Borstvergroting Of Liposuctie? Hier Moet Je Op Letten Bij Cosmetische Ingrepen

25 augustus 2019

Body positivity is iets waar we de laatste tijd veel over horen, vooral op Instagram. Ik ben zelf ook helemaal voor body positivity en lekker in je vel zitten... Maar wat nu als je een beetje hulp bij nodig hebt? Omdat je je toch niet helemaal zelfverzekerd voelt in je lijf zoals dat in principe is? Naar mijn mening is er helemaal niets mis met de natuur een handje helpen. Sterker nog, gelukkig verdwijnt het taboe steeds meer dat soms nog op cosmetische ingrepen rust. Mede doordat fillers de laatste jaren ontzettend populair zijn geworden. Maar waarom zouden fillers wel als acceptabel of normaal beschouwd worden maar cosmetische, operatieve ingrepen niet? Je snapt 'm al, ik vind dat we hier  helemaal niet zo moeilijk om moeten doen. Wanneer iemand ervoor kiest om een cosmetische ingreep te laten uitvoeren omdat hij of zij daar gelukkig van wordt, dan is dat helemaal prima!

Borstvergroting
Zelf heb ik zo'n 10 jaar lang een neuscorrectie overwogen (uiteindelijk heb ik voor fillers gekozen, omdat dit hetzelfde resultaat opleverde, maar wel tijdelijk) dus het onderwerp cosmetische chirurgie is voor mij echt doodnormaal. Maar wat als het om een ingreep voor grotere borsten gaat? Dat kun je niet met fillers oplossen, daar zul je echt een borstvergroting voor moeten overwegen. Veel vrouwen hebben namelijk van nature kleine of ongelijke borsten. Dat is helemaal niet erg, maar voor sommige vrouwen vormt dit een zodanig grote onzekerheid dat het hun zelfvertrouwen ernstig aantast. Als je dan voor een borstvergroting wil gaan kan ik alleen maar zeggen: you go girl! Je eigen geluk staat voorop, wat daar ook voor nodig is 😊

Bij Kliniek Veldhoven wordt een borstvergroting uitgevoerd met ronde of anatomische implantaten, van het merk Mentor. In sommige gevallen kan de behandeling ook aangevuld worden met een lipofilling behandeling, maar dat wordt altijd afgestemd tijdens je consult. Tijdens een consult worden je wensen besproken en word er gekeken wat een mooi en realistisch resultaat kan opleveren. Ondanks dat de Kliniek Veldhoven gespecialiseerd is in borstcorrecties, kun je er bijvoorbeeld ook liposucties laten uitvoeren.

Liposuctie
Ook daar heb ik zelf wel eens over nagedacht. Op sommige plekken gaat het vet gewoon níet weg, bijvoorbeeld op je heupen, je bovenbenen, je onderkin of je lovehandles. Met liposuctie kan dat vetweefsel dan verwijderd worden. De chirurg maakt dan kleine snedes, waarna het te behandelen gebied met een verdovende vloeistof geïnjecteerd wordt. Dat zorgt ervoor dat de vetcellen opzwellen, zodat ze makkelijker met een buisje (canule genoemd) opgezogen kunnen worden. De kleine snedes worden zorgvuldig gehecht, waarna ze na een week weer verwijderd kunnen worden. De incisies zijn zo klein dat er vrijwel geen zichtbare littekens achterblijven. Veel mensen denken vaak ten onrechte dat liposuctie een manier is om af te vallen, maar dat is niet zo. Het is wél een manier om plaatselijk vet te verminderen en zo de lichaamscontouren beter in verhouding te brengen.

Wanneer je last hebt van vet op plaatsen waar je het écht liever ziet verdwijnen, dan kan liposuctie een geschikte behandeling zijn voor jou. Er spelen echter altijd een aantal factoren mee (zoals met elke cosmetische ingreep) om te bepalen of de behandeling voor jou geschikt is. Laat je dus altijd goed informeren.

Mocht je meer willen weten over een borstvergroting, liposuctie of andere cosmetische ingrepen, neem dan een kijkje op de website van Kliniek Veldhoven voor meer informatie. Heb jij zelf wel eens een cosmetische ingreep overwogen en wil je je gedachten delen? Laat dan een reactie achter in de comments hieronder.👇

*Dit artikel is een gesponsorde samenwerking met Kliniek Veldhoven.
Een reactie posten