Dé Manieren Om Van Je Wallen Af Te Komen (Semi-permanent!)

11 september 2019

Wallen...Wie heeft ze niet? Bijna iedereen heeft van nature al wallen in meer of mindere mate. Maar wanneer je echt blauwe kringen onder je ogen hebt of een verdikking (aka de enige echte eye bags) dan kun je er vermoeider uitzien dan je bent. Een blauwe ondertoon is met make up lastiger weg te werken dan bijvoorbeeld een rode ondertoon, dus dagelijks met make up je wallen bedekken, helpt soms ook niet voldoende. Wat kun je dan wél doen om van je wallen af te komen? Lees mee!

First things first: er is géén manier om permanent van wallen of donkere kringen af te komen. Maar gelukkig zijn er wel tijdelijke en semi-permanente oplossingen! Ze staan hieronder in een volgorde van minst ingrijpend naar meest ingrijpend.

Make up hacks tegen wallen
Oké, dit lijkt een open deur. Maar wellicht denk je alleen aan concealer, foundation of een poedertje onder je wallen? Laten we het fenomeen wallen dan even opsplitsen in 2 problemen: de blauwe kringen en de eye bags. De blauwe ondertoon onder je ogen wordt veroorzaakt door de vele kleine bloedvaatjes die zichtbaar zijn door de dunne huid heen. Rood is de tegengestelde kleur van blauw, dus wanneer je wat rode lipstick aanbrengt (echt maar een beetje!) op de blauwe ondertoon, dan is je basis voor je concealer perfect. Blend een beetje rode lipstick op je wallen en breng vervolgens een goed dekkende concealer aan, die je de hele dag op z'n plaats houdt met wat fixatie poeder.

Wil je wat doen aan de verdikking die wallen onder je ogen kunnen creëren? Ga dan voor de spiegel staan -in daglicht- en kijk waar de wal voor een schaduw zorgt onder je oog. Wanneer je precies in die schaduw een lichte kleur concealer blend, valt de schaduw optisch weg waardoor ook de eye bag als sneeuw voor de zon verdwenen lijkt!

Nu je hier bent: ook leuk voor jou!
Zó lang blijven deze fillers zitten


Bijengif tegen wallen
Huh?! Bijengif?? Ja, echt - er zijn aardig wat oog- en gezichtsproducten op de markt waar bijengif in verwerkt is. Door het bijengif wat in deze creme's verwerkt zit trekt de huid rondom je ogen letterlijk wat strakker. De resulaten blijven vaak net zo lang zitten todat je 's avonds je make up eraf wast. Enige minpuntjes? Je schijnt het straktrekkende gevoel wel echt te merken én de prijs van deze producten is niet voor elke portemonnee. Bijvoorbeeld de Rodial Bee Venom eye cream, verkrijgbaar bij Zalando, voor €124,95 voor 25ml.

Traangootjes fillers tegen wallen
Ik ben niet vies van een fillertje hier of daar dus toen ik hoorde dat er fillers tegen wallen bestaan, vond ik dat super interessant! De filler behandeling tegen wallen heet 'tearduct fillers', oftewel fillers in je traangootjes. Deze behandeling schijnt erg populair te zijn, omdat dit semi-permanent is (de fillers blijven 12 tot 18 maanden zitten) en het effect kan heel drastisch zijn. In veel reviews online lees je dat men na de fillers geen make up meer hoeft te gebruiken om de wallen te verbergen, omdat ze als sneeuw voor de zon verdwenen lijken. De filler vult het gebied onder je ogen op, waardoor én de blauwe kleur verdwijnt en de eyebag opgevuld wordt. Deze behandeling is echter niet goedkoop... Gemiddeld heb je een milliliter per oog nodig en een milliliter aan hyaluronzuur filler kost al gauw €300 euro.

Wat ook schijnt te helpen - maar waarschijnlijk niet zo goed als bovenstaande tips, is het drinken van minimaal 2,5 liter water per dag. Wallen en blauwe kringen worden namelijk vaak erger door uitdroging. Het drinken van zoveel water vult het vochtgehalte in je lichaam aan, dus ook in de huid van je ogen. Heb jij zelf nog handige tips tegen wallen? Laat dit dan weten in een reactie onder dit artikel😄

fillers traangoot ervaringenEen reactie posten