REVIEW | Loveli Natuurlijke Deodorant (Ook 100% Effectief Tegen Hormonaal Zweet)

9 juli 2023

We kennen allemaal wel de deodorants die je bij de drogist kunt halen die bewust geen schadelijke ingrediënten zoals alcohol of aluminium bevatten. Toch hebben die vaak wel kunstmatige geurstabilisators, verdikkingsmiddelen en / of conserveermiddelen erin zitten. 100% natuurlijke deo heb ik dan ook nog nooit gevonden in de winkels. Ik heb onlangs een deodorant ontdekt die écht 100% natuurlijk en dus troepvrij is. Dat zie je ook direct terug aan de korte ingredienten lijst. Lees mee naar mijn ervaring met de Loveli natuurlijke deodorant op basis van kokosolie en natriumbicarbonaat die zelfs hormonaal zweet door overgang, zwangerschap of puberteit aanpakt😁 

Natuurlijke deodorant op basis van kokosolie en natriumbicarbonaat

Loveli is een merk dat ik onlangs heb ontdekt, met o.a. producten voor de normale tot vette huid. Loveli maakt uitsluitend producten met natuurlijke ingrediënten, dus ook deodorants. Ik was erg benieuwd naar een 100% natuurlijke deo, omdat ik bij een aantal andere natuurlijke deo´s merkte dat ze niet heel effectief zijn in het voorkomen van een zweetgeur. De ´normale´ deodorants met o.a. alcohol en aluminium doen dat bij wel wel, maarja: die troep wil ik dus niet meer in mijn lichaam hebben! Waarom niet, denk je misschien? Omdat alcohol huidirriterend werkt en vooral als je net je oksels hebt geschoren... En aluminium wordt gelinkt aan een verhoogd risico op borstkanker. Dus no thanks, kom maar door met het écht natuurlijke alternatief! De deodorantstick die ik heb van Loveli is die met de geur van Sweet Orange (30 ml, 8 euro).
  • Sluit je zweetklieren niet af, maar neutraliseert zweetgeur meteen 
  • Met zinkoxide tegen stress-, emotie- en hormonaal zweet


De substantie is op de foto´s hieronder goed te zien: wat korrelig en heel wit. Het trekt vanzelf in en dan is de witte waas ook weg. Het geeft dus ook niet af op je kleding. Ook merk ik geen vettig laagje, ondanks dat de deostick op basis van kokosolie is. Van kokosolie wist ik al langer dat het een ontzetted goed middel tegen zweet is: het neutraliseert de geur meteen! En de overige ingrediënten zijn ook heel zacht voor je huid én effectief tegen zweet. Daarnaast heel belangrijk: het blokkeert je zweetklieren niet. Ik heb verschillende recensies gelezen dat men even ´er doorheen moest´ bij het overstappen van reguliere deo naar deze 100% natuurlijke deo. Ik heb dat niet ervaren. Wel heb ik direct mijn moeder weten te influencen want die was zó enthousiast over een natuurlijke deo die dus óók hormonaal zweet door bijvoorbeeld overgang aanpakt, dat ze het direct wilde proberen. Ze bestelde de set met alle mini varianten om uit te proberen welke geur het fijnst was. De geuren zijn: Fresh Cotton, Apple Blossom, Sweet Orange, Power of Zen, Cucumber & Aloe Vera en Coconut. Conclusie: mijn moeder is ook fan van deze deo´s en zij vind de Apple Blossom heerlijk, terwijl mijn favoriet de Sweet Orange is. 

Effectieve natuurlijke deodorant tegen hormonaal zweet

De deodorantsticks werken ook goed bij hormonaal zweet door puberteit, overgang en zwangerschap. Nu ik zelf zwanger ben geweest kan ik beamen dat je héle hormoonhuishouding zo overhoop ligt dat je zweetklieren op overproductie staan😅 Ik was de hele dag in de weer met deodorant bij rollen omdat ik het idee dat het er toch doorheen kwam. Voor mijn moeder die weer eerder met hormonaal zweet door overgang te maken heeft werkt deze deo 100% effectief. En ik? Ik had dit 9 maanden eerder wel willen ontdekken; maar goed: beter laat dan nooit zo´n topper ontdekken die op je pad komt!


Er zijn trouwens meerdere formaten beschikbaar: de mini van 6 gram (3 euro) waar je zo'n 2 weken mee doet. De ´normale´ variant van 30 ml (8 euro) waar je zo´n 6 weken mee doet. En als laatste de XL van 75ml (15 euro) waar je ruim 3 maanden mee doet. Daarnaast heb ik ook een refill verpakking die ik, als de deo in de plastic verpakking op is, zelf erin kan zetten. Dat scheelt weer plastic en het scheelt natuurlijk een paar euro, want de refill kost 6,50 euro. Er is werkelijk niets wat ik aan deze deo kan ontdekken wat me niet bevalt😻 Het is even wennen omdat de substantie anders is, maar het voordeel vind ik wel: het is meteen droog en mijn vorige deodorant rollers bleven echt lang nat en onprettig aanvoelen. Oftewel: ik kan iedereen deze fijne 100% natuurlijke deodorant aanraden: ik wil zelf niets anders meer!


Een reactie posten