Wat Heeft Bloggen Mij Tot Nu Toe Gebracht?

16 september 2021

Wie mijn blog (of vorige blogs) al wat langer volgt, weet dat ik dit al ruim 11 jaar doe. Ondertussen is er best wat veranderd. BLES Magazine paste niet meer bij waar mijn blog voor staat, daarom heb ik de naam van mijn blog 4 maanden geleden veranderd naar LifeBeautyStyle.nl. Ook heb ik een nieuwe baan en een hond met een burn out dus bloggen staat tegenwoordig op een iรฉts lager pitje. Toch leek het me leuk om eens terug te kijken wat bloggen mij tot nu toe heeft gebracht รฉn wat het mij nog steeds brengt waardoor ik ook niet van plan ben om binnenkort te stoppen.

 

Met +200 downloads is mijn e-book ๐’๐ฎ๐œ๐œ๐ž๐ฌ๐ฏ๐จ๐ฅ ๐›๐ฅ๐จ๐ ๐ ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ‘/๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ’ zodanig succesvol gebleken dat ik momenteel bezig ben met een nieuw e-book. Daarom is mijn huidige e-book ๐—ก๐—จ te downloaden voor slechts €5-,. Met 14 jaar blog ervaring heb ik al mijn kennis gebundeld en deel ik in dit e-book de beste tips en gratis tools (die je juist niรฉt overal online vind) zodat jij ook kunt bloggen mรฉt succes!

 

Mijn kwaliteiten als content creator verbeteren

Toen ik mijn eerste blog net begon, had ik echt totaal geen verstand van doelgroepgericht schrijven, SEO-technisch schrijven (ik wist niet eens wat Search Engine Optimalisation was) of van webpagina's bouwen. Of van linkbuilding, bijvoorbeeld via Weblink GidsMijn photoshop skills waren vreselijk en ik had ook geen idee hoe ik goede foto's moest maken. Door de jaren heen heb ik me daar over ingelezen, vele tutorials gekeken en enorm veel geoefend, gedaan, 'fouten' gemaakt en geleerd. Wat ik als blogger, vlogger en influencer mezelf had aangeleerd, kwam vaak weer terug in mijn banen als tekstschrijver, marketeer en sinds kort: webmaster. En wat ik nu weer leer in mijn werk als webmaster, is ook weer mooi meegenomen voor mijn blog๐Ÿ˜‹ 


Wat Heeft Bloggen Mij Tot Nu Toe Gebracht

Gave samenwerkingen

De nummer รฉรฉn reden dat ik een blog wilde starten en het nog steeds volhoud is: ik wil mijn creativiteit kwijt in mijn blog en daarmee anderen informeren en inspireren. Ik weet veel op het gebied van beauty, lifestyle en mode: waarom zou ik dat niet delen? Dat is voor mij altijd mijn drijfveer geweest. Wat leuk meegenomen is, is dat daar gave samenwerkingen uit zijn gekomen. (Ik hoor het best vaak andersom; dat bloggers een blog gestart zijn omdat ze gratis spullen willen krijgen... Als dat de drijfveer is ga je het niet lang leuk vinden denk ik ;). In het begin maakte ik nog wel eens de fout om me he-le-maal vereerd te voelen als een bedrijf me iets aanbood in ruil voor een artikel op mijn blog en dan zei ik klakkeloos ja. De afgelopen jaren is mijn mindset veranderd: mijn blog heeft een duidelijk 'kader': life, beauty en style. Als een product of bedrijf daar niet binnen past ga ik er niet over schrijven. Als het mijn persoonlijke interesse niet heeft ook niet. Zo ben ik eens benaderd om te schrijven over de nieuwste spelcomputers. Dat zou een beetje gek staan op lifebeautystyle.nl, toch?

Netwerk uitbreiden

Nu ik fulltime werk doe ik dit niet vaak meer, maar toen ik nog studeerde en verschillende stages liep in de Amsterdamse modewereld, was ik vaak op evenementen te vinden. Ik was toen soms nog best onzeker, dus vond ik dat ik juist mijn gezicht moest laten zien en praatjes moest maken op events om daar overheen te komen en niet bang te zijn voor wat anderen van mij zouden vinden. (En dat is goed gelukt hoor ;) Op een gegeven moment pitchte ik mijn blog bij andere bloggers, influencers en bedrijven om mijn netwerk te vergroten en natuurlijk om mijn blog bekender te maken. Dat was een ontzettend leuke en leerzame tijd. Dat grote netwerk heb ik nog steeds, voornamelijk op LinkedIn. En ik volg nog veel bloggers op instagram waarmee ik vooraan zat bij Fashion Week of bij een nieuwe winkelopening.

Creatieve uitlaatklep

Het heerlijke aan het hebben van een eigen blog, vind ik toch wel dat het helemaal alleen van mij is. Ik kan erop zetten wat ik wil, ik kan de naam wijzigen als ik vind dat dat nodig is. Ik kan ervoor kiezen om een tijd niets te schrijven (al zie ik dat dan terug in mijn bezoekersaantallen en dat vind ik dan weer zonde) en ik kan ter plekke wanneer ik een leuk idee heb ervoor zorgen dat het een uur later online staat. Het is mijn creatieve uitlaatklep die me ontzettend veel vrijheid biedt. Ik krijg heus wel eens tips of advies van bijvoorbeeld vrienden of familie, maar in principe is dit mijn eigen kleine stukje internet en kan ik ermee doen wat ik wil :) Mensen hebben best vaak gezegd: als die vrijheid zo goed bevalt, waarom ga je dan niet zo iets voor jezelf doen in plaats van bij een organisatie werken? Dat is heel simpel. Ik ben geen einzelganger en heb behoefte aan een team, collega's om me heen. Toen ik afstudeerde heb ik al de keuze gemaakt dat ik mijn blog als hobby zou gaan zien, en niet meer als werk. Dat is het ook al lang niet meer. Toen ik studeerde kon ik mijn bijbaantjes opzeggen omdat ik een leuk zakcentje met mijn blog verdiende. Tegenwoordig zit er geen verdienmodel met banners en advertorials achter (lekker transparant hรฉ?) en zijn samenwerkingen eerder in de vorm een van een product wat ik opgestuurd krijg om te reviewen, mits het dus bij mij en de doelgroep van mijn blog past. Ik blog dus niet voor de samenwerkingen of om er geld mee te verdienen, maar omdat ik het heerlijk vind dat ik mijn creativiteit kwijt kan op een stukje internet wat ik zelf kan onderhouden en vormgeven.


Je snapt het al: ik vind bloggen na 11 jaar nog steeds veel te leuk om mee te stoppen. En naarmate ikzelf (en mijn doelgroep) verander, veranderd mijn blog gewoon met mij mee. Zo schreef ik 5 jaar geleden nog geregeld over het leven als student. Wie weet schrijf ik over een paar jaar wel over kinderen en het huishouden๐Ÿ˜œ Volg me op de kanalen hieronder om niks te missen.Gratis links plaatsen - Plaats geheel gratis uw link.

2 opmerkingen

  1. Wat knap dat je al zo lang blogt! Heel leuk om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd! Hier ook al 11.5 jaar aan het bloggen en het is zeker veranderd.

    BeantwoordenVerwijderen