Designer Kleding, Tassen & Schoenen | Zo Kun Je Designer Items Goedkoop Scoren

20 december 2021

Een van mijn grootste passies is nog steeds mode, dat zal ook altijd zo blijven. Sinds de coronacrisis en al het thuiswerken merk ik dat ik me jammer genoeg steeds makkelijker kleed. Ik ga toch bijna de deur niet uit, maar ergens vind ik dat 'lichtelijk verslonzen' wel zonde. Ik voel me namelijk zó veel beter als ik wat meer moeite doe voor hoe ik eruit zie. Daarom besloot ik de afgelopen maanden een grote opruimsessie te houden én alleen maar kwalitatieve nieuwe items te kopen. Ik investeer de laatste tijd steeds meer in designer items. In dit artikel leg ik uit waarom ik dat doe én hoe jij ook (redelijk voordelig) je designer items kunt scoren😉

Van fast fashion naar designer fashion

Vroeger kreeg ik er echt een goed gevoel van als ik voor zo min mogelijk geld zo veel mogelijk kon shoppen bij de Primark. Nu weet ik wel beter: kinderhandjes in Bangladesh maken die items voor nop, fast fashion is ontzettend slecht voor het klimaat én goedkoop is gewoon echt duurkoop. Het gaat allemaal niet zo lang mee, waardoor je binnen de kortste keren weer een berg kleding voor een prikkie staat te scoren bij de Primarks van de modewereld. Daarnaast vind ik van die afgetrapte tassen, schoenen en kleding door slechte kwaliteit echt een no go. Ik heb altijd al een zwak gehad voor échte designer items, en dan met name schoenen en tassen. Louis Vuitton, Chanel, Hermés, Dior. Klassieke merken met tijdloze items die kwalitatief geweldig zijn én een stuk duurzamer. Maarja, dat prijskaartje is toch wel het ding waardoor ik er nooit in kon investeren.. of toch wel?

Shop mijn designer kast! Tweedehands tassen, schoenen en accessoires van Gucci, Givenchy, Michael Kors & meer



Investeren in midden- en high end designer spullen

Toen ik eenmaal mijn eerste fulltime baan had en elke maand geld kon sparen begon ik met het kopen van 'midden segment' designer items, van merken als Michael Kors, Coach, Kurt Keiger, Karl Lagerfeld, Pinko etc. Denk daarbij aan kwalitatieve kleding, schoenen en tassen tussen de 150 en 500 euro. Van deze merken heb ik veelal schoenen en tassen en qua kleding meer wat statement items zoals een lange jurk, blazer, blouse en een aantal basic t-shirts. De afgelopen tijd heb ik wat meer research gedaan naar manieren om de échte high end designer items te kunnen kopen, zonder je halve spaarrekening eraan uit te geven. Maar eerst; waarom investeer ik in designer spullen? 

  • Designer items zijn kwalitatief goede items
    De mode van high end merken gaan vaak járen mee, en dan bedoel ik soms zelf tientallen jaren. Heb je ooit van een vintage H&M of Primark jurk gehoord? Nope. Maar vast wel van een vintage Versace of Dolce & Gabanna. Dat komt niet alleen omdat die merken meer gewild zijn, maar vooral omdat de kwaliteit zo goed is. De stoffen blijven mooi, de afwerking is steady. Daardoor gaan designer items vaak lang mee en heb je er veel plezier van.

  • Designer items maken je outfit outfit écht af
    Ik kan een simpele zwarte jeans en T-shirt aantrekken, met daarover heen een simpele jas. Maar als ik daar mijn Gucci tas bij draag, lijkt de hele outfit een stuk meer fancy. Terwijl het toch echt maar om één item gaat wat de look af maakt. 

  • De waarde van designer items stijgt vaak
    Bij tassen zoals die van Chanel, Dior of de peperdure Hermés tassen is het zo dat hoe ouder ze zijn (mits goed onderhouden) hoe mooier het leer wordt en hoe meer ze waard worden. Nu ben ik echt niet van plan om tassen uit de Hermés categorie te kopen (lees €10.000 euro) maar een vintage Chanel? A girl can dream...



Ik investeer dus in designer items omdat de kwaliteit top is en ik ze vaak gewoon écht mooier vind dan goedkopere items van fast fashion ketens. Daarnaast verkoop ik regelmatig tassen, schoenen, zonnebrillen of andere items van designer merken als ik erop uitgekeken ben. Omdat de kwaliteit goed is en ik zuinig ben op mijn spullen, kan ik de items soms gewoon doorverkopen voor meer dan de helft van de aankoopprijs. 

Hier koop ik goedkoop mijn designer items

  • Next Closet
    Mijn nummer 1 tip voor écht betrouwbare koop en verkoop van authentieke designer items: Next Closet. Deze webshop controleert aan de hand van serienummers en certificaten of de producten die men wil verkopen daadwerkelijk authentiek zijn. Daarnaast houden zij controle op het hele aankoopproces en garanderen ze dat de staat van het artikel ook echt overeenkomt met de prijs die ervoor gevraagd wordt. Hier heb ik mijn Gucci tas en Versace schoenen bijvoorbeeld gekocht. Ik koop zelf alleen maar items die als 'zo goed als nieuw' of 'nieuw met prijskaartje' te koop staan, zo weet je zeker dat het er echt goed uit ziet. Denk aan prijzen als €1200 euro voor de nieuwe variant en €400 euro voor de tweedehands variant die er nog top uitziet.

  • Zalando Lounge
    Zalando Lounge is een besloten site van Zalando waar elke paar dagen nieuwe deals op komen. Zo heb ik bijvoorbeeld een paar schoenen van Roberto Cavalli op de kop getikt die orgineel €395 euro kostten, maar bij Zalando Lounge afgeprijst waren naar €150. Ook een Pinko blazer die maar liefst €495 euro kostte en daar afgeprijsd was naar €80 (ik heb gegild toen ik de laatste net op tijd gekocht had!) En ja- ook bij deze items merk ik dat de kwaliteit geweldig is.

  • Otrium
    Ook op Otrium vind je veel designer merken in zowel midden klasse als high end. Veel van mijn Karl Lagerfeld items komen daar vandaan, maar ik heb ook veel items van het luxe merk Alexander McQueen voorbij zien komen.

  • Kindermaten van designer merken
    Een tipje voor de vrouwen die net als ik niet héél lang zijn. Ik ben 1.60m en heb meestal maat 36/38 en kan daarmee prima kinder kleding van designer merken kopen. Zalando (de gewone site, niet Lounge) heeft voor kids veel meer designer merken dan voor volwassenen. Denk aan Marni en Versace. Mijn Versace t-shirts koop ik daar gewoon in maar 170 voor een veel kleiner prijsje dan de volwassen variant in maat S of M. Een leuke Marni trui kost daar in maat 170 zo'n €150 euro tegenover de €500 die je betaald voor eentje uit de dames collectie.

Zo, nu heb ik al mijn designer-items-for-less tips met je gedeeld! Je ziet het; designer items hoéven niet extreem duur te zijn. En af toe investeren in een mooi item is heel wat anders dan streven naar een complete designer garderobe. Hopelijk heb je wat aan deze tips!😚

1 opmerking

  1. Wauw die schoenen vind ik wel heel leuk. Wat een fijn artikel met tips heb je gegeven. Liefs Gea van www.glamview.nl

    BeantwoordenVerwijderen