Welke filler blijft het langst zitten


Wanneer je fillers wilt, is je voornaamste vraag natuurlijk: welke filler blijft het langst zitten? Gelukkig ga je het antwoord hier vinden, want ik heb verschillende soorten fillers gehad in verschillende gebieden... en ja, er zit echt verschil in welke filler langer blijft zitten dan de ander. Lees mee!

Welke filler blijft het langst zitten: het verschilt per gebied


Logischerwijs blijft filler - ongeacht welke soort - langer of minder lang zitten afhankelijk van het gebied waar dit geïnjecteerd wordt. Over het algemeen blijft filler het langst zitten in kin, kaaklijn, neus en jukbeenderen omdat de huid hier stugger is en minder beweeglijk. De huid onder je ogen en van je lippen is erg dun en beweeglijker dan andere gebieden. Hier blijven alle soorten fillers dan ook korter in zitten.

Welke filler blijft het langst zitten: Belotero


Op nummer 1 Belotero. Deze filler heb ik in mijn lippen gehad en bleef daar zo'n 6 maanden zitten - wat voor mij lang is. Restylane is bij mij na 2 á 3 maanden bijvoorbeeld weer verdwenen. Ook heb ik Belotero in mijn kin en neus gehad, waar het zo'n 18 maanden blijft zitten. De Belotero filler is nagenoeg gelijk aan Juvederm, maar is iets goedkoper. Per mililiter betaal je zo'n 250 euro in tegenstelling tot €290 voor Juvederm.

Welke filler blijft het langst zitten: Juvederm


Op nummer 2, de Juvederm serie. Ik heb Juvederm volbella gehad in mijn lippen, hier bleef de filler zo'n 9 maanden zitten. De Juvederm Voluma kan zelfs 24 maanden blijven zitten, maar is dan weer niet geschikt voor de lippen of onder de ogen. Daar is de filler te stug/dik voor. In mijn neus en kin heb ik Juvederm Voluma gehad en daar bleef het in elk geval 1,5 jaar goed op zijn plek, waarna ik graag een touch up wilde. Ik weet zeker dat er na 2 jaar nog steeds voldoende filler in had gezeten, maar mijn neus is nu eenmaal mijn grote onzekerheid. Die bobbel op mijn neus wilde ik dus weer zo goed mogelijk laten wegwerken d.m.v de liquid nosejob met fillers. Juvederm is één van de prijzigste fillers op de markt.

Welke filler blijft het langst zitten: Teosyal Redensity


Teosyal is mijn 3e favoriete filler. Deze filler heb ik ook in mijn lippen gehad en bleef hier ook 6 maanden zitten. Ook is deze filler vergelijkbaar met de Juvederm en Belotero: het is een redelijk dikke filler die goed vocht vast houd en daardoor lang blijft zitten. De Teosyal is van alle fillers die ik ooot heb geprobeerd de duurste: gemiddeld 350 euro per mililiter. Ik heb er geen ervaring mee, maar ik heb van anderen gehoord dat Teosyal, net als Juvederm en Belotero, diverse soorten heeft. Daar zitten ook fillers tussen die tot wel 1,5 / 2 jaar blijven zitten. Niet in de lippen of traangootjes, maar wel in jukbeenderen, kin of kaaklijn bijvoorbeeld.

Welke filler blijft het langst zitten: Radiesse & Restylane


Andere fillers die ik geprobeerd heb zijn Radiesse en Restylane. Beide fillers heb ik in mijn lippen gehad en hier was ik minder blij mee. Radiesse bleef zo'n 3 maanden zitten en de keer dat ik mijn lippen liet opvullen met Restylane bleef het resultaat nog geen 2 maanden zitten. Ikzelf, maar de mensen om mij heen ook - zag het verschil eigenijk al amper toen de zwelling weg was. Naar mijn ervaring zit je dus met de eerder genoemde Teosyal, Belotero én Juvederm altijd goed, ongeacht waar je de filler laat injecteren. 


Welke filler blijft het langst zitten


Welke filler blijft het langst zitten per gebied?

Nog een richtlijn van hoe lang je mag verwachten dat fillers blijven zitten per gebied

 • Kraaienpootjes / voorhoofd om rimpels op te vullen
  Hier blijven fillers gemiddeld 6 maanden zitten. Voor fronsrimpels, diepe voorhoofdrimpels en kraaienpootjes wordt echter vaker Botox of Bocoture gebruikt. Dit heeft een heel andere werking en is stukken goedkoper dan filles. Lees hier over Botox tegen rimpels
 • Jukbeenderen / wangen
  Zelf heb ik geen ervaring met fillers in je wangen of jukbeenderen, maar wat research wijst uit dat fillers hier zo'n 9 tot 12 maanden blijven zitten. Verklaring zou - net als bij lippe en kraaienpootjes- kunnen zijn dat dit een behoorlijk beweeglijk gebied is.
 • Neus fillers
  Hier blijven de 3 bovengenoemde fillers zo'n 1,5 tot  jaar zitten. Lees zeker even mijn artikel over de gevaren van een liquid nosejob. Deze behandeling is één van de meest risicovolle filler behandelingen, dus een goede arts en professionele kliniek is van belang. In dit artikel staat de arts en kliniek waar ik altijd heen ga vermeld.
 • Kaak / kin fillers
  In het gebied van de kaaklijn en kin blijft filler zo'n 1 tot 1,5 jaar zitten. 
 • Lip fillers
  In de lippen blijven de meeste fillers het minst lang zitten, namelijk 3 tot 9 maanden. Ik heb nog nooit zelf ervaren dat fillers langer dan dat blijven zitten en van kennissen met lipfillers weet ik dat het ook zo'n 6 maanden maximaal zichtbaar blijft.