Review | Locahair 170 gram 45 cm Set

9 maart 2023

Al ruim 10 jaar draag ik hair extensions... Ik heb ook echt ontzettend veel merken geprobeerd (check mijn artikel over de 10 beste merken hair extensions) maar puur kijkend naar prijs-kwaliteit, dan springt Locahair er voor mij echt uit. Ik heb een aantal keer eerder hun hair extensions gedragen en onlangs heb ik weer een nieuwe set *besteld. Ik heb veel soorten extensions gekregen om te reviewen op mijn blog en ik heb ook vaak zélf sets gekocht. Ik maak ik mijn hair extensions reviews uiteraard nooit onderscheid tussen gesponsorde en niet gesponsorde producten: ik vind iets goed of niet. Ik kan je vast verklappen: de extensions van Locahair vind ik geweldig! Er zijn wel een aantal kleine nadelen, maar die wegen niet op tegen de vele voordelen en de lage prijzen. Lees gauw verder!

Beste hair extensions voor de laagste prijs


Voor de beste kwaliteit betaal je vaak de hoofdprijs. Dat is in het geval van hair extensions gelukkig niet altijd zo. De allerbeste hair extensions die ik ooit heb geprobeerd vind ik die van Beauty Works. Daar betaal je voor een gelijkwaardige set van 45cm en 180 gram, bijna 300 euro. De set die ik nu heb van Locahair is 45cm en 170 gram voor 135 euro. Wat is dan het verschill? Dat zit ‘m in de verpakking, de kleur van het haar en een stukje klantenservice.

  • Waar andere merken vaak luxe bewaardozen, satijnen zakjes en hele cadeau verpakkingen mét tester strookjes haar erop na houden, is het bij Locahair what you see is what you get: enkel en alleen hair extensions in een netje, verpakt in simpel plastic. Geen extraatjes, maar wat verwacht je voor die prijs ;)

  • De kleur van de hair extensions komen bij de meeste merken goed overeen met de afbeeldingen op de website. Bij Locahair is mijn ervaring elke keer weer dat het haar veel lichter uitvalt dan op de foto. Voor mij geen probleem, want ik kan de extensions gewoon verven. Maar wil je dat niet, dan is een exacte kleur match krijgen wat lastiger. Mijn tip zou zijn: kies één tint donkerder dan je eigenlijk nodig hebt.

  • De klantenservice is Duits en Engelstalig (ze zitten in Duitsland) en je moet er zeker niet te veel van verwachten. Zo bieden ze geen service om mee te kijken met je foto’s en zo een kleurmatch te maken; iets wat andere aanbieders wel doen.

Toch is voor mij de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkst. En kwaliteit, dat krijg je zeker. Het haar is glanzend, heel dik en eigenlijk altijd zo’n 5cm langer dan vermeld staat op de website. Normaal kies ik een set van 20 inch, wat gelijk staat aan 50cm haar. Het is in werkelijkheid echter 55cm. Dat vind ik weer té lang, dus kies ik nu steeds de 45cm sets, wat in werkelijkheid al gauw 50cm is. 

45cm en 170 gram hair extensions

Ik heb de set van 170 gram hair extensions die 45 cm (in werkelijkheid 50cm) lang zijn. Ik heb de kleur Kastanjebruin gekozen, ook al valt dit veel lichter uit. Ik was al van plan mijn eigen haar én de extensions te verven want ik wil graag highlights erdoorheen en de basiskleur een stuk koeler/donkerder. Deze extensions laten zich goed verven en dus ook bleken voor highlights, al wordt dat laatste wel afgeraden. De reden dat ik het toch doe is omdat Locahair een soort wonder product heeft voor hair extensions, genaamd Regenerium. Dit is een haar herstelvloeistof in de vorm van shampoo die de extensions van buitenaf zachter maakt, in plaats van van binnenuit voedt. Dat kan helemaal niet met extensions, want dat is ‘dood’ haar zonder haarzakjes die het haar daadwerkelijk kunnen voeden. Het haar krijgt dan een zacht laagje wat lang blijft zitten en het haar zacht en glad houdt.

Zie hieronder het eindresultaat van mijn hair extensions nadat ik ze geverfd en gehighlight heb :)

*Dit is een gesponsord artikel

Een reactie posten