"Botox En Fillers? Dat Heb Jij Toch Niet Nodig??"

23 september 2022

Ik geniet nog heerlijk van mijn zwangerschapsverlof en vond dit een mooi moment om eens wat vragen (en ongevraagde opmerkingen) te bundelen die ik geregeld krijg over botox en filler gebruik. Ik blijf me erover verbazen, wat een taboe er nog rust op 'iets' aan je gezicht doen. Wil je botox of fillers? Dan zul je wel heel onzeker zijn. Dan zul je wel een overdreven plastic fantastic / Barbie ideaalbeeld nastreven. De meeste mensen die weten of horen dat ik botox en fillers gebruik, staan klaar met oordelen en commentaar: 'dat is toch nergens voor nodig?' 'wat zonde van je geld / je gezicht' 'dat is toch iets voor bn' ers, niet voor een normale meid?'. Of de mensen die weten dat ik vooral fillers in mijn neus heb en me op het hart drukken : 'als je maar niks anders erbij gaat doen!'

Zucht. Begrijp me niet verkeerd hoor. Er is volgens mij niks mis met rimpels. Net zoals dat een ander vindt dat niemand iets aan rimpels zou moeten doen en lekker de natuur haar gang moet laten gaan , vind ik dat iedereen die wèl iets aan rimpels wil doen dat ook helemaal zelf moet weten. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord dat het allemaal zonde en niet nodig is. Dat zijn meningen van anderen, en voor anderen ga ik geen botox of fillers nemen - en ook niet laten. Ik doe dat puur voor mijzelf. En de reden dat ik hier veel over schrijf is omdat ik het leuk vind om mijn ervaringen te delen. Daarnaast heb ik - vooral op dit onderwerp - een groot online bereik waarmee ik kan informeren en soms ook waarschuwen. Eerlijkheid in deze risicovolle behandelingen vind ik minstens zo belangrijk. Zelf kon ik hier tot aan een tijd geleden namelijk niéts over vinden, omdat de downside gewoon amper belicht wordt. Daar kan ik met mijn blog verandering in maken, dus ik blijf hier ook zeker over schrijven. Oók om het taboe eens lekker te doorbreken😜

Nu het 'waarom' is toegelicht ga in gezellig door op het 'wat'. Een van de meest gestelde vragen op dit topic: wat heb ik zelf allemaal laten doen of wat laat ik regelmatig doen?

Fillers

Qua fillers valt het nog best mee, vind ik zelf. Ik heb mijn lippen, neus en kin laten opvullen. Nu is het echt al lang geleden dat ik mijn lippen liet opvullen, want dat heb ik alleen van mijn 23e tot 26e gedaan (ik ben op het moment van schrijven 30 jaar). De reden daarvoor is, omdat lip fillers niet lang blijven zitten. Daarmee werd het naast een pijnlijke ingreep ook een heel dure ingreep. Eigenlijk nam ik die lip fillers omdat iedereen om mij heen tijdens mijn stage (in het modewereldje, Amsterdam) dat deed. Super stom dus! Het lijkt of het een beetje ´n blijvend effect heeft want in de voor en na foto hieronder zie je alsnog verschil. Pas later besloot ik mijn échte onzekerheid aan te pakken, namelijk mijn gebroken neus opvullen met fillers. Dit is de enige filler behandeling die ik echt consistent herhaal, omdat het hebben van een kaarsrechte neus voor mij nu eenmaal een wereld van verschil maakt. Hoe zelfverzekerd ik nu verder ook ben, die kromme neus waar ik jarenlang mee gepest ben zal me altijd onzeker blijven maken. Daarom voorkom ik dat ´ie weer helemaal krom eruit ziet door elke 2 jaar een filler behandeling te ondergaan. Nét toen ik dat weer wilde doen kwam ik er achter dat ik zwanger ben dus de afgelopen 9 maanden kon dit niet. Zo gauw de kleine er is en ik éven een beetje me time heb, ga ik mijn neus weer mooi recht laten maken. Ik heb ook een keer fillers in mijn kin laten injecteren, omdat ik dit voor het profiel - dus vanaf de zijkant van mijn gezicht- mooier en meer in balans vond. Maarja, ik wil ergens de grens trekken dus die behandeling heb in het vervolg gelaten voor wat het is.

Botox

Botox valt ook wel mee! Ik heb botox altijd gebruik in combinatie met de filler behandeling voor mijn neus. Dit omdat het effect elkaar enorm versterkt. Mijn neus spiertjes trekken het puntje van mijn neus als het ware omlaag. Als daar fillers in zitten lijken die wat sneller op te lossen omdat mijn neus dan meer beweeglijk is. Als dat letterlijk wordt platgespoten door een prikje botox, blijft de filler dus nog langer zitten en is mijn neus net wat meer ´gelift´. Éen keer heb ik ook botox in mijn kin en tussen mijn wenkbrauwen genomen. Dat prikje in mijn kin had weer te maken met de fillers op die plek: zo bleef de filler daar ook langer zitten. Het prikje voor de fronsrimpel tussen mijn wenkbrauwen deed bijna niets, dus ook dit was niet voor herhaling vatbaar. De enige botox die ik nu gebruik is dus in het puntje van mijn neus.


Naaldenroller

En dan: een product waar ik mega fan van ben! De naaldenroller. Het is geen botox, het zijn geen fillers, en je kunt het zelf doen. En toch heeft het écht wel een beetje het effect van botox en fillers. Je legt je rimpels er niet mee plat, maar ze worden wel degelijk opgevuld. Dat komt doordat het rollen over je huid met kleine miniscule naaldjes, ervoor zorgt dat er collageen wordt aangemaakt. Op die plekken kunnen fijne lijntjes dus daadwerkelijk opgevuld worden. Ik merk het vooral op mijn voorhoofd. Daar heb ik fronsrimpels als ik mijn wenkbrauwen optrek, maar bij een ontspannen gezicht is mijn voorhoofd doorgaans helemaal glad en strak door de naaldenroller. Doorgaans, want ook dit heb ik 9 maanden lang niet kunnen doen door mijn zwangerschap. De naaldenroller stimuleert namelijk de bloedtoevoer en de aanmaak van collageen, maar ook het afvoeren van afvalstoffen. Die stofjes komen in mijn bloedbaan terecht en daardoor ook bij mijn baby. Het is niet bewezen schadelijk, maar élke behandeling waarbij er afvalstoffen in je bloed kunnen komen (tatoeages, anti cellulitis massage etc) wordt afgeraden als je zwanger bent. Mijn voorhoofd ziet er nu dan ook een stuk minder egaal uit, zoals je hier kunt zien. Gelukkig is daar een zwangerschapsproof oplossing voor- namelijk de Frownies facial patches. PS.  benieuwd welke naaldenroller ik gebruik? Dat is deze van slechts 8 euro van Bol.com!

Nou, dat beantwoord de meeste vragen die ik krijg over botox en fillers wel zo´n beetje. Heb jij nou ook een vraag die niet beantwoord is? Stel ´m dan hieronder of via een berichtje op instagram. Ik ben hierover echt een open boek dus vragen zijn nooit te gek!

Voor en na foto: links is voor enige filler of botox behandeling, rechts is nu: met enkel nog fillers en botox in mijn neus (en waarschijnlijk leftovers  van alle lip filler behandelingen vroeger ;)

1 opmerking

  1. Ik zou het zelf niet gauw doen, maar ben het echt wel met je eens dat iedereen het lekker zelf moet weten! N vriendin van mij heeft haar hele kaaklijn laten doen omdat ze daar zelfverzekerder van word, nou helemaak prima toch! :D

    BeantwoordenVerwijderen