Kaaklijn Fillers: Dit Moet Je Weten Over De Kosten, Hoeveelheid En Soort Fillers

15 februari 2023

Kaaklijn fillers worden steeds populairder. Sommige klinieken voor injectables bieden ze zelfs aan in een combinatie pakket met kinfillers en lip fillers en noemen dit de 'Kylie Jenner package'. Dit omdat Kylie Jenner vermoedelijk dezelfde behandelingen heeft ondergaan om haar strakke kaaklijn te krijgen, al is dat nooit toegegeven. Jammer, want het is bij haar erg duidelijk. 


Waarom kaaklijn fillers?

Kaaklijn fillers kunnen de hele vorm van je gezicht veranderen. Als je een wat voller gezicht hebt, kunnen kaaklijn fillers je gezicht optisch dunner maken. Als je geen duidelijke overgang hebt van kaak naar nek, dan kan dit gecreëerd worden met kaaklijn fillers. Wat mij opvalt als ik online recensies lees van injectable klinieken: er wordt vaak negatief op de behandeling teruggekeken omdat het gewenste resultaat niet behaald wordt. Dat heeft één duidelijke reden: er wordt niet voldoende filler gebruikt. Je kunt je voorstellen dat 1,5 tot 2 ml filler voor écht volle lippen, dan bij lange na niet voldoende is voor een volle kaaklijn. Vanwege de prijs kiezen veel mensen dan toch slechts voor 3 tot 5 milliliter, terwijl dit misschien net voldoende is voor één kant. 

Hoeveel kaaklijn filler is nodig?

Wil je een beetje duidelijk resultaat zien dan is er in totaal al gauw 8 tot 10 milliliter filler nodig voor een strakkere kaaklijn. Dat is een duur grapje, want 1 milliliter kost gemiddeld 250 euro. Maar het is wel het eerlijke beeld. Ik kan er dan ook niet goed tegen dat ik artsen behandelingen zie uitvoeren voor een volle kaaklijn, waarbij ze akkoord gaan met 3 milliliter in totaal. Zij hebben lekker hun centjes binnen en degene die de behandeling ondergaat gaat naar huis met het idee dat de behandeling geslaagd is. Dit komt doordat er altijd zwelling optreed. Maar is die zwelling weg? Dan pas is ook vaak het echte resultaat zichtbaar, vaak teleurstellend weinig verschil. Realiseer je dus goed dat áls je echt een duidelijk verschil wilt in je kaaklijn, je echt wel een behoorlijk aantal milliliters nodig hebt waar ook een behoorlijk prijskaartje aanhangt. 

Hoeveel kost kaaklijn filler?

Nu je weet dat je voor een écht duidelijk verschil al gauw 8ml filler nodig hebt voor je kaaklijn (als je tenminste zowel links als rechts wil) dan kun je je voorstellen dat hier een hoog prijskaartje aan hangt. Eén milliliter Juvederm of Belotero filler kost al gauw 250 euro. Doe je dit x 8 dan kom je uit op 2000 euro. Nu zie ik vaak dat de behandeling in een soort package deal wordt aangeboden, bijvoorbeeld een x aantal milliliters met  één specifiek merk filler voor een vast bedrag. Zo heeft een vriendin van mij 1500 euro uitgegeven voor 8 milliliter filler, wat vervolgens ruim 2 jaar bleef zitten. Een andere vriendin van mij had 3 milliliter laten injecteren voor 750 euro, maar dit was direct al te weinig om überhaupt resultaat te zien. Realiseer je dus dat dit echt wel een prijzige behandeling is als je goed resultaat wilt zien.


Ook interessant: zo lang blijven fillers zitten  

Een reactie posten