Neus Lift (Neuscorrectie) Met Botox

15 december 2021

Als je al langer Life, Beauty, Style.nl leest weet je vast dat botox en fillers veel voorkomende onderwerpen op mijn blog zijn. Ik heb zelf wat botox en filler behandelingen gehad (mocht je je afvragen waarom, check het artikel hier) en ik zie al jaren dat daar enorm veel over Gegooled wordt waardoor lezers al gauw bij mijn artikelen uitkomen. Daarom blijf ik mijn ervaringen delen. Zo ook iets waar ik nog niet eerder specifiek over heb geschreven: een neust lift met botox. Het minst invasief èn de goedkoopste manier voor een neuscorrectie.

Ik heb eerder al een aantal keer mijn neus laten opvullen met fillers, soms in combinatie met botox. Mijn neus heeft 2 breuken waardoor hij in principe scheef staat en er een bobbel op zit. Dit is vakkundig weggewerkt met fillers, maar wist je dat botox alleen ook al een enorm verschil kan maken? De laatste keer dat ik fillers liet injecteren in mijn neus is alweer 1,5 jaar geleden. Hoe langer je fillers opbouwt, hoe langer het resultaat blijft. Het ziet er dus nog behoorlijk recht uit nu. Het enige gebied waar de filler bij mij sneller verdwijnt is in het puntje van mijn neus. Dat komt doordat (net als bij vele anderen) het puntje van mijn neus het meest beweeglijk is door overactieve spiertjes die het puntje van je neus omlaag trekken. In plaats van fillers om het optisch rechter te laten lijken is het dus ook een optie om een heel klein beetje botox in die overactieve spiertjes te laten injecteren. Daardoor verslappen die spiertjes en wordt de neuspunt gelift, en staat dus meer rechtop.


Links was vóór alle behandelingen - rechts is na meerdere filler en botox behandelingen. De foto hieronder is van de laatste keer voor en na botox.Voordelen, nadelen en kosten van neus lift met botox

Ik heb 2x mijn neus laten 'liften' met botox en ik vind het aan de ene kant geweldig en aan de andere kant kleven er een aantal nadelen aan vast. Wat top is is dat er maar een klein beetje botox nodig is, waardoor de prijs veel lager ligt dan bij fillers. Denk aan prijzen rond de €60 euro per keer. Daarnaast is botox veel sneller geïnjecteerd dan fillers en ben je dus binnen een minuut klaar. Een nadeel is dat botox een stuk pijnlijker is omdat het rechtstreeks in een spier geprikt wordt. Ik vergelijk het altijd met een wespensteek of de venijnige steek zoals wanneer je bij de tandarts een verdoving laat zetten in je tandvlees. Niet heel prettig, maar zo voorbij.
Een groter nadeel is de werking van botox: het duurt zo'n 2 weken voordat het ingewerkt is en blijft maximaal 3 maanden zitten. Echter heeft deze behandeling geen down time, in tegenstelling tot fillers waar mijn neus toch wel echt dik en beurs van wordt een aantal dagen. Toch ga ik af en toe voor een prikje botox om mijn neus weer mooi recht te krijgen. Mensen vragen wel eens aan mij : ga je dit nou je hele leven blijven doen? Het antwoord is: ik heb geen idee. Het is nog maar zo kort geleden dat mijn gebroken neus me zoveel onzekerheid en pesterijen bezorgde, dat het hebben van een kaarsrechte neus voor mij nog steeds een wereld van verschil maakt. Kostentechnisch zou een operatieve neuscorrectie misschien
uiteindelijk voordeliger zijn, maar een gebroken neus komt niet meer in aanmerking voor een echte neuscorrectie. Dus dan ben ik al lang blij dat botox en fillers ook zo'n drastisch resultaat kunnen geven.😊

Neuslift met Botox voor en na

Voor & na botox in het puntje van mijn neus: een stuk gelifter én rechter

 
Dit was vóór en na alle behandelingen aan mijn neus.

Een reactie posten