Alternatieven voor botox tijdens zwangerschap

5 juli 2023

Botox is een super cosmetische behandeling die wordt gebruikt om rimpels te verminderen. De behandeling werkt door de spieren in het gezicht te ontspannen, waardoor de huid er gladder uitziet. Hoewel botox veilig is voor de meeste mensen, wordt het afgeraden tijdens de zwangerschap. Dit komt omdat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de mogelijke effecten van botox op de zwangerschap en de baby. In mijn eigen zwangerschap ging ik dan ook op zoek naar alternatieven voor Botox. Lees je mee?

Alternatieven voor botox tijdens je zwangerschap

Er zijn een aantal alternatieven voor botox die je kunt overwegen tijdens de zwangerschap. Deze alternatieven zijn veilig voor de zwangerschap en kunnen helpen om de zichtbaarheid van rimpels te verminderen. Ze zijn misschien iéts minder effectief, maar zeker het proberen waard.


Lees hier over al mijn Botox en filler ervaringen

1. Huidverzorging

Een goede huidverzorging is de basis voor een gezonde en stralende huid. Zorg ervoor dat je je huid dagelijks reinigt, hydrateert en beschermt tegen de zon. Zonnenstraling is namelijk één van de grootste veroorzakers van rimpels!

2. Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij minuscule naalden in de huid worden gestoken. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid er gladder en voller uitziet. Microneedling is veilig voor de zwangerschap, maar het is alsnog belangrijk om een ​​behandelaar te kiezen die ervaring heeft met het behandelen van zwangere vrouwen.

3. Peeling

Een peeling is een behandeling waarbij de bovenste laag van de huid wordt verwijderd. Dit kan helpen om rimpels, pigmentvlekken en andere huidproblemen te verminderen. Peelings zijn over het algemeen veilig voor de zwangerschap, maar het is belangrijk om te praten met je arts voordat je een peeling laat doen.

4. Laserbehandelingen

Er zijn een aantal laserbehandelingen die kunnen helpen om rimpels te verminderen. Deze behandelingen zijn over het algemeen veilig voor de zwangerschap, maar het is alsnog belangrijk om te informeren bij de behandelend arts voordat je een laserbehandeling laat doen, de ene laser is misschien 
'agressiever' dan de ander.

5. Frownies anti rimpel patches

Deze heb ik zelf veel gebruikt toen ik zwanger was, ze waren de meest effectieve uit dit rijtje. Bekijk hier mijn review en voor en na foto's van de  Frownies anti rimpel patches.

Conclusie

Botox is zeker weten de meest effectieve manier om rimpels te verminderen of zelfs te laten verdwijnen, maar het wordt afgeraden tijdens de zwangerschap. Elke betrouwbare behandeld arts zal deze behandeling dan ook weigeren als je verteld dat je zwanger bent. Er zijn een aantal alternatieven voor botox die je kunt overwegen tijdens de zwangerschap. Welk van bovenstaande zou jij het snelst proberen?Een reactie posten