Hoeveel Kosten Fillers? Prijzen Per Behandeling & Per Filler

10 juli 2023

Ik schrijf veel over botox en fillers, en dan met name over mijn eigen behandelingen die ik heb ondergaan.  Helaas blijkt het topic injectables nog wel eens een taboe en juist daarom schrijf ik hierover. Ik vind het leuk om mijn ervaring te delen en daarbij een hoop mensen te informeren. Want toen ik zelf jaren geleden échte ervaringen van anderen zocht, kwam ik niet verder dan een forum (wat ook nog eens vol stond met de veroordelingen van andere forum-leden die de dame in kwestie compleet afbrandden omdat zij interesse had in injectables). Wat de reden ook is voor je interesse in injectables: altijd en overal zou er open en eerlijke informatie over beschikbaar moeten zijn. Zo kwam ik afgelopen week een online artikel tegen van een bekend tijdschrift met ´alle ins-en outs over botox en fillers´. Zo kwam ook een stukje voorbij over de kosten. En wat mij dan zo ontzettend irriteert - en wat ik héél vaak terug zie op andere sites: er worden helemaal geen prijzen genoemd. Er wordt vaag over gedaan en het wordt afgedaan met ´dit verschilt per arts en per behandeling´. Zucht....  Zo ver waren jij en ik ook wel😜 Ik heb aardig wat merken, soorten fillers en verschillende behandelgebieden gehad dus ik ga je PRECIES vertellen wat het kostte, hoeveel er gebruikt werd en om welke filler het ging. Zo heb jij straks een duidelijker beeld bij de daadwerkelijke kosten van botox en fillers.


Hoeveel kosten botox en fillers

Natuurlijk moet ook ik de disclaimer benoemen dat prijzen écht kunnen verschillen per kliniek en per merk en het te behandelen gebied. Maar een gemiddelde is er altijd. Ik heb de kosten bij verschillende klinieken vergeleken en die naast mijn eigen ervaring gehouden. Per behandeling en soort filler zal ik hieronder toelichten wat de kosten waren.


De allereerste keer lipfillers: 1mll Restylane


Verschil tussen de hyaluronzuurfillers Juvederm, Belotero & calciumfiller Radiesse

Van hyaluronzuurfillers heb je vast wel gehoord. Hyaluronzuur is een stofje wat van nature in je lichaam voorkomt en de productie van collageen ondersteunt (wat voor een stevige huid zorgt). Fillers op basis van hyaluronzuur zijn bijvoorbeeld Juvéderm, Belotero en Restylane. Ik vergelijk deze 3 iets later in dit artikel. Er is ook een filler op basis van calcium, namelijk Radiesse. Deze filler zorgt ook voor het toevoegen van volume in de huid, maar daarnaast ook voor de aanmaak van collageen. Dat kan er voor zorgen dat deze filler, zeker na veelvuldig gebruik, steeds langere resultaten geeft. Radiesse is daarnaast een veel stevigere filler dan fillers op basis van hyaluronzuur, waarmee deze heel geschikt is voor het toevoegen van volume in bijvoorbeeld je kin of kaaklijn, maar minder voor de dunne huid van je lippen.

  • Juvederm filler: hoeveelheid & kosten
    Ik heb Juvederm Volbella gebruikt in mijn lippen. Het is een wat stevigere filler ten opzichte van de Juvederm Ultra Smile - die echt specifiek bedoeld is voor lipfillers. Juvederm Volbella is wat stugger, maar zorgt nog wel voor zachte contouren waardoor bobbeltjes minder snel vormen en je lippen volume krijgen met een ´zachte´ overgang. Ik heb 1 ml gebruikt en de kosten waren €350 euro. Dit was echter 6 jaar geleden. De gemiddelde kosten liggen nu rond de €450 euro voor 1 ml Juvederm Volbella. De overige varianten van Juvederm verschillen qua prijs niet veel van de Volbella.

  • Belotero filler: hoeveelheid & kosten
    Belotero is net als Juvederm een filler merk wat meerdere varianten heeft. De Belotero Balance is bijvoorbeeld weer geschikt voor o.a. fijne lijntjes en volume in de lippen. De Belotero variant die meerdere keren heb gebruikt is dus Belotero Volume en deze heb ik in mijn neus en kin gehad. Ik heb 1ml voor mijn neus en 1ml voor meer volume in mijn kin gebruikt. LET OP: de prijs per ml verschilde voor mijn neus en kin: voor mijn neus kostte 1ml Belotero Volume €450 euro en voor mijn kin €350 euro. Neuscorrecties met fillers zijn over het algemeen altijd duurder dan een ander te behandelen gebied met dezelfde filler. Dit heeft te maken met het verhoogde risico op complicaties en de benodigde skills van de arts: niet elke arts kan en mag deze behandeling uitvoeren. Ook met een andere filler zoals Juvederm zal een neuscorrectie hoogstwaarschijnlijk duurder zijn dan wanneer je diezelfde hoeveelheid filler in een ander gebied laat injecteren. En meteen een ❗ red flag waarschuwing: voor neus fillers is het extra belangrijk dat je een kliniek met de juiste keurmerken en bekwame artsen kiest. Zie je deze behandeling voor een veel lagere prijs dan gemiddeld (onder de 300 euro kun je gewoon niet serieus nemen) zoek dan even verder.

  • Restylane filler: hoeveelheid & kosten
    Restylane heb ik gebruikt voor mijn allereerste keer lipfillers. De hoeveelheid was 1ml en de kosten €395 euro. Dit is de enige filler waar ik niet zo te spreken over ben. Ik had bij deze filler enorme zwelling - al kan dat natuurlijk ook liggen aan de arts. Helaas bleef de filler ook heel kort zitten, na 3 maanden kon ik er echt niets meer van zien. Ik heb de prijzen online vergeleken voor een actueel tarief en gemiddeld kost 1 ml Restylane nog steeds €400 per ml. Ik zie deze filler ook niet veel in de lijst terugkomen bij verschillende klinieken dus mijn vermoeden is dat ´ie minder vaak gebruikt / gekozen wordt.


Radiesse: filler op basis van calcium

Nu we de 3 hyaluronzuurfillers hebben gehad die ikzelf ook gebruikt heb, neem ik je mee in de calciumfiller Radiesse. Deze heb ik zelf nog niet eerder gebruikt, maar ik ben hier toch wel erg benieuwd naar. Radiesse schijnt nog langer te blijven zitten dan Belotero en Juvederm. Waar die 2 wel 12 tot 18 maanden zichtbaar kunnen blijven, is dit bij Radiesse zelfs 18 tot 24 maanden. Deze filler is dan ook duurder dan hyaluronzuurfillers, met een gemiddelde prijs van €550 euro per 1ml. Maar Radiesse werkt ook anders dan hyaluronzuurfillers. Ik ben er ingedoken en vertel je er graag meer over 😀 Radiesse is een volledig afbreekbare filler die je huid stimuleert om nieuw collageen aan te maken. Daardoor blijft het resultaat veel langer zichtbaar. Radiesse is dan ook bijzonder geschikt voor steviger volume toevoegen aan bijvoorbeeld jukbeenderen, kaaklijn en wangen. Ik ben erg benieuwd of dit ook geschikt is voor een fillerbehandeling aan de neus. Binnenkort ga ik mijn neus weer mooi recht laten maken dus dit ga ik aan de arts vragen. Stay tuned, want ik ga deze ervaring uiteraard hier delen.


Wat kost Botox? En wat is het verschil tussen Botox en fillers?

Ik heb ook een aantal keer Botox gehad, maar wel altijd in combinatie met een filler behandeling. Dit komt omdat in mijn geval het puntje van mijn neus omlaag trekt door overactieve spiertjes. Als daar filler in komt, wordt dat als het ware omlaag getrokken en daardoor kan de filler minder lang blijven zitten. Door een beetje botox liggen de overactieve spiertjes stil en doet de filler dus beter zijn werk. Botox wordt niet per spuitje of per ml berekend maar per zone. Zo is een fronsrimpel één zone en zijn kraaienpootjes onder je ogen ook één zone. Gemiddeld kost één zone Botox €140 euro. Wel goed om te weten: Botox blijft gemiddeld 3 tot 4 maanden zichtbaar. Het kost in verhouding soms dus meer dan fillers, maar de toepassing is ook echt anders. Als ik mensen vertel over mijn neuscorrectie met fillers dan denken ze al gauw: aha, die heeft dus Botox gebruikt. Maar nee, Botox is een spierontspanner die rimpels minder zichtbaar maakt door spiertjes te ontspannen. Er wordt dus niets opgevuld. Fillers daarentegen vullen wel de huid op. Niet alle rimpels zijn geschikt voor fillers, bijvoorbeeld diepe voorhoofdrimpels. Als je daar fillers injecteert blijven de spiertjes actief en voor rimpels zorgen, dus dan verschuift de filler alleen maar. Botox is dus echt een spierontspanner die rimpels verminderd terwijl fillers de huid opvullen.

Hoeveel filler heb je nodig?

Juist omdat prijzen per 1ml worden aangegeven kan het een vertekend beeld geven van de kosten. Voor je beeldvorming: 1 ml filler is nog niet eens een half theelepeltje.  Nog een voorbeeld: van die mini parfum testers bevatten vaak 1,5ml. Wil je een beetje resultaat zien in bijvoorbeeld je lippen, dan heb je toch minimaal 1 ml nodig. Wil je echt volle lippen zoals Kylie Jenner, dan moet je al gauw aan 2 ml denken (voor boven en onderlip samen geldt dit dan). Neus fillers zoals ik kom je met 1 ml of 1,5 ml al een eind. Maar wil je een groter gebied opvullen zoals je wangen of kaaklijn? Dan heb je al snel 5 tot 8 ml nodig en lopen de kosten makkelijk boven de 1500 euro. Realiseer je: hoe groter het gebied dat je wil laten behandelen, hoe meer mililiters je nodig hebt.

Wat is de beste filler? 

En dan een van de meest Gegoogelde vragen over fillers: wat is de beste filler? Lekker flauw, maar dat is natuurlijk persoonlijk dus niet zo te stellen. Als ik naar mijn eigen ervaringen kijken is voor mij de beste filler: Juvederm. Deze filler heeft bijna 3 jaar op zijn plek gezeten in mijn neus... Hieronder zie je hoe mijn neus er vóór alle filler behandelingen uitzag. Daarnaast een foto van 3 jaar geleden, nét na mijn laatste filler behandeling met Juvederm. En een foto van nu, hoe mijn neus er uit ziet nu de filler bijna helemaal weg is. Het mooie van meermaals fillers gebruiken op dezelfde plek is dat het nooit helemaal teruggaat naar hoe het was. En gelukkig maar, want mijn kromme neus zal mij waarschijnlijk altijd blijven storen en alle onzekerheid van vroeger weer terug laten komen. Daarom ga ik later deze maand mijn neus weer laten opvullen en neem ik je mee in deze nieuwe ervaring bij een nieuwe kliniek en arts 😁Een reactie posten