SeventyOne Eco Sun Shield +Invisible Spray Met SPF 50 (Minerale Zonnebrand)

24 mei 2023

Als enorme zonaanbidder én iemand die graag goed voor haar huid zorgt, is zonnebrand créme met een hoge SPF-factor voor mij één van de belangrijkste producten in de zomer. Ik heb ontzettend veel merken zonnebrandcrème geprobeerd, maar nog nooit een op basis van minerale zonnefilters. Daarom heb ik de SeventyOne Eco Sun Shield + SeventyOne Eco zonnespray met SPF 50 getest. Lees hier mijn ervaring met deze 2 natuurlijke zonnebrandproducten.

De producten van SeventyOne zijn gecreëerd door surfers die graag een natuurlijke zonnebrand wilden ontwikkelen die de oceaan niet vervuilt. De Eco sun spray en de Invisible  Shield zijn dan ook vrij van parabenen, siliconen, sulfaten, alcohol, hormoonverstorende stoffen en microplastics. Dat is natuurlijk niet alleen fijn voor de oceaan, maar vooral ook voor je huid. Voor mijn gevoel zijn de 2 producten niet erg verschillend van elkaar: beiden bevatten SPF 50 en beiden ruiken heerlijk. De één is echter een spray en de ander een crème in een tube. 

SeventyOne Eco Sun Spray Invisible SPF 50

De spray leek me vooral handig omdat deze qua formule ietsje vloeibaarder is dan de invisible shield. Op de site staat dat je de SeventyOne Eco Sun Spray vanaf 20 cm afstand op je huid kunt sprayen, maar ik merkte dat er dan wat witte druppeltjes zichtbaar blijven dus ik heb de spray alsnog in mijn handen gesprayed en vervolgens uitgesmeerd op mijn huid. Wat me meteen opviel: de spray plakt niet! Dit is de eerste zonnebrand spray die ik ooit heb gebruikt die niét plakt en waarvan ik denk dat er dus geen zand aan zal plakken. Ik ga volgende week op vakantie, dus dan kan ik dat bevestigen of niet ;) De spray is waterbestendig en bevat zonnebloemolie en jojoba-olie, waardoor het je huid ook nog eens lekker verzorgt. 

SeventyOne Eco Sun Shield Invisible SPF 50

De SeventyOne Eco Sun Shield zonnebrandcreme is iétsje voller van formule, maar smeert eigenlijk net zo goed uit als de spray. Ik heb niet per sé een favoriet, omdat ik de spray ook met mijn handen uitsmeer. Ook de crème is waterbestendig en bevat o.a. zonnebloem olie en jojoba-olie. De waterbestendigheid is wel écht top: zelfs in de douche gaat het er echt pas af als je lekker met water én douchegel je huid reinigt. Ik vind dit een heel groot pluspunt en het geeft me vertrouwen dat ik prima een duik in de zee of een zwembad kan nemen zonder direct het product opnieuw aan te hoeven brengen.

Ik heb alleen maar pluspunten over beide producten: de hoge SPF factor, de fijne formule die niet plakt, de heerlijke subtiele geur, het feit dat ik daadwerkelijk niet verbrand ben en mijn huid juist lekker verzorgd aanvoelt. Als ik één nadeel zou moeten noemen is dat toch dat er een béétje een witte waas achterblijft. Dit kun je voorkomen door de milk en crème eerst in je handen te verwarmen en vervolgens goed uit te smeren. Mijn man had voor een wielrentochtje zijn gezicht even goed ingesmeerd alleen het product niet éxtra uitgesmeerd: hij ging dus met een witte waas op zijn gezicht fietsen. Toen ik uitlegde dat hij het beter eerst even in zijn handen kan opwarmen en dán aanbrengen zag hij ook duidelijk verschil. Een heel klein beetje witte waas blijf ik wel zien. Maar vind ik dat erg? Nee, absoluut niet! Ik draag 9 van de 10 keer namelijk foundation over mijn zonnebrandcrème op mijn gezicht. En verder vind ik het fijn als je ziet waar je de zonnebrand precies hebt gesmeerd. Dat kleine beetje witte waas wordt wel minder naarmate het intrekt. Daarbij vind ik het belangrijker dat een zonnebrandproduct niet plakt en geen schadelijke ingrediënten bevat voor je huid of het milieu. Ik ben dus fan! 

 Een reactie posten