Neus & Kin Fillers + Botox Bij Skin Surgery Clinics

8 april 2024

Als er één onderwerp is waar ik de meeste vragen over krijg via mijn blog en mail, dan is het wel mijn neuscorrectie met botox en fillers.  Ik heb onlangs weer een kleine touch up laten doen  (spoiler: de foto hieronder is van voor álle behandelingen, niet de meest recente) en ben ontzettend blij met het resultaat: mijn (ooit gebroken) neus is rechter dan ooit en zelf vind ik het echt een bizar contrast met hoe het ooit was. ZO blij dat dit bestaat! Ik dacht dat het wellicht wel interessant is om de 'opbouw' van vroeger naar nu te laten zien, maar natuurlijk ook de voor & na van de laatste keer. Als je een grote verandering voor elkaar wil krijgen met behulp van fillers en botox, dan gaat daar tijd en meerdere behandelingen overheen. Door de jaren heen heb ik meerdere behandelingen gehad dus ik neem je graag mee in alle info rondom de behandeling, de arts, kosten, hoeveelheden en natuurlijk precies welke filler/botox er is gebruikt. 
Waarom gebruik ik botox en fillers?

Eigenlijk zou ik dit niet uit hoéven leggen, maar ik doe het toch. Ik merk dat mensen vaak negatief doen over botox en fillers en er vooral veel vooroordelen over hebben. Alsof iemand alleen voor botox en fillers kiest om er lekker plastic uit te zien. Ik denk dat in veel gevallen botox en fillers een manier zijn om een onzekerheid aan te pakken of om beter in je vel te zitten. En daar is niets mis mee. Ik vergelijk het altijd maar zo: de meeste vrouwen verven hun haar of dragen make-up, wimperextensions, nepnagels, gaan naar schoonheidsspecialistes of doen beauty behandelingen om een verbetering in het uiterlijk te krijgen. Een chemische peeling of microneedling (met kleine naaldjes): daar kijkt niemand van op. Maar zo gauw er een naald in onze huid gaat en er wat ingespoten wordt, is dat voor sommigen iets 'geks' terwijl we toch allemaal hetzelfde nastreven: een verbetering / verandering in het uiterlijk. Zelf doe ik botox- en filler behandelingen dan ook 100% voor mijn eigen geluk en het boeit mij echt niks wat een ander daarvan vindt. Het feit dát er nog wel een taboe op cosmetische ingrepen lijkt te liggen, dat vind ik wel jammer. Anno 2024 echt niet meer nodig, want the girl next door zou net zo goed een prikje hier of daar kunnen laten zetten en dat zou je écht niet altijd zeggen als het goed wordt gedaan. Kortom: ik gebruik botox en fillers omdat ik mij daar happy bij voel, en zeker niet om aan een ideaalplaatje te voldoen. Ik wil het gebruik ervan dan ook niet promoten (want dat verwijt kreeg ik onlangs nog lekker anoniem in mijn inbox) maar ik wil wel informeren en een taboe doorbreken, want dit mooie online platform heb ik niet voor niks 😉

Fillers & Botox voor een rechte neus 

Ik ben 7 jaar geleden begonnen met fillers in mijn neus om 'm recht te maken. Lang verhaal kort: ik ben op mijn 14e gevallen en brak daarbij mijn neus. Daardoor groeide mijn neus een beetje scheef en zat er een bobbel op. Ik vond het zelf al vreselijk en ben daarboven op ook ermee gepest vroeger, dus de onzekerheid rondom mijn neus was groot. Ik had er een operatieve neuscorrectie voor over gehad, maar een gebroken neus kan niet meer operatief recht gemaakt worden. De neus is sowieso al één van de meest risicovolle gebieden om met fillers te behandelen, daarom was de stap om het met fillers te doen ook niet zomaar gezet. Op mijn 23e liet ik het voor het eerst doen en dit was zo'n enorme boost voor mijn zelfbeeld dat ik deze behandeling ben blijven herhalen. Fillers zijn namelijk niet permanent. Door de jaren heen heb ik daarom bij verschillende artsen en klinieken en met verschillende soorten fillers mijn neus steeds wat rechter laten maken. De laatste 2 keren was dit bij Skin + Surgery Clinics in Bergschenhoek. Ik heb de keren hiervoor goede en minder goede ervaringen gehad, maar écht 100% tevreden ben ik pas sinds ik bij Skin + Surgery Clinics behandeld wordt door Dr. Thanya Tha-in. Zij is echt de enige die ik nog aan mijn neus laat 'sleutelen'😜. Zoals ik in een vorige post over mijn neus filler behandeling daar al aangaf: dit is de enige arts die écht mijn hele voorgeschiedenis meenam in de keuze voor de soort filler én die van te voren d.m.v een echo heeft gekeken waar de vorige fillers zaten, hoe de bloedvaten liepen etc. Dit om een zo veilig mogelijke behandeling te garanderen. Neus fillers kunnen gevaarlijk zijn door een hoger risico op blindheid mocht er filler in een bloedvat komen. Daarom is het extra belangrijk om bij deze behandeling voor een arts te kiezen die NVCG gekwalificeerd is en ruime ervaring heeft met deze behandeling. Een enorm pluspunt vind ik ook dat ze bij Skin + Surgery Clinics dus een echoapparaat hebben om even aan de binnenkant van het te behandelen gebied te kunnen kijken.

Welke fillers en botox heb ik gebruikt?

Éen van de meestgestelde vragen die ik krijg over botox en fillers is hoe lang het blijft zitten en hoeveel het kost. Ik laat even alle vorige filler behandelingen buiten beschouwing, maar als je wil lezen welke fillers ik hiervoor heb gehad, in welke behandelgebieden, kosten etc: check dan even dit artikel over alle fillerbehandelingen die ik heb gehad. Mijn neus is de vorige keer al behandeld met Restylane Lyft en dat zat nog zó goed, dat we géén filler hebben gebruikt in mijn neus. Het was mooi recht, maar het puntje van mijn neus hing als het ware weer. In plaats van filler besloten we om daar Botox (Azzalure) in te gebruiken, zodat dit als het ware weer gelift wordt. Mijn neus heeft van nature een overactieve spier die mijn neus wat omlaag trekt. Dat spiertje hebben we dus een beetje uitgeschakeld. Ook raadde de arts aan om wat botox rond het midden van mijn neus te injecteren, zodat mijn neusbrug wat smaller wordt. Ik was hier erg benieuwd naar, omdat ik voorheen vooral fillers in mijn neus gebruikte en Botox echt alleen in het puntje. Nu zijn we een aantal weken verder en werkt de Botox optimaal. Het is bizar wat die twee extra prikjes voor resultaat geven: mijn neus lijkt nog iets smaller en rechter en trekt niet meer omlaag. In mijn geval versterken Botox en fillers elkaar dus echt, en is dit zeker iets wat ik elke paar maanden zal herhalen. Botox blijft namelijk een aantal maanden zitten, maar de filler blijft ongeveer 1,5 - 2 jaar zitten. Het is wel zo: hoe vaker je de behandeling herhaalt, hoe langer het resultaat blijft. Dat zul je ook zien in de voor en na foto's hieronder, want de filler gaat nooit helemaal weg tussen de behandelingen door.

Fillers & botox in mijn kin voor meer balans

Dan zul je misschien denken: waarom botox en fillers in je kin als je neus het 'issue' is? Je kunt je voorstellen dat als je een gebied opvult, dat je volume toevoegt. Je maakt het als het ware groter. Dat is met mijn neus ook zo. Door boven, onder, en langs de zijkanten van die bobbel filler toe te voegen is mijn neus eigenlijk iets groter / langer dan voorheen (maar wel heel recht). Van de zijkant vond ik dat de balans een beetje off was. Ik heb al niet veel kin van mezelf, maar door een iets grotere neus leek mijn kin nog meer weg te vallen. Daarom hebben we die optisch iets meer naar voren laten komen door filler toe te voegen. Een aantal jaar geleden heb ik dat ook al laten doen, alleen wat we nu anders hebben gedaan is ook botox toevoegen in de kin. Mijn kin heeft namelijk het zelfde als mijn neus: heel strakke spiertjes waardoor ik ook een kuiltje en deukjes in mijn kin heb. De filler zou minder lang op zijn plek kunnen zitten door die trekkende spiertjes, dus ook die hebben we uitgeschakeld met Botox. Het was de eerste weken een beetje een gek gevoel, maar nu voelt het niet anders dan voorheen maar het ziet er wel veel rustiger uit als ik praat én de balans is terug in mijn side profile.

Dit is voor mij echt hét voorbeeld van een arts die echt met je meedenkt en samen met jou naar het beste resultaat streeft. Ik had van te voren zelf niet bedacht dat beide fillerbehandelingen nog meer tot hun recht zouden komen met een klein prikje Botox erbij. En dat überhaupt de combinatie neus & kin voor mij voor het mooiste resultaat en voor meer balans zouden zorgen. 

Hoeveel kosten deze filler & Botox behandelingen?

De prijs zal bij elke kliniek iets anders zijn, maar omdat een neusfiller behandeling een van de meest risicovolle fillerbehandelingen is, hangt er sowieso een ander prijskaartje aan dan wanneer je diezelfde filler en hoeveelheid in je lippen of wangen zou injecteren. Meestal kost het tussen de 450 en 550 euro voor +-1 ml filler (1 ml is bij mij steeds genoeg). Maargoed, dat gaat dan ook wel 2 jaar mee in mijn geval. De fillers die voor de kin gebruikt kunnen worden zijn tussen de 400 en 450 euro. Botox gaat per zone en dat is in verhouding veel goedkoper dan fillers - zo rond de 165 euro per zone - maar dit blijft dan ook een aantal maanden werken. Botox en fillers zijn zeker niet goedkoop, maar ik heb het er prima voor over.

Nu ik de meestgestelde vragen heb beantwoord ben je vast benieuwd naar de voor en na foto's! Hierbij de foto's van voordat ik ooit iets aan mijn neus heb laten doen, maar ook foto's van tussen behandelingen in en nu na mijn laatste behandeling. Heb je hier vragen over, stel ze dan gerust onder dit artikel of DM mail me. Ik ben een open boek en ben helemaal vóór open en eerlijkheid rondom botox & fillers, dus weet mij te vinden 😁


De foto hieronder is de voor en na van de laatst behandeling: dus botox in mijn neus (filler zat nog heel goed van de vorige keer) en botox én filler in mijn kin. Die laatste is voor mij nu het meest drastische effect. Maar scroll even naar beneden en je ziet hoé drastisch het resultaat is na jarenlange fillers in mijn neus... ;)De foto hieronder is op links van 7 jaar geleden. Dit was mij neus voor enige behandeling eraan. Door de jaren heen zijn de fillers zodanig opgebouwd dat mij neus weer recht is. Door de Botox is het puntje van mijn neus gelift. Ook zie je hier hoe mijn kin iets meer naar voren staat en het profiel meer in balans is.Hieronder nog een keer dezelfde foto, maar dan met wit aangegeven wat er ongeveer is toegevoegd aan volume om dit resultaat te bereiken. In mijn neus is de eerste keer 1,5 ml filler gegaan, en elke keer na een touch up 1ml of zelfs de laatste keer maar 0.5 ml. In min kin is 1 ml filler geïnjecteerd. Botox gaat niet in milliliters maar in héle kleine hoeveelheden per zone. De neus en kin was beide één zone.De laatste foto voor alle behandeling vs. na alle behandelingen. Hier zie je goed dat mijn neus ook echt scheef liep. Ik vind het bijna artwork dat het zoals rechts is geworden zonder operaties. Een neuscorrectie met fillers en botox is dus zéker mogelijk, al is het wel een risicovolle ingreep die je echt niet bij elke arts moet laten doen en zéker niet als de prijs lager is dan gemiddeld bij andere praktijken. Het is een behandeling waar de arts heel gespecialiseerd in moet zijn en voor die kennis en kunde betaal je dus ook 👌

Een reactie posten