Mijn Nieuwe Kledingstijl + Upstyling Tips

6 maart 2023

Kijk ik terug naar mijn kleding van een paar jaar geleden en nu, dan vallen mij 2 dingen op. Ik droeg voorheen bijna altijd spijkerbroeken. En ik droeg voorheen bijna altijd hakken. Oh ja, en de kwaliteit in foto's is natuurlijk drastisch veranderd want ik gebruik geen spiegelreflexcamera meer ;) Maar verder is mijn kledingstijl nog steeds redelijk casual. Ik heb nog altijd wel wat opvallende items in de kast hangen en ik houd nog steeds van kleur, maar ik neig steeds vaker naar hetzelfde sinds ik moeder ben. Ik wil namelijk niet té lang nadenken over wat ik aan wil, dus kies ik veelal dezelfde setjes die ik vaker draag. En ik wil ook vooral dat mijn kleding lekker zit, aangezien ik de hele dag door in de weer ben met een baby en de trap op en af ren voor slaapjes en verschoonsessies. Toch probeer ik mijn casual stijl op te leuken, te upstylen als het ware. Lees mee hoe ik dat doe!


Casual Chic

De stijl casual chic is denk ik wel de beste om mijn nieuwe kledingstijl te omschrijven. Ik kies in de basis namelijk 9 van de 10 keer voor iets casuals. Maar hé, heb ik een feestje of zin om me extra leuk te kleden? Dan komen de pailletten en glitters nog net zo makkelijk uit de kast😜Terug naar de kledingstijl 'casual chic'. Je treft mij tegenwoordig heel vaak in een legging, een shirtje en een vest. Bloedsaai in principe, maar ik probeer het nog wel op te leuken. Zo doe ik dat:

 • Ga voor mooie stoffen
  Het kan 'm in kleine dingen zitten. Ik draag bijvoorbeeld heel vaak leggings en dan voornamelijk een flared model. Maar qua stof kies ik altijd voor een rib stof, een goede kwaliteit katoen of iets met een subtiel glittertje erin. Shirtjes draag ik tegenwoordig zelden van de H&M of Primark. Ik draag liever een mooi merk, bij kwalitatieve shirts merk je dat de naden mooi zijn afgewerkt, niet verdraaien in de was en de halslijn niet uit lubbert bijvoorbeeld. Vesten (of blazers als ik naar kantoor ga) zijn bij mij vaak van bio katoen, wol of zijde. Vooral bij jasjes vind ik dat je daar gauw kwaliteitsverschil in ziet, dus mooie stoffen doen net dat beetje extra voor je outfit als de basis eigenlijk gewoon saai is😉
 • Accessoires
  Ik heb altijd een ding gehad met schoenen en tassen, ik heb er dan ook véél. Tassen echt alleen maar van leer en ik investeer ook graag in designer merken. Schoenen heb ik over het algemeen ook wel echt van goede kwaliteit, maar soms zie ik wat leuks voorbij komen bij een Primark of Berschka en dan moét ik het hebben. Ik kom er dan wel weer vaak achter: gaat helaas niet lang mee. Qua accessoires zoals schoenen en tassen kun je een redelijk casual outfit al wat meer chic maken. Ik kies ook vaak voor luxere materialen zoals leer, suéde, gouden schakelkettingen aan een tas, en ook erg favoriet: schoenen met een hoop bling! Je kunt je outfit dus makkelijk upstylen met accessoires.
 • Sieraden
  Hier heb ik al veel vaker over geschreven, het 'belang' (vind ik persoonlijk) van kwalitatieve sieraden. Met sieraden om ben je meteen meer aangekleed. Ik heb zelf enorm veel sieraden en heb vaak geen zin om minutenlang te staan twijfelen wat ik nu weer om wil doen. Ik heb daarom een aantal basis sieraden die ik standaard om heb en nooit af doe. Ook niet met slapen of douchen. Je snapt: dan moet je wel goede kwaliteit hebben anders krijg je van die blauw/groenige afdrukken op je huid en sieraden die rood uitslaan. Gelukkig hoeven echt zilveren of goud vergulde sieraden niet duur te zijn. Vooral bij Lucardi vind ik vaak prachtige ringen, kettingen en armbanden die ook nog behoorlijk wat bling hebben. Ik ben dus altijd wel behangen met een aantal ringen, een ketting en meerdere armbandjes, zodat elke outfit wat meer glitter en glamour krijgt
 • Haar & makeup
  Deze laatste is natuurlijk ook mega persoonlijk, niet iedereen draagt make up of kiest ervoor om echt wat met het haar te doen. Ik merk aan mezelf dat als ik niets aan mijn haar of makeup doe, ikzelf vind dat ik er niet erg florissant uitzie, en anderen zeggen vaak: ben je ziek? Nope, gewoon makeuploos ;) Wat voor mij al een wereld van verschil maakt is het hebben van goede wenkies. Dat doe ik door maybelline Brow Tattoo elke paar dagen aan te brengen. Je kunt er mee douchen en slapen, pas na een paar dagen hoef je de kleur op je wenkbrauwen bij te werken. Daarnaast draag ik bijna altijd nepwimpers waar ik ook gewoon mee slaap. Die wakkere blik die nepwimpers geven zonder dat ik daar elke ochtend moeite voor moet doen vind ik echt mega fijn. Daarnaast is voor mij de oplossing qua haar altijd: hair extensions. Ik clip gewoon wat hair extensions in, rol het in een knot en ga ermee slapen. Elke ochtend wordt ik wakker met mooi golvend haar, wat er heel gestyled uit ziet. Of ik gooi juist al mijn haar op een grote knot. Klein detail wel: ik draag dan altijd een scrunchy (zo'n groot elastiek) in de kleur van mijn outfit, want matchy matchy is bij mij ook wel een dingetje😇

Hieronder volgen wat foto's van mijn tijd als modeblogger. Meer jeans en hakken, verder is het vooral die kwaliteit van de foto's die hier een verschil maakt. Tegenwoordig is mijn nieuwe kledingstijl dus wel wat meer casual, maar dit probeer ik altijd te upstylen met bovengenoemde tips. Wie weet heb je wat hieraan als jij stiekem óók liever in loungewear de deur uit gaat, maar tóch iets van je outfit wil maken. PS, deze foto's zijn  een paar jaar oud dus ik weet niet meer waar alle items van zijn. De rode tas hieronder is een Michael Kors Hamilton die niet meer in die uitvoering gemaakt wordt, rechts onder is een Mulberry Bayswater die gelukkig zo klassiek is dat deze nog wél precies zo gemaakt wordt.En vandaag de dag is het vaak dit: legging van ribstof of een flared broek (never ever jeans), een top van een mooi merk, vest of blazer en kwalitatieve schoenen en (designer) tas om het nét wat meer chic te maken. Casual chic, een super comfortabele kledingstijl met juist een béétje extra!

Kasjmier vest: Eterna
T-shirt: Versace
Legging: H&M
Laarzen: About You
Tas: Lauren Ralph LaurenEen reactie posten