Bloggen | Hoe Kom Je Op Ideeën Om Over Te Schrijven?

9 september 2020

Bloggen | Hoe Kom Je Op Ideeën Om Over Te Schrijven?

Life Beauty& Style gaat natuurlijk over... precies deze onderwerpen! En daarom schrijf ik ook voor de doelgroep waar ik zelf binnen val: vrouwen van 20 t/m 45 jaar met een interesse in één of meer van deze onderwerpen. Toch merk ik (dankjewel, Google Analytics) dat er geregeld gezocht wordt naar tips over bloggen. Ik heb al eens geschreven over een terugblik in mijn succesjaren na 10 jaar bloggen. Dit artikel werd voornamelijk gelezen door mede bloggers of mensen die zelf ook wel zouden willen bloggen. Daarom eens een artikel over bloggen, waarvan ik regelmatig de vraag voorbij zie komen: hoe kom je nu op ideeën om artikelen over te schrijven?

 

Download mijn E-book: Bloggen met succes in 2023

 

Na 10 jaar bloggen zou je denken dat je álles wel gehad zou hebben qua onderwerpen. Maar nee, ik vind het vrijwel nooit lastig om te bedenken waar ik over wil schrijven. Dat komt wellicht ook doordat ik schrijf wanneer ik daar zin in heb, wanneer ik inspiratie heb. Ik schrijf niet omdat ik een bepaald schema aanhoudt met verplicht een x aantal posts per week. Wel merk ik dat mijn bereik terugloopt als ik écht lang niets schrijf. Maar soms is dat niet anders, ik heb ook nog een fulltime baan en een social life. Dus hoe kom ik dan op dit onderwerp bijvoorbeeld?


TIP | Bouw aan je linkbuilding door een link te plaatsen op Kwerie.nl
Kijk om je heen: wat speelt er bij jouw doelgroep? Wat willen zij weten?

Ik ben lid van een aantal blogger en beauty groepen op Facebook en LinkedIn. Deze groepen gebruik ik om zelf blogs te lezen, maar ook om mijn eigen artikelen te delen. Ook kom ik zo wel eens vragen van medebloggers tegen: hoe kom je aan inspiratie om artikelen over te schrijven? Of van mensen die zelf een blog willen beginnen maar niet weten hoe ze dit kunnen aanpakken. In de beauty groepen zie ik bijvoorbeeld vragen voorbij komen over fillers of wat het beste merk hairextensions is. Dat kan mij inspireren om over die onderwerpen te schrijven.  Via social media kun je achterhalen wat er bij jouw doelgroep speelt en daar vervolgens over schrijven.

Kijk naar trends: wat is nu hot & happening?

Schrijven over datgene waar veel naar Gegoogled wordt (en dan zorgen dat het SEO technisch sterk geschreven is) zorgt ervoor dat je content relevant is én ook daadwerkelijk gelezen wordt. Zo vind ik het interessant om naar trends te kijken op het gebied van voornamelijk Beauty, Life en Style. Zo is een echte beauty trend nu om jaderollers en rosequartz rollers voor je gezicht te gebruiken. Zo zou ik dan kunnen bedenken: wat ik nu de best beoordeelde roller? Wat is de top 5 meest voordelige jade/rosequartzrollers? Of de sapkuur die een tijd terug hip was. Ik heb het niet gedaan, maar ik had een artikel kunnen wijden aan de meest populaire sapkuren. Of wat zijn nu de voordelen van een sapkuur?

Waar Google jij zelf naar? Wat wil jij zelf weten?

Ik bedenk me ook vaak: waar google ik zelf naar? Op wat voor artikelen kom ik dan uit? Kan ik daar zelf over schrijven en er een persoonlijke twist aan geven? Met andere woorden: kijk naar jouw eigen zoekgedrag en informatiebehoefte en verplaats je in je doelgroep: kun je onderwerpen bedenken die voor hen relevant zijn?

Als jij zelf een blog hebt, dan hoop ik dat dit je heeft geholpen met ideeën op doen waar jij zelf over kunt schrijven. Heb je geen blog maar zou je dit misschien wel willen? Dan zou ik zeggen: doen! Juist in een tijdperk waarin social media booming is ben en blijf ik fan van blogs: véél informatiever en het biedt een groter platform om bijvoorbeeld persoonlijke verhalen en informatie te delen. 

PS. Een tip om je ranking in Google te verhogen? Zorg voor linkbuilding!

Bekijk hieronder de documentaire Reflectie, waarin ik vertel over mijn ervaring met neus fillers (liquid nosejob) en hoe dit een grote positieve impact had op mijn zelfbeeld.

Een reactie posten