Tia Maria Matcha - Nieuwe Premium Likeur (Perfect Voor Kerst)

17 december 2021

Nog even en het is alweer kerst! Ik kijk echt alweer maanden uit naar de gezelligheid, het samen zijn met familie en het lekkerste eten. Je kan me met de feestdagen ook erg blij maken met een heerlijk likeurtje! Waar de mannen in ons gezelschap vaak genieten van een goed glas whiskey, kies ik al gauw voor een ijskoude likeur na het kerstdiner. Echt zo'n knus en gezellig momentje met een borrel erbij. Dit jaar staat de Tia Maria Matcha klaar in de koelkast.

Ik houd erg van koffielikeuren zoals Disaronno en de originele Tia Maria. De nieuwste variant, Tia Maria Matcha, is een stuk frisser en heeft een wat lager alcoholpercentage. De likeur is verrijkt met matcha-thee extract, vandaar de ietwat groene kleur. Verder proef je zeker de romige smaak van Tia Maria, maar dat vleugje thee extract maakt 'm wel echt anders dan de originele Tia Maria. Het heeft een beetje 'n bloemige en kruidige smaak. 
De giftset die ik heb bestaat uit de prachtige parelmoer-glanzende fles, een glas en een zakje matcha poeder waarmee je je likeurtje ook nog eens mooi voor het oog kunt maken. Ik dipte het glas in een bakje water en daarna door de matcha poeder, waardoor je een groene matcha rand aan het glas krijgt. Vervolgens de ijskoude Tia Maria Matcha erin en wat ijsklontjes. Heerlijk genieten maar! 

Deze giftset is ook nog eens leuk om als (last-minute) kerstkado te geven. De giftset, maar ook de losse fles, zijn online te koop en bij verschillende slijterijen. De prijzen verschillen per webshop en liggen rond de 15 tot 20 euro.
Een reactie posten