REVIEW | Loveli Zonnebrandcrème SPF 30 + Aftersun & Loveli Face Cream Voor Vette Huid

15 juli 2023

Wist jij dat er 2 soorten zonnebrandcrèmes zijn? Er zijn zonnebrandcrèmes met een chemische bescherming en met een minerale bescherming. Sinds ik weet dat de ´reguliere´ zonnebrandproducten vrijwel allemaal op basis van chemische filters werken, wil ik hier geen gebruik meer van maken. Enerzijds omdat chemische filters in je huid trekken en hier oxybenzone en octinoxate in zit: dit vervuilt niet alleen je huid maar ook het zeewater. Minerale filters trekken niet in je huid maar leggen een laagje op de huid die de UV-stralen weerkaatsen. Daarnaast zijn minerale filters op basis van zinkoxide helemaal biologisch afbreekbaar. Zo ook de zonnebrandcrème en aftersun van Loveli! Lees meer over deze fijne zonbeschermingsproducten 👌

Loveli zonnebrandcreme met SPF30

De Loveli zonnebrandcreme met SPF30 is samen met de Aftesun verkrijgbaar in een handige set, maar ook los. De prijs van de zonnebrandcreme is 23,50 euro voor 150 ml.  De zonnebrandcrème is opvallend zacht en goed uitsmeerbaar met een neutrale, prettige geur. Ik heb eerder met minerale zonnebrandproducten gemerkt dat ze wat stroever uitsmeren, maar dat is bij deze crème niet het geval. Het laat wel iets sneller een witte waas achter, maar als je goed uitsmeert trekt dat laagje snel in. Hoewel, echt diep in je huid gaat het dus niet want de UV-stralen worden juist weerkaatst doordat de crème een béétje een laagje op je huid achterlaat. Hetgeen wat wel door je huid wordt opgenomen is in elk geval geen troep, want Loveli maakt 100% natuurlijke producten. Fijn voor je huid én voor het milieu. En waar ik met alle andere producten echt niet zomaar een ´grote-mensen-variant´ voor mijn dochtertje gebruik, durfde ik deze zonnebrandcrème wel op haar babyhuidje te gebruiken. Ik was haar factor 50 vergeten en had wel deze van Loveli met SPF30 bij me voor mijzelf. Deze heb ik dus ook voor Loïs gebruikt en haar gevoelige huidje reageerde er goed op... Eigenlijk niet, dus dat is een goed teken ;) Zelf heb ik de crème 2x herhaald na een duik in het zwembad, maar hij blijft eigenlijk gewoon goed zitten door de waterproof formule.

 


Loveli Aftersun met Aloë Vera

Ik gebruik Aftersun normaal gesproken alleen als ik verbrand ben, maar ik ben gelukkig niet verbrand... We kunnen dus concluderen dat de zonnebrandcreme goed werkt!  De Loveli Aftersun met Aloë Vera heb ik alsnog gebruikt omdat mijn huid door de Zuid-Franse zon en het chloorwater van het zwembad wat droger aanvoelde. Na een dag zonnen was de Aftersun net dat beetje hydratatie wat mijn huid nodig had. Ik vind er geen uitgesproken geur aan zitten, maar dat hoeft voor mij ook niet. Ik heb wel eens een aftersun gehad waar echt parfum in zat en ik kan je vertellen: op een verbrande huid is dat geen pretje. Ik vind het dus juist fijn dat in deze Aftersun geen parfum zit, maar wel aloe vera en komkommerextract: lekker fris! De Aftersun bevat ook 150 ml en kost slechts 13 euro.

Loveli Face cream Normal to Oily Skin

Een ander product van Loveli wat ik tijdens mijn vakantie elke dag heb gebruikt is de Face cream voor normale tot vette huid. Ik had al eerder de Face wash & Face mist gereviewd en hier ben ik heel enthousiast over. De Face Mist gebruik ik nu met het warme weer ook tussendoor omdat het zo lekker verfrist en verkoeld. Met dag- en nachtcrèmes ben ik heel kieskeurig omdat ik juist vaak met crèmes tegen een vette huid, merk dat de crème een vettig laagje achterlaat. Gelukkig is dat met deze crème niet zo! De smeert lekker uit en trekt snel in, daarna voelt mijn gezicht totaal niet plakkerig. Ook hier is de geur heel neutraal, dus een groot pluspunt! Deze crème zit bomvol hyaluronzuur en lichte oliën zoals squalaan en druivenpitolie. Plus een flinke dosis vitamine E. Nog een groot pluspunt, want ik ben erg van de anti-aging en preventief huidveroudering voorkomen. Vitamine E en hyaluronzuur zijn op dat vlak dé krachtpatsers tegen huidveroudering. Fijn dus dat deze ingrediënten hier in verwerkt zijn.  De Face cream komt in een tube van 50 ml (super fijn en hygienisch met doseren) en kost 20 euro.

Al met al heb ik weer 3 hele fijne producten van Loveli ontdekt en kan ik tot nu toe alleen maar zeggen dat het ontzettend goed voelt om zulke fijne producten te gebruiken die ook nog eens fijn zijn voor je huid én de wereld.Een reactie posten