Lip Flip | Alles Over De Lip Flip Behandeling, Voordelen, Nadelen & Prijzen

29 maart 2023

Heb je ooit gehoord van de lip flip behandeling voor vollere lippen? Het is een relatief nieuwe cosmetische behandeling die steeds populairder wordt. In dit artikel leg ik je uit waarom en ga ik dieper in op de lip flip behandeling, inclusief de voordelen, nadelen en prijzen.

Wat is een Lip Flip behandeling?

Een lip flip behandeling is een cosmetische ingreep waarbij een kleine hoeveelheid botuline toxine (Botox) in de bovenlip wordt geïnjecteerd. Dit helpt de bovenlip te ontspannen en kan een "flip" effect creëren, waardoor de bovenlip een vollere uitstraling krijgt. Er komen dus géén fillers aan te pas! Het gebruik van botox laat de lip als het waren omhoog krullen waardoor deze er voller uit ziet. Dit wordt dan ook alleen bij de bovenlip gedaan.

Voordelen van een Lip Flip behandeling

Een van de grootste voordelen van een lip flip behandeling is dat het een relatief eenvoudige procedure is, die vaak binnen enkele minuten kan worden uitgevoerd. Het is ook een veilige behandeling en heeft weinig tot geen hersteltijd nodig. In tegenstelling tot fillers is het écht zo gepiept en kost het beduidend minder. Het effect is ook wat subtieler, maar dan kan ook een nadeel zijn.

Nadelen van een Lip Flip behandeling

Zoals bij elke cosmetische behandeling, zijn er enkele nadelen aan een lip flip behandeling. Een van de meest voorkomende nadelen is dat het effect van een lip flip relatief kort is en na ongeveer 2-3 maanden begint af te nemen. Daarnaast kan een lip flip behandeling in sommige gevallen leiden tot asymmetrie of een onnatuurlijke uitstraling van de lippen. Daarnaast duurt het ook wat langer voordat het resultaat zichtbaar is omdat botox een inwerktijd van ongeveer 2 weken heeft.

Prijzen van een Lip Flip behandeling

De kosten van een lip flip behandeling kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de behandelaar. Gemiddeld kost een lip flip behandeling tussen de €100 en €300 per sessie. Als je nagaat dat je elke 3 maanden je lip flip moet herhalen, is dit een relatief dure behandeling. Fillers daarentegen, zijn nog  veel duurder maar blijven ook langer zitten. Lees ook: welke fillers blijven het langst zitten?

Conclusie

Een lip flip behandeling kan een effectieve en veilige manier zijn om de lippen een vollere uitstraling te geven, zonder dat er fillers hoeven te worden gebruikt. Het is echter belangrijk om de voordelen en nadelen van de behandeling zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing neemt. Het hangt compleet van jouw voorkeuren af. Wil je een subtiel resultaat? Of wil je eerst een heel tijdelijk resultaat om te kijken of je vollere lippen echt mooier vindt? Dan is een lip flip een goede optie. Wil je echt veel volume en langer resultaat? Dan zijn fillers misschien een betere optie. Zorg er in elk geval altijd voor dat je een ervaren en gekwalificeerde behandelaar kiest om de behandeling uit te voeren.Een reactie posten