Mijn Anti-rimpel Beauty Routine (Ja, Er Komen Naalden Bij Kijken!)

19 november 2019

Met mijn 29 jaar ben ik natuurlijk nog jong, maar ik merk aan een aantal dingen dat ik toch ook ouder wordt... Ik ga immers richting de 30's. Vanaf je 25e schijnt het allemaal al wat meer 'achteruit' te gaan - zo is de perfecte leeftijd voor vruchtbaarheid voor een vrouw vóór je 25e - en kun je vanaf die leeftijd ook het best maar gaan smeren met anti-rimpel creme's. Dat laatste doe ik al jaren, puur omdat ik gewoonweg niet vroegtijdig rimpels wil hebben. Er is niks mis mee, dat voorop gesteld, maar zelf wil ik graag mijn strakke huidje zo lang mogelijk behouden... En daar neem ik drastische maatregelen voor😌

Naast niet roken en altijd SPF30 in mijn anti-rimpel creme, heb ik ontdekt dat ik nog meer kan doen om rimpels te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen, en er werkt eigenlijk niets anders tegen reeds bestaande rimpels dan een dosis botox of fillers. Daar ben ik helemaal voor, maar niet nu al natuurlijk. Toch heb ik naalden groot onderdeel van mijn anti-rimpel routine gemaakt. Ik ben namelijk een half jaar geleden begonnen met microneedling!

Lees ook: Er jonger en uitgeruster uitzien


Microneedling: tegen rimpels, littekens en pigmentvlekjes
Ik hoorde al veel langer geleden van microneedling, soms ook dermarolling genoemd... maar het idee van honderden kleine naaldjes over mijn gezicht rollen klonk me niet erg aantrekkelijk in de oren. Toch wilde ik het graag zelf proberen nadat mijn moeder dit een aantal keer gedaan had en duidelijk verschil merkte. Met microneedling rol je heel vee miniscuul kleine naaldjes over je huid, die microscopisch kleine gaatjes in je huid achterlaten. De reactie van je huid daarop is om die gaatjes te herstellen en op te vullen met collageen.

Prima te doen, al die naalden in je gezicht...
Laat collageen nu nét het stofje zijn wat rimpels opvult! Door de dermarollen stimuleer je als het ware je huid om extra collageen aan te maken, waardoor je huid strakker wordt, maar ook egaler. Littekenweefsel of pigmentvlekjes kunnen namelijk ook drastisch verbeteren doordat de huid zichzelf herstelt. Ik moet zeggen dat het in het begin even onwennig voelt, maar dat ik de behandeling echt goed te doen vind! Ik rol nu wekelijks zo'n 2 minuten met de dermaroller over mijn gezicht, en dan met name mijn voorhoofd, en zie verbetering in de structuur van mijn huid (minder grote poriën) en merk dat deze egaler is. Daarnaast voelt mijn huid altijd veel strakker aan na de behandeling en merk ik dat de kleine lijntjes in mijn voorhoofd verdwenen zijn. Ik breng na de behandeling ook altijd een hyaluronzuur serum aan - hyaluronzuur zit bijvoorbeeld ook in fillers wat gebruikt wordt om rimpels op te vullen.

Anti-rimpel behandeling voor een klein prijsje
Misschien denk je: naalden... hyaluronzuur... Dat moet wel duur zijn? Niets is minder waar! De dermaroller die ik gebruik kost slechts €15 euro en is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com. Je moet wel zelf puur alcohol kopen (bij Etos bijvoorbeeld) om de roller na elke behandeling schoon en steriel te maken. Gelukkig kost zo'n flesje ook maar een paar euro. Het Hyaluronzuur serum dat ik gebruik is dan weer iets duurder, namelijk €30 euro. Gelukkig gaat zo'n flesje heel lang mee.

Zou jij dermarolling proberen om rimpels te voorkomen , of als je ze al hebt om ze te bestrijden?

Alternatieven voor botox


Een reactie posten