Lip Filler Na 2 Weken Weg? Zo Voorkom Je Dit!

1 februari 2022

Ik heb het zo vaak gehoord, en helaas ook zelf meegemaakt: je hebt de knoop doorgehakt om lip fillers te nemen, en na 2 weken is de filler weg. Kan dit? Ja, dat kan zeker! Gelukkig zijn er ook manieren om dit te voorkomen. Lees gauw mee.


 Shop mijn designer items! Bekijk mijn online kledingkast

 

Kan lip filler na 2 weken weg zijn?

Het antwoord op deze vraag is ja en nee. In principe kan de filler niet 100% weg zijn na 2 weken, maar het kan wel lijken alsof dit het geval is. Dat zit zo: tijdens en vooral na de filler behandeling zwellen je lippen extra op, door de naald die er meerdere keren in gaat. De zwelling is op dag 2 na de behandeling  het meest heftig, daarna neemt dit weer af. Welliswaar heel geleidelijk aan, waardoor je al snel went aan hoe vol je lippen eruit zien. Wanneer die zwelling na 2 weken compleet verdwenen is, is het enige dat overblijft de échte hoeveelheid filler. Zelf had ik ook de ervaring dat na 2 weken de filler écht verdwenen leek. Toch is dit niet zo. Het geval is dat je net wat te weinig filler laat injecteren. Alles onder de 1 milliliter vind ik persoonlijk té weinig om echt resultaat te zien nadat de zwelling is verdwenen. Toen ik in het vervolg steeds 1,5 milliliter liet injecteren zag het er eerst té uit, maar nadat de zwelling weg was zat er tenminste nog een duidelijke hoeveelheid in mijn lippen. 
Zo krijg je het meest realistische resultaat na lip fillers

De manier van injecteren bepaalt onder andere hoe snel en hoe veel zwelling je in je lippen krijgt. De eerste keer dat ik lip fillers nam ging ik dus voor 1 milliliter, wat met een naald werd geïnjecteerd. Een naald heeft een scherpe punt, wat het niet alleen veel pijnlijker maakt, maar ook veel meer zwelling in je huid veroorzaakt. Ik weet nog dat mijn moeder halverwege de behandeling al riep: dit is echt te veel hoor, je moet niet nog meer doen. De arts zei al: dit is grotendeels zwelling. En hij loog zeker niet, na 2 weken leek er amper wat over. De keer erop liet ik niet alleen 1,5 ml injecteren, maar ook de manier van injecteren was anders: met een canule. Dit is een naald met een stompe punt, die veel makkelijker zonder te veel weefsel te beschadigen door je huid glijdt. Minimale zwelling, en veel meer zicht op hoeveel product er nu in gaat.Een reactie posten