Een goed gedefinieerde kin je gezicht qua profiel van de zijkant aanzienlijk verbeteren en zorgen voor een gebalanceerde uitstraling. Kin fillers bieden een niet-chirurgische oplossing om het volume te vergroten, asymmetrie te corrigeren en de kin te versterken. In deze blog komen de verschillende soorten fillers, prijzen, en voor- en nadelen van kin fillers aan bod.
Ben je benieuwd naar mijn eigen ervaring met kin fillers? Lees dan deze blog over mijn laatste ervaring met kin fillers (en botox).
Soorten Filler voor Kin Augmentatie
- Hyaluronzuur fillers: Deze zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling en veiligheid. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid en zorgt voor volume en hydratatie. Voorbeelden van hyaluronzuur fillers zijn Restylane, Juvéderm, en Belotero. Met alle drie heb ik ervaring. De laatste heb ik het langst plezier van gehad!
- Calcium hydroxylapatiet fillers: Deze stimuleren de natuurlijke collageenproductie en bieden duurzame resultaten. Radiesse is een voorbeeld van een calcium hydroxylapatiet filler. Hier heb ik geen ervaring mee, maar ik zou dit wel een keer willen proberen.
- Polymelkzuur fillers: Deze stimuleren ook de collageenproductie en kunnen langdurige resultaten bieden. Voorbeelden zijn Sculptra en PLLA. Ook hier heb ik geen ervaring mee, maar ook dit is een filler die na verloop van tijd resultaat biedt en dus niet direct volume toevoegt zoals een hyaluronzuur filler.
Prijzen voor Kin Fillers
De kosten van kin fillers variëren afhankelijk van factoren zoals de gekozen filler, de ervaring van de behandelaar en de locatie van de kliniek. Over het algemeen liggen de kosten voor een behandeling met kin fillers tussen de €300 en €800 per sessie. Houd daarbij in je achterhoofd dat fillers in je kin ongeveer 1 tot 2 jaar zichtbaar blijven.Voor- en Nadelen van Kin Fillers
Voordelen:- Verbetering van de kincontouren en -symmetrie
- Niet-chirurgische behandeling met minimale hersteltijd
- Direct zichtbare resultaten die langdurig kunnen zijn, afhankelijk van het gekozen type filler
- Veiligheid: bijwerkingen zijn meestal mild en van korte duur
Nadelen:
- Mogelijke bijwerkingen zoals roodheid, zwelling, en blauwe plekken
- Niet permanent: periodieke onderhoudsbehandelingen zijn nodig voor langdurige resultaten
- Risico's verbonden aan injecteerbare behandelingen, zoals infectie of ongelijke verdeling van de filler
Een reactie posten