Mádara Organic Skincare Review | Illuminating Recovery Cream & Intense Glow Concentrate

21 februari 2023

Ik ben dol op luxe skincare producten. Een voor mij nieuwe lijn producten testen vind ik dan ook super leuk, wie weet vind ik zo wel nieuwe pareltjes die ik een volgende keer wéér zou willen gebruiken. Ik mocht de Mádara Organic skincare lijn proberen door 2 producten uit te testen: de illuminating recovery cream en  Intense Glow Concentrate. De producten van Mádara zijn dus organic. Op de verpakking wordt ook direct duidelijk dat er nagenoeg alleen maar natuurlijke ingredienten worden gebruikt. Ook de verpakkingen zelf zijn recyclebaar. Dikke pluspunten! Lees gauw verder om te ontdekken wat ik van de producten vind én of ik ze een volgende keer zelf zou kopen.


Mádara Illuminating Recovery Cream

De Illuminating Recovery Cream is een glow bevorderende moisturizer met Vitamine C. Als het om skincare en dan specifiek anti aging gaat, dan ben ik groot fan van Vitamine C. Het is zo'n sterk antioxidant wat je huid een echte oppepper geeft. Een stralende teint, een gezonde glow... Top dus dat dit een hoofdingrediënt is in deze recovery cream. De crème beloofd pigmentvlekken en hyperpigmentatie te voorkomen en een vermoeide huid te doen opleven. Daarnaast is één van mijn andere favoriete anti aging ingrediënten hierin verwerkt: hyaluronzuur. Dit zuur is van nature al aanwezig in je huid en is hetgeen dat de vochtbalans op peil houdt. Waar het hyaluronzuur in deze crème zorgt voor hydratatie, zorgt zeewier weer voor een oplichtend effect. Je huid ziet er dus verfrist en egaler uit. Nu is niet alleen mijn huid vermoeid de laatste tijd, dat ik ben ik vooral zelf sinds de komst van kleine Loïs 4 maanden geleden😂😍. Een oppepper kan mijn huid dan ook wel gebruiken. Daarnaast hecht ik nu extra waarde aan een selfcare momentje dus een goede luxe crème mag niet ontbreken. Ik ben sowieso iemand die makkelijk 'veel' geld neerlegt voor goede skincare, dus het prijskaartje vind ik dan ook heel erg netjes voor wat je krijgt: 50ml luxe crème van hoogwaardige natuurlijke en deels organic ingrediënten, voor €39,95. De crème is geschikt voor alle huidtypen. Ik heb zelf een best vette huid en vind crèmes vaak zwaar en vettig aanvoelen, alsof ze niet goed intrekken. Deze crème heeft dit absoluut niet. Het heeft een van nature heerlijk subtiele citrus geur (wat ik prettiger vind dat een vaak muffe geur omdat bedrijven dan geen parfums willen toevoegen) en het smeert fijn uit. Ik kan aan alles merken dat dit een heerlijk rijke crème is die echt wat voor je huid doet. Die wallen zijn dan misschien niet 1,2,3 weg, maar mijn huid voelt wel veel gezonder en vooral meer gehydrateerd aan. Erg blij met deze crème, ik zou deze zeker zelf kopen als het product op is. Handig om te weten: dit product kun je zowel in de ochtend als avond gebruiken. Ik heb er voor gekozen om de crème in de avond te gebruiken en de Intense Glow concentrate hieronder in de ochtend. 


Intense Glow Concentrate

De Intense Glow Concentrate is een heerlijk product op basis van ferulinezuur en vitamine C en E wat je huid een echte glow geeft. Als producten dit beloven denk ik altijd: wat moet ik nu merken? Een glow, zoals mijn huid dat van nature had tijdens mijn zwangerschap, de pregnancy glow, daarbij leek het alsof ik altijd een subtiele blush en highlighter op had. Een echte glow dus. Dat doet dit product niet (geen een Glow product denk ik) maar ik merk wél zichtbaar dat mijn huid er frisser uit ziet. Minder dof en ook weer meer gehydrateerd. Ik heb een vettige huid van mezelf, maar had op mijn wangen dan weer een doffe, bijna uitgedroogde huid. Dat lijkt na gebruik van dit product (in combinatie met de eerder genoemde crème) echt stukken beter. Ik gebruik de Intense Glow Concentrate elke ochtend en laat 'm lekker intrekken voor ik mijn makeup op doe. De Intense Glow concentrate komt in een pompje van 30 ml voor €42,95. Wat mij betreft ook een prima prijs voor zo'n luxe skincare product. Ook de glow concentrate heeft een heerlijk subtiele citrusgeur en is gemaakt van hoogwaardige natuurlijke en  deels organic ingrediënten. Groot pluspunt nog voor beide producten: ze zitten in een pompje. Houd ik enorm van! Met die lange nagels van mij zijn potjes niet handig én minder hygiënisch. 

De producten van Mádara worden geproduceerd in Riga, Letland. Ook bij het maken van de producten staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo zijn sommige producten vegan, biologisch afbreekbaar en zijn de verpakkingen gemaakt van gerecyclede materialen. Ik kende Mádara nog niet, maar ben erg blij dat ik in elk geval vast met deze 2 producten kennis heb gemaakt. Ik zag op de website een ontzettend breed scala aan producten, van skincare zoals maskers, serums en olie tot aan make up, haarverzorging én een collectie voor heren. Neem eens een kijkje op de website om meer van Mádara te ontdekken 😁
Een reactie posten