Marionetlijn Fillers: Soorten, Prijzen, Voor- en Nadelen

6 maart 2024

 Marionetlijnen, ook wel bekend als de nasolabiale plooien, zijn de lijnen die vanaf de mondhoeken naar beneden lopen richting de kaaklijn. Na verloop van tijd kunnen deze lijnen dieper worden en bijdragen aan een vermoeide of verouderde uitstraling van het gezicht. Marionetlijn fillers bieden een effectieve oplossing om deze te verminderen en de jeugdige uitstraling van het gezicht te herstellen. In deze blog deel ik alles wat je moet weten over Marionetlijn fillers, inclusief de verschillende soorten fillers, prijzen, en voor- en nadelen.


Wat zijn Marionetlijn Fillers?


Marionetlijn fillers zijn injecteerbare gelproducten die worden gebruikt om de diepe lijnen rondom de mond en kaaklijn op te vullen. Deze fillers bevatten vaak hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam die vocht vasthoudt en de huid hydrateert. Door Marionetlijnen op te vullen met fillers, kunnen ze minder zichtbaar worden en kan de jeugdige uitstraling van het gezicht worden hersteld.

Soorten Filler voor Marionetlijnen

  • Hyaluronzuur fillers: Deze zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling en het vermogen om vocht vast te houden, wat resulteert in een gehydrateerde huid. Voorbeelden van hyaluronzuur fillers zijn Restylane, Juvéderm, en Belotero. Met alle drie heb ik zelf ervaring.
  • Calcium hydroxylapatiet fillers: Deze stimuleren de natuurlijke collageenproductie van de huid en bieden langdurige resultaten. Voorbeelden zijn Radiesse en Ellansé.
  • Polymelkzuur fillers: Deze worden gebruikt om diepere rimpels en plooien te behandelen en stimuleren ook de collageenproductie. Voorbeelden hiervan zijn Sculptra en PLLA.


Prijzen voor Marionetlijn Fillers


De prijzen voor Marionetlijn fillers variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen filler, de ervaring van de behandelaar, en de locatie van de kliniek. Over het algemeen liggen de kosten voor een behandeling met Marionetlijn fillers tussen de €300 en €800 per behandelingssessie. De meeste soorten fillers blijven 1 á 2 jaar zitten :)

Voor- en Nadelen van Marionetlijn Fillers


Voordelen:
  • Direct zichtbare resultaten
  • Minimale hersteltijd
  • Verbetering van de gezichtscontouren
  • Langdurige resultaten, meestal 6-18 maanden, afhankelijk van het type filler

Nadelen:
  • Mogelijke bijwerkingen zoals roodheid, zwelling, en blauwe plekken
  • Niet permanent, vereist periodieke onderhoudsbehandelingen
  • Risico's verbonden aan injecteerbare behandelingen, zoals infectie of ongelijke verdeling van de filler

Conclusie

Marionetlijn fillers bieden een effectieve oplossing voor het verminderen van diepe lijnen rond de mond en kaaklijn en het herstellen van een jeugdige uitstraling van het gezicht. Door te kiezen voor een ervaren en gekwalificeerde behandelaar en de juiste filler te selecteren, kun je veilig kiezen voor deze behandeling. Mijn vaste kliniek Skin + Surgery Clinics biedt deze behandeling ook aan.
Een reactie posten