Zo Springt Jouw Post Eruit Op Social Media... Met Fonts!

3 december 2019

In deze tijd waarin algoritmes het overnemen op social media, kan het lastig om er met jouw post nog uit te springen op de tijdlijn van jouw volgers. Natuurlijk kom je al een heel eind met mooi opvallend beeldmateriaal - of nog beter tegenwoordig: video's! Maar er is nog iets wat je kan proberen. Is het je wel eens opgevallen dat alle berichten op Facebook, Linkedin of Instagram precies hetzelfde lettertype hebben? Yup, dat is gewoon het standaard font van het social media platform. Maar dat kun je dus wijzigen! En daarmee valt jouw post veel sneller op in de overvolle tijdlijnen (met berichten die allemaal in hetzelfde font hebben😏)

Op Instagram heb je het misschien al vaker voorbij zien komen, van die leuke dikgedrukte of sierlijke letters. Die biedt Instagram (of Facebook, Linkedin en Twitter) niet zelf, maar er is wel een handige online tool die je een heel scala aan andere, leuke fonts biedt: Lingojam. In deze tool typ je gewoon de tekst die je wilt voorzien van een opvallender font en vervolgens copy-paste je deze in je social post. 

Ik doe dit vaak alleen met de headline van een blogartikel dat ik deel - dat valt al behoorlijk op en je wil natuurlijk niet dat men je content irritant gaat vinden omdat je een hele mix aan dikgedrukte, krullende letters gebruikt. Hierbij een voorbeeld van hoe ik fonts toepas in mijn social media berichten om ze er nét wat meer uit te laten springen. 

Ik zou zeggen, probeer het eens en check je bereik op de posts die je van een ander font voorzien hebt😊


Make Your Social Media Post Stand Out By Using Fonts


1 opmerking