Review | Mádara Botanic Retinol Serum

17 september 2023

Éen van mijn favoriete skincare merken heeft weer een top product wat ik onlangs getest heb: het Botanic Retinol Serum. Dit serum heeft een plantaardig complex als alternatief voor retinol, maar het is net zo effectief. In dit artikel vertel ik je meer over dit heerlijke serum en waarom het voor mij echt effectief is.Mádara Botanic Retinol Serum met plantaardig complex

Als je vaker mijn blog leest weet je misschien al dat Mádara een van mijn meest gebruikte en geliefde skincare merken is. Mádara biedt een grote collectie aan natuurlijke en vaak ook organic producten voor huid en haar. Ik heb al eerder een product gereviewd op basis van plantenextracten, namelijk de SPF50 Plant Stem Cell Ultra-Shield Sunscreen en daar was ik groot fan van. Dit serum bevat dus ook een plantaardig complex ter vervanging van reguliere retinol. Waarom zou je niet gewoon retinol willen gebruiken vraag je je misschien af? Retinol is een retinoïde in de vorm van Vitamine A die een echte krachtpatser is tegen huidveroudering... echter kan retinol ook een zeer irriterende werking op je huid hebben en daarmee schilfertjes en rode bultjes veroorzaken. Dit plantaardige complext is net zo effectief als reguliere retinol, maar dan zonder irriterende bijwerkingen. 

Het serum ondersteunt de collageenproductie in je huid, waardoor het een anti-aging werking heeft. Ook zit een ander favoriet ingrediënt van mij erin verwerkt: hyaluronzuur! Dit ingrediënt hydrateert je huid en zorgt dat het beter vocht vasthoud, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen. Ook helpt dit serum tegen pigmentvlekjes en de naar acne neigende huid in balans te brengen. Het is geschikt voor alle huidtypes en van 99% van natuurlijke oorsprong, en 83% biologisch. Mijn huid is wat vettiger, waardoor ik sowieso niet veel serums fijn vind. Deze laat gelukkig geen zwaar gevoel of vettig laagje achter.

Hoe gebruik je Mádara Botanic Retinol Serum?

Ik gebruik het serum bijna elke avond nadat ik mijn makeup eraf heb gehaald en mijn huid heb gereinigd. Ik vind serums het fijnst om 's avonds te gebruiken. Ze geven je huid echt een boost en omdat je huid 's nachts herstelt, vind ik het heerlijk om voor het slapen gaan een serum aan te brengen. Ik merkte de laatste tijd al dat mijn huid er veel beter uit ziet, bijna alsof ik een laagje foundation draag. Egaler, minder vlekjes en plekjes en toch ook wel wat stralender. Ik denk dat mijn huid nu veel meer gehydrateerd is door het gebruik van goede producten (niet alleen Mádara hoor, maar ik heb er wel veel van ;) en ik merk dus sinds ik dit serum gebruik dat mijn huid GLADDER is. Voor iemand die niet vies is van een prikje botox hier en daar, is het toch heerlijk dat een huidverzorgingsproduct ook écht anti aging is. De kleine rimpeltjes onder mijn ogen lijken veel minder als ik lach. Want laten we eerlijk zijn, claimt niet bijna élk gezichtsverzorgingsproduct dat het rimpels verminderd? Nu ik dit serum een tijdje gebruik heb ik dus écht het idee dat mijn fijne lijntjes minder zichtbaar zijn.

Dit serum zit in een lekker hygiënisch en makkelijk doseerbaar pompflesje en kost €39,95 voor 30 ml. Wil je meer producten ontdekken van Mádara? Bekijk dan ook eens mijn andere reviews en check zeker ook even de site madaracosmetics.com


Een reactie posten