Style Hacks | Zo Zie Je Er Altijd Gestyled Uit

9 april 2022

Herken je dat? Door corona ben je ongetwijfeld ook een hele tijd meer thuis geweest, misschien zelfs wel volledig thuis aan het werk... en dan denk je: waar zou ik me helemaal voor optutten? Ik betrapte mezelf er een tijdje terug op dat ik gerust in dezelfde lounge wear, met een scheve knot op mijn hoofd en geen makeup de deur uit zou gaan, als waarmee ik thuis op de bank zit. En dat is natuurlijk prima als je dat altijd doet. Maar ik herkende mezelf ineens niet en dacht: waar is die Malu met altijd haar nagels mooi verzorgd heeft, kleding aan heeft waar een béétje over na gedacht is en die een beetje kleur op haar gezicht heeft? Toen bedacht ik me weer de simpele style hacks waar ik me normaliter altijd aan hield - gewoon omdat ik er dan altijd netjes en verzorgd uit zie en dan voel je je ook oprecht fijner😚. Ze zijn een kleine moeite - dus ik deel ze hier ook met jou zodat ook jij er áltijd gestyled en verzorgd uit kan zien.

Doe iéts met je haar

Dit was voor mij altijd simpel: ik heb jarenlang hairextensions gedragen die ik invlocht als ik ging slapen, dus mijn haar zat altijd in de krul / slag. Toen besloot ik mijn haar in een boblijn te laten knippen, waar het model ondertussen uit is en ik 'gewoon' schouderlang haar heb. Als ik hier niets mee doe, staat het gewoon heel onverzorgd. Iéts met je haar doen, al is het steilen, krullen of een strak naar achteren gekamd knotje - staat al veel meer alsof je er moeite voor hebt gedaan. Wat ik tegenwoordig ook vaak doe is een wafel of golf krultang gebruiken. Dat krulijzer is heel breed waardoor ik binnen 5 minuten mijn hele haar gedaan heb. Kost amper moeite, ziet er toch heel gestyled uit.

Ga voor verzorgde nagels

Echt wel even een note to self: niets staat onverzorgder dan afgebladderde of afgebroken nagels. Ik draag zelf al jaren nepnagels en zet deze zelf, maar ook bij mij breken ze wel eens af. Soms betrap ik mezelf erop dat ik dan met afgebroken nagels de deur uit ga. Het maakt niet uit wát ik verder aan heb: door die onverzorgde nagels is de hele look naar de knoppen. Dus tegenwoordig maak ik altijd de tijd om nagels die afbreken of afgebladderde nagellak hebben meteen bij te werken. Mocht je nou niet van de opvallende nagels zijn maar wel verzorgde nagels willen, zorg dan dat de randjes onder je nagels schoon zijn en je misschien alleen een glanzende topcoat erop draagt zodat ze er gezond uit zien.Ga voor zilveren / gouden sieraden die niet verkleuren

Ik val meteen met de deur in huis: dit hoeft dus absoluut niet duur te zijn maar kwaliteit kan er wél duur uit zien😊. Vroeger kocht ik heel vaak ringen voor 5 euro bij de Hema en Kruidvat, die na een week een lelijke groene laag om mijn vinger achterlieten. Dat staat toch écht niet?? Voor een paar euro meer heb je bij diezelfde winkels 925 sterling zilveren sieraden die níet verkleuren. Zelf koop ik veel van mijn gold plated sieraden bij Lucardi - daar heb je echt voor 20 á 30 euro sieraden met een gouden laag die niet afgeeft. Ziet er fancy uit en de sieraden gaan veel langer mee waardoor je uiteindelijk voordeliger uit bent.

Ga voor een statement tas

Mijn allergrootste mode verzameling is - op schoenen na - toch wel echt tassen. Ik investeer graag in designer tassen en heb vooral veel tassen in het midden segment. Denk aan Michael Kors, Kurt Geiger, Ralph Lauren en Karl Lagerfeld. Maar ook als je geen honderden euro's aan merktassen wilt uitgeven, kun je een kwalitatieve it bag scoren. Veel webshops zoals EliseStore, Famous Store, Diordie en Modemusthaves hebben lookalikes van de echte designer tassen, maar vaak wel van leer. Daar betaal je dan tussen de 50 en 100 euro voor. Éen zo'n mooie tas kan al je outfits een boost geven. Omdat een tas van leer lang mee gaat en niet gaat rafelen of gescheurde hoeken krijgt, ziet dit er meteen een stuk netter uit dan een plastic ogende tas van de Primark.


Verder houd ik er zelf van om een simpele outfit op te leuken met sieraden. Een hele hoop ringen, een ketting, oorbellen en armbandjes bijvoorbeeld. Omdat ik sieraden draag die niet verkleuren heb ik ze gewoon dag en nacht om, heel fijn zodat je zélfs helemaal gestyled wakker wordt ;)

Een reactie posten