5 Manieren Waarop Fillers Langer Blijven Zitten

6 juli 2023

Als je een hoop geld hebt neergelegd voor fillers, dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk blijven zitten. De levensduur van fillers worden vaak nogal ruim aangegeven. Zoals bij lip fillers: 6 tot 12 maanden. Of fillers in je kaaklijn: 6 tot 18 maanden. Dat hangt natuurlijk ook af van het soort filler en de hoeveelheid, maar er zijn over het algemeen wel wat dingen die je kunt doen waardoor fillers zo lang mogelijk blijven zitten. Ik zal hieronder ook toelichten wat ik zelf heb gedaan en hoe lang fillers bij mij gemiddeld blijven zitten.


1. Zonlicht vermijden

Wist je dat UV-straling fillers doet afbreken? Welliswaar fillers in de opperhuid, en over het algemeen worden fillers dieper geïnjecteerd. Maar toch: heb je net een filler behandeling ondergaan, dan is het verstandig om even de zon te vermijden. Zelf heb ik alle keren dat ik fillers liet injecteren in mijn lippen en neus 48 uur lang compleet de zon vermeden. Een petje was mijn lifesaver: lekker omlaag trekken en je hele gezicht heeft schaduw :)

2. Niet roken

Dit geldt specifiek voor lip fillers: door de beweging van je lippen tijdens het roken zullen fillers veel sneller verdwijnen. Sowieso verdwijnen filler sneller als het gebied waar ze geïnjecteerd zijn heel beweeglijk is. Je kunt je voorstellen dat je door roken en dus continu je lippen tuiten, veel minder lang plezier hebt van je fillers.


3. Collageenstimulerende-  en hyaluronzuurrijke producten gebruiken

Fillers bestaan uit hyaluronzuur: een stofje wat van nature in je lichaam voorkomt. Hyaluronzuur kan wel 1000x zijn gewicht aan water vasthouden: het trekt ook daadwerkelijk vocht aan. Gebruik je producten waar hyaluronzuur in zit, dan stimuleert dat de collageen aanmaak in je huid. Collageen maakt je huid steviger, en zorgt er dus ook voor dat de filler langer blijft zitten dan wanneer je huid sneller volume verliest.


4. Blijf gehydrateerd

Zoals in het vorige punt benoemd, trekt hyaluronzuur vocht aan. Fillers kunnen daardoor nog beter 'binden' in je huid als je goed gehydrateerd bent. Na een filler behandeling drink ik dan ook extra veel water gedurende de 2 dagen na de behandeling.


5. Voorzichtig met schoonheidsbehandelingen

Kun je je voorstellen wat een jade roller of Guasha steen met de fillers in je gezicht doet? Ik maak géén gebruik meer van zulke behandelingen sinds ik fillers heb. Je wil namelijk niet dat de fillers verschuiven of door de grove beweging sneller afbreken. Dat wil niet zeggen dat je helemaal geen beauty behandelingen meer kan ondergaan, maar onnodig drukkende bewegingen over de plek waar je fillers hebt kun je wel beter vermijden.

Nog een laatste tip: je kunt de levensduur van je fillers verlengen door op tijd een touch up te laten doen. Dat klinkt een beetje flauw, maar het werkt wel echt: 'stapel' je meerdere fillers op dan blijven ze op den duur steeds langer zitten. Dit heb ik heel goed gemerkt bij mijn neus fillers. Ik liet in 2017 voor het eerst mijn neus opvullen. Daar ging toen 1,5 ml Juvederm in. De eerste keer wilde ik het na 1 jaar laten bijwerken, maar helemaal weg was de filler niet. 1 ml was toen voldoende. 1,5 jaar daarna wilde ik het wederom laten bijwerken en weer was 1ml voldoende. Ik heb er nu 3 jaar (!) tussen zitten omdat ik in de tussentijd zwanger ben geweest en nu met de kleine lang andere prioriteiten had... ondertussen is de filler er bijna helemaal uit en ga ik binnenkort voor een touch up.

Voor en na; lip fillers na 5 jaar nog niet helemaal weg (wel meerdere behandelingen achter elkaar gehad) en neus fillers na 3 jaar ook nog steeds een beetje  zichtbaarEen reactie posten