Hét Alternatief Voor Kankerverwekkende UV Nageldrogers

20 maart 2023

Wauw, het nieuws onlangs over UV nageldrogers en lampen die kankerverwekkend zouden zijn zette mij wel even aan het denken.  Ik doe mijn nepnagels al ruim 14 jaar zelf, waarvan de laatste 2 jaar altijd met een gelnagellak en UV-lamp. Ik werk mijn manicure heel vaak bij, dus die lamp komt toch meerdere keren per maand van pas. Nu ik heb gelezen dat er echt uit onderzoek blijkt dat UV lampen kankerverwekkend zijn, heb ik ervoor gekozen dit niet meer te gebruiken. Gelukkig is er een heel goed alternatief, wat ik eigenlijk vóór het gebruik van gelnagellak al zo deed. Ik neem je mee in mijn alternatief voor kankerverwekkende UV nageldrogers!


Langere gelnagels zonder UV lamp

De meeste mensen willen gelnagels om hun eigen nagels te verlengen. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor: gebruik plaknagels! Ik laat je verderop in dit artikel een voorbeeld zien van rode plaknagels, die heb ik zo kant en klaar gekocht en erop geplakt. Dit is dan ook meteen de snelste methode, maar ook degene die het minst lang blijft zitten. Deze nagels plak je namelijk op je hele nagel, dus tot aan je nagelriemen. Zodra je eigen nagels beginnen te groeien krijg je al gauw uitgroei en dat is met kant en klare plak nagels minder mooi. Maar wil je binnen 10 minuten lange nagels zonder gel waarbij je een UV lamp nodig hebt? Dan kun je dus kiezen voor kant en klare plak nagels. Ik koop deze vaak bij Primark. Je moet ze dan nog wel zelf vast lijmen met de bijgeleverde nagellijm (dit is echt secondelijm dus pas hiermee op!). Ook de zelfklevende press on nagels van Impress zien er heel professioneel uit en zijn super makkelijk en snel. Enige verschil is het prijskaartje: die van de Primark die je zelf moet opplakken kosten 2 á 3 euro, die van Impress kosten rond de 10 euro. Ze gaan 1 tot 2 weken mee.

Gel look nagels zonder gelnagellak

Je kunt er ook voor kiezen wat ik doorgaans doe: koop transparante nagel tips die je tot ongeveer halverwege je nagel vastlijmt. Deze knip en vijl je bij en alle randjes (de overgang van je eigen nagel tot je  nepnagel) vijl je voorzichtig glad. Om de boel dan goed bij elkaar te houden, bracht ik daar doorgaans een laag gelnagellak over aan met de UV lamp. Hier wordt de volgende stap dus anders: ik gebruik nu een nagellijm met kwastje (ziet eruit als een potje nagellak) en lak hiermee als het ware mijn nagels. Wederom: kijk uit, dit is echt secondelijm en het plakt niet alleen álles aan elkaar, het vervliegt ook dus hang er niet met je neus en ogen direct boven ;). Wat ik fijn vind aan deze methode is dat de nagellijm de nagel + nepnagel super sterk maakt. Het werkt als een soort nagelverharder maar dan x10. Als de laag lijm droog is vijl ik het met een zachtere buffer vijl helemaal glad en breng vervolgens nagellak aan. Kies je daarna voor een topcoat met gellook glans, dan lijken je nepnagels échte gelnagels zonder dat er een nageldroger aan te pas is  gekomen.

Wil je de look van gelnagels op jouw eigen nagels, zonder dat je dus nepnagels hoeft te plakken? Dan zou ik alsnog je eigen nagels sterker maken met een nagelverharder en gladder maken met een ridge filler lak. Die vult allerlei oneffenheden in je nagel op. Als je vervolgens een gellook nagellak aanbrengt, is het net of je gelnagellak op hebt :)


Welke van de bovenstaande opties voor gel nagels zonder UV lamp ga jij proberen? Ik houd het bij de tweede, dus de transparante tips die ik met nagellijm vastzet. Alle opties zijn in elk geval niet kankerverwekkend én veel goedkoper dan je nagels laten doen in een salon.


Hier draag ik kant en klare nepnagels van de Primark. Hier grijp ik gauw naar als ik eigenlijk nieuwe nagels wil, maar er geen tijd voor heb. Deze nagels zijn een kwestie van de juiste maat kiezen, opplakken en bijvijlen waar nodig. Super snel, zonder UV-lamp.Iets meer werk, maar dé manier waarop ik doorgaans mijn nepnagels doe zonder UV-lamp. Ik plak de transparante tips halverwege mijn nagel, knip ze op maat en vijl de zijkanten bij. Als alle randjes en overgangen glad zijn breng ik een laagje nagellijm aan op de gehele nagel. Als dit droog is ga ik eroverheen met een gewone nagellek en gellook topcoat. 


Een reactie posten