Leren Handgrepen Voor Een Industrieel Interieur

10 december 2021

Nooit eerder heb ik mij zó verdiept in woonstijlen dan de laatste tijd. Ik vind van alles mooi, van een Scandinavische woonstijl, tot aan landelijk en industrieel. Nu ons nieuwbouwhuis écht bijna af is, hebben we ons interieur beperkt tot enkel industrieel. We houden niet van druk en juist van veel samenhang – vandaar de keuze om voor écht industriële elementen te kiezen zodat er één woonstijl ontstaat.

Leren handgrepen in plaats van knopjes

Maar hoe verwerk je industriële elementen dan in je interieur? Ik heb recentelijk een ontzettend leuke twist ontdekt op ‘gewone’ handgreepjes en knoppen in bijvoorbeeld de keuken. Leren handgreepjes! Je kunt gemakkelijk leren handgrepen plaatsen op lades in een dressoir of op je keukenlades, waardoor je meubelstuk of keuken een industriële uitstraling krijgt. Onze keuken houden we bewust wat strakker (de industriële sfeer daar trekken we door met onderstaand idee) maar voor ons dressoir wat we willen opleuken, zijn dit soort leren handgrepen dan weer ideaal! Nu zitten er nog saaie knopjes op de lades, maar een lik betonverf eroverheen met bruine leren handgreepjes zal ‘m top doen staan in ons nieuwe huis straks.

Afbeelding van leren-handgreep.nl


Leren plankendrager in de keuken
Deze heb je ongetwijfeld al wel eens gezien: een leren plankendrager met zo’n eikenhouten plankje erin. Dit willen wij sowieso in onze keuken. We hebben gekozen voor een redelijk strakke keuken omdat we zoiets groots wat meer ‘tijdloos’ willen. Mochten we over een aantal jaar een heel andere woonstijl willen, dan hoeven we niet te denken: oeps, de keuken is ontzettend industrieel. Nee, die sfeer creëren we gewoon met accessoires zoals dus een groot eikenhouten schap in leren plankendragers. Ideaal voor wat kookboeken, mooie flessen olijfolie of de whiskey voorraad die best on display mag. Mochten we op den duur juist wél onze strakke keuken wat meer willen aankleden, dan komen de leren handgreepjes die ik eerder heb genoemd natuurlijk ook goed van pas.


Afbeelding van leren-handgreep.nl

 

Op de website van leren-handgreep.nl heb ik nog veel meer fijne inspiratie opgedaan om het huis een industriële vibe te geven. Denk aan leren lussen om je gordijnen bij elkaar te houden en opbergmandjes met leren greepjes eraan. De leren producten in deze webshop zijn uiteraard van kwalitatief echt leer gemaakt en gaan dus ook lang mee. Ikzelf houd erg van de warme tinten leer, dus vooral bruin. Maar wist je dat de meeste producten in wel 30 verschillende kleuren beschikbaar zijn? Neem gauw een kijkje voor meer inspiratie als jij zo’n industriële woonstijl ook wel ziet zitten. Met kleine accessoires hier en daar tover je je interieur dus ontzettend makkelijk om naar een compleet nieuwe, knusse stijl.

Een reactie posten