Hair Hack | Kale Plekken Opvullen Met L'Oréal Magic Retouch Uitgroei Spray

28 februari 2023

Wauw, had iemand mij van te voren even kunnen vertellen hoe heftig haaruitval na de zwangerschap kan zijn? Ik was op een hoop voorbereid, maar niet op de enorme plukken haar die ik steeds na het douchen of haren kammen vast heb. In het begin schrok ik ervan en dacht ik heel even dat ik misschien een aandoening had waardoor mijn haar uit ging vallen, totdat ik me realiseerde: dit is begonnen 3 maanden nadat Loïs is geboren. Dan is het dus de gevreesde post partum hair loss. Dat treed namelijk vooral op tussen de 3 en 6 maanden na je bevalling. Maargoed, ik zou Malu niet zijn als ik hier geen handige hair hack voor had! 


L'Oréal Magic Retouch Uitgroei Spray

Ik heb ooit deze spray gekocht omdat ik een feestje had en ook enorme uitgroei had. De uitgroei spray bracht ik aan op de haargrens en het dekt echt ontzettend goed. Wat me opviel: het is smudge en waterproof! Waterproof als in, zweet of een regenbuitje kan het prima aan. Ga je echt onder de douche je haar wassen, dan gaat het er wel af. Maar vaak heb ik de spray niet gebruikt, het is vooral de laatste tijd dat ik de spray gebruik met een heel ander doeleinde: het opvullen van kale plekken!


L'Oréal Magic Retouch tegen kale plekken: zo werkt het

Ik heb ter hoogte van mijn slapen de meeste haaruitval. Als ik mijn haar los draag zie je dit niet, maar als ik het omhoog draag (vooral met plukjes los aan de voorkant) dan zie je het heel goed. Gelukkig zitten er wel wat sprietjes haar, anders zou je de spray heel goed zien zitten op je huid / hoofdhuid. Ik houd altijd een papiertje langs de haarlijn omdat je de spray van een afstand van 10 cm ongeveer moet sprayen. Daarbij komt er altijd een beetje terecht op een gebied waar je het niet hebben wil. Omdat het waterproof is is het best lastig om het van je gezicht af te schrobben, daarom is een papiertje  of iets anders om het gebied af te bakenen wel handig. Ik spray altijd heel kort want het spul is mega dekkend. Daarnaast is het heel onnatuurlijk om een super dikke donkere laag rond je haargrens te hebben. Een dun laagje is voldoende om optisch voller haar te creëren op de plekken waar je haar heel dun is. Je hoeft de spray niet te fixeren met haarlak, je sprayt het gewoon op de kale plekken en je bent klaar!

Wat vind jij? Duidelijk verschil, toch?


Een reactie posten