Review | Mádara Botanic Niacinamide Alternative 5-in-1 Serum

3 april 2024

Ik heb onlangs al een review gedeeld over de plantaardige alternatieven van Mádara, die bijvoorbeeld ook ingrediënt retinol vervangen voor een plantaardig alternatief. Ook heeft Mádara een nieuw product op de markt gebracht met botanische niacinamide. Over het algemeen wordt niacinamide aanbevolen voor een breed scala aan huidtypes en -problemen, zoals acne, hyperpigmentatie en een vette huid.  Echter, net als bij retinol, kan niacinamide in sommige gevallen bijwerkingen veroorzaken, zoals roodheid, irritatie of allergische reacties. Daarom was ik erg benieuwd naar de botanic variant van Mádara, die net zo krachtig beloofd te zijn als conventionele niacinamide. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder :)


Mádara Botanic Niacinamide

Net zoals alle andere producten van Mádara die ik heb gereviewd (zie hier) kan ik nu al verklappen dat het Botanic Niacinamide Alternative 5-in-1 Serum een fijne nieuwe toevoeging is in mijn skincare routine! Het unieke complex met niacinamide-alternatief op basis van natuurlijke extracten van rode en bruine algen en rozenmirte is net zo effectief als echt niacinamude. Het zorgt voor een stralende huid en helpt goed bij pigmentvlekjes en een vette huid. Extracten van mos, korstmos en jeneverbesstamcellen hebben verzachtende en antioxiderende eigenschappen die een zachte, egale huid beloven. Nu was mijn laatste serum waarmee ik regelmatig een microneedling behandeling doe op, dus besloot ik het te combineren met dit nieuwe niacinamide serum. Ik heb het idee dat het gebruik ervan in combinatie met microneedling echt een gouden combi is! Ik had namelijk op mijn wangen wat donkere vlekjes en vooral een verstoorde talgproductie. Daardoor zag mijn huid er de afgelopen weken uit alsof ik weer 16 was. Het gebruik van dit serum heeft daar een enorm verschil in gemaakt. De kleine bultjes op mijn voorhoofd en slapen zijn zo goed als weg, mijn huid glimt minder en ik zie duidelijk minder vlekjes. 

Wat ik vooral fijn vind is dat dit serum niet prikt, maar toch lekker ruikt (meeste producten bevatten iets van parfum en daarom zijn ze niet te combineren met microneedling, waarmee je kleine gaatjes in je huid prikt.) Het heeft een niet-plakkerige textuur en voelt echt aan als een gel, lekker verfrissend! 


Niacinamide Alternative 5-in-1 Serum - 30 ml  - €39,95

Ook zo fijn met de meeste producten van Mádara: de pomp flacon! Ik vind dat, vooral door mijn lange nagels, veel fijner werken dan een potje bijvoorbeeld. Een pompje bevat 30 ml en kost €39,95. Ik gebruik dit product nu ruim een maand en ik weet nu al dat dit een product is wat ik zal blijven gebruiken. Ik gebruik het dus niet elke dag (ik heb namelijk meer toppers van Mádara waar ik tussen wissel) maar wel 2 á 3 x per week en sowieso altijd als ik een microneedling behandeling doe. Neem eens een kijkje op de website van Mádara voor meer natuurlijke huid- en gezichtsverzorging💓


Een reactie posten