Zo Zie Je Er Fancy Uit Met Een Klein Budget

3 oktober 2019

Het mooie van mode vind ik toch wel dat je het altijd op je eigen stijl en eigen budget kunt afstemmen. Er fancy uit zien hoeft niet duur te zijn, net als dat je er met dure spullen alsnog ...tsja- cheap uit kunt zien. Maar daar gaat dit artikel niet over - we gaan het hebben over fancy eruit zien met een klein budget! Het zit 'm namelijk niet in de merken van de kleding of accessoires waardoor je er uit kunt zien alsof je outfit een paar maandsalarissen waard is... Het zit 'm in de details: kleurgebruik, patronen, materialen etc. Ontdek alle tips hieronder!

Leuke instagram tip op het gebied van fancy on a budget: volg de Amerikaanse Youtuber Amber Scholl op instagram. Zij is een mega hit op Youtube geworden door haar diy's en vele tips over hoe je er met goedkope items juist heel fancy en 'duur' uit kunt zien. Bijvoorbeeld door materialen als nepbont.

Faux fur
Echt bont staat natuurlijk bekend als een erg duur materiaal. Gelukkig is er ook faux fur- nepbont wat soms nauwelijks van echt te onderscheiden is. Een jas van nep bont kan er al gauw heel fancy en chic uit zien en je outfit een aardig glamour gehalte geven. Faux fur jassen zijn er in allerlei varianten en prijsklassen. Persoonlijk vind ik de faux fur jassen van Topshop er kwalitatief héél goed uit zien en de prijzen daarvan liggen vaak wel onder de 100 euro.

Wil jij je kleden zoals een echte royal? Check dan eens dresslikearoyal.nl voor inspiratie!

Luxe materialen
Een katoenen topje of wollen sjaal is natuurlijk altijd goed, maar bepaalde materialen upgraden je outfit toch echt naar een wat hoger fancy gehalte. Denk hierbij aan kanten jurkjes en blouses, satijnen sjaals, fluwelen tops en (nep)leren broeken. Ook qua tassen en schoenen maakt materiaal al gauw verschil. Soms is nepleer niet van echt te onderscheiden, maar vaak zijn leren tassen en schoenen (al helemaal wanneer je het leer mooi shiny houdt) toch net 'chiquer' dan nepleer. Daarnaast doet - naar mijn persoonlijke mening- niets minder afbreuk aan een fancy look dan kapotte nepleren schoenen en tassen.

Sieraden
Vind je ook niet dat zilveren of gouden sieraden die een verroeste, rode laag er simpelweg goedkoper uitzien? Echt zilveren of gouden sieraden hoeven helemaal niet duur te zijn, maar zien er wel vaak duurder uit. Het gaat erom dat een sieraad een echt zilveren of gouden laagje heeft, zodat het niet verkleurt. Bij Lucardi bijvoorbeeld, vind je prachtige echt zilveren en gouden sieraden (inclusief méga bling) voor kleine prijsjes.

Pimp zelf je kleding!
Parels en strass steentjes stralen natuurlijk de nodige luxe  uit - dus waarom zou je deze niet gewoon op wat mooie kledingstukken bevestigen? Waar ik zelf groot fan van ben, is een 'strass kraagje' rond de halslijn van een mooi hooggesloten top. Of een randje van kleine pareltjes onderaan de mouwen van een mooie trui. Super simpel om te doen en een snelle upgrade van een 'normaal' kledingstuk tot een fancy kledingstuk.

Patronen en prints
De ultieme luxe tas moet toch wel de Chanel 2.55 flap bag zijn. Hóe mooi?! Door voor een tas te kiezen met een quilted motief straal je al gauw diezelfde luxe uit, maar dan voor een veel kleiner prijsje. Quilted bags zijn namelijk ontzettend in en bijna elke winkel en webshop heeft er wel een. Ook een ruitmotief, vaak geassocieerd met designer merken als Burberry en Celine - oogt vaak lekker chique. Of ga voor de klassieke polkadot - al helemaal classy in zwart-wit. Polkadot op een rok of blouse? Check!

Wat is jouw favoriete tip om er met een klein budget fancy uit te zien?
Een reactie posten