Lip Filler Verdwijnt Snel? Zo Niet Meer!

30 september 2021

Lip filler verdwijnt snel? Met deze tips niet meer

Er is geen onderwerp waar zo veel op gezocht wordt binnen LifeBeautyStyle.nl als fillers. Ik schrijf er graag over omdat ik zelf behoorlijk wat botox- en filler ervaring heb. Én omdat ik veel op Google zocht naar echte ervaringen toen ik voor het eerst fillers wilde, maar ik kon er amper wat over vinden. Daarom deel ik hier mijn eigen ervaringen. Fillers en botox kunnen naar mijn mening écht helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven bijvoorbeeld, maar er zijn ook een hoop nadelen waar meer over gesproken moet worden naar mijn mening. Zo kunnen fillers heel gevaarlijk zijn, maar blijven ze meestal ook niet lang zitten. In dit artikel belicht ik specifiek de veelgestelde vraag: lip filler verdwijnt snel - hoe kan dit en wat kun je eraan doen.

Lip filler verdwijnt snel: waarom gebeurt dit?

Toen ik 22 was nam ik voor het eerst lip fillers, uit onzekerheid. Ik wilde namelijk vollere lippen om mijn grootste onzekerheid te verbloemen: mijn kromme, scheve neus. Je zou denken, pak de oorzaak van je onzekerheid dan aan, maar met een gebroken neus kun je geen neus correctie meer krijgen. Daarom dacht ik: als ik nou volle lippen heb, dan valt die neus vast minder op. Daarom ging ik voor lip fillers bij de eerste beste kliniek die wat goede recensies had. Ik ging voor 1,5 milliliter Restylane. Het kostte 450 euro (wat echt veel te duur is vergeleken bij deze hoeveelheid filler bij andere klinieken) en na een aantal weken was de filler al voor de helft verdwenen. Na 3 maanden zag ik er niets meer van. De tweede keer dat ik voor lip fillers ging, was dit wederom met Restylane, maar dan bij een andere kliniek. Ook hier was het na maximaal 3 maanden weer weg. Pas na de 3e keer, toen ik voor de filler Teosyal koos, bleef het 6 maanden zitten. Voor lip fillers is dat best netjes. Waarom lip filler dan gauw verdwijnt?
  • De huid van je lippen is dun én beweeglijk. Daardoor kan de filler niet erg diep worden geïnjecteerd. Dit bij elkaar op geteld zorgt ervoor dat fillers in je lippen nooit ontzettend lang blijven zitten. Naar mijn ervaring is een half jaar normaal, daarna zul je voor een touch up moeten als je hetzelfde resultaat wilt behouden.
  • Het soort filler maakt groot verschil. Mijn ervaring is: hoe vloeibaarder de filler, hoe sneller deze oplost. Fillers zoals Teosyal, Juvederm en Belotero zijn vaak wat meer gel achtig en houden daardoor beter vocht vast, waardoor de filler langzamer afbreekt. Deze 3 fillers zijn over het algemeen wat prijziger, maar liever dat dan voor een goedkopere filler gaan die je veel vaker moet laten bijwerken, toch?

Lees ook: Botox lippen beter?

Dit kun je doen om lip filler minder snel te laten verdwijnen

Lip filler verdwijnt snel, dat is nu eenmaal zo. Maar is daar dan niets aan te doen? Jawel, gelukkig wel! Natuurlijk kun je het best de zon vermijden, want UV straling breekt fillers sneller af. Goed insmeren met zonnebrandcreme (of een SPF lipbalm) is dan ook een must. En heel voor de hand liggend: niet roken, want dat onttrekt je huid van vocht en daardoor breekt filler ook sneller af. Maar de beste tip die ik je kan geven is: bouw de filler op. Door niet té veel in een keer te injecteren, rekt de huid van je lippen minder op. Daardoor kan de filler goed settelen (en krijg je geen duck lips, zoals ik hieronder wél had door te veel filler in één keer).

Wil je meer lezen over fillers? Bekijk dan even de artikelen onderaan deze foto's :) Op deze foto's had ik 1,5 ml filler in één keer laten injecteren waardoor ik met een aardige duckface rondliep. Dat zag ik toen zelf niet. Vandaag de dag heb ik geen fillers meer in mijn lippen, maar fake ik de look van lipfillers met liquid lipstick die écht 24 uur blijft zitten en perfect is om te overlinen. Ik krijg regelmatig de vraag of / hoeveel ml filler er in mijn lippen zit, maar dat is nu dus helemaal niets. Bekijk hier het drastische resultaat puur en alleen met makeup.

Op de foto hieronder zie je goed dat ik mijn neus correctie met filler nog niet had gehad. Lees hier mijn ervaring over mijn liquid nosejob met fillers


Een reactie posten