en wil je jouw ervaring delen? Doe dit dan in de comments hieronder. Heb je juist vragen over fillers? Stel ze dan hieronder of via een mailtje (of neem contact op met een expert van een goede kliniek).


Hoe lang blijven fillers zitten

Wil je op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Volg mij dan  op Facebook Instagram en YouTube voor de laatste updates 💓


Bekijk hieronder de documentaire Reflectie, waarin ik vertel over mijn ervaring met neus fillers (liquid nosejob) en hoe dit een grote positieve impact had op mijn zelfbeeld.