Facelift Tape - Werkt Het Écht? | Alles Over Tape Voor Een Face Lift Zonder Chirurgie

15 juli 2022

Facelift tape | een facelift zonder chirurgie met tape

Facelift tape, oftewel tape die je op rimpels plakt om zonder operaties een facelift te ondergaan: je hebt er de laatste tijd vast veel over gehoord. Celebrities zoals Bella Hadid claimen dat zij geen botox en fillers of chirurgie gebruiken, maar facetape. Met facetape zou je niet alleen de huid van je gezicht strakker kunnen trekken (bijvoorbeeld voor de cateye lift) maar óók zou je met facetape op je rimpels kunnen slapen en de volgende ochtend met een strakkere huid wakker worden. In dit artikel vertel ik je alles over facetape voor een facelift zonder botox, fillers of chirurgie.

Shop mijn tweedehands designer items van Chanel, Gucci & meer!

Werk Facelift tape om te liften (cateye lift) echt?

Om meteen met de deur in huis te vallen: ja. De facetape die je op je slapen plakt bijvoorbeeld, en met draadjes achter je hoofd strak trekt: deze werken zeker wel. Niét permanent, dat mag duidelijk zijn. Deze tape trekt je huid strak en doet dit net zo lang, totdat je de draadjes weer los knipt. Daarna gaat je huid weer terug naar haar originele staat. Heb je een feestje, een bruiloft of ben je gewoon benieuwd hoe je eruit ziet met gelifte wenkbrauwen of een strakkere kaaklijn? Dan zijn deze facetapes ideaal. Je maakt de huid schoon met wat alcohol, plakt de tapes erop en trekt de draadjes strak. Deze kun je verbergen in je haar. Daarna breng je je make up aan en zie je de tapes niet meer zitten.

Werkt facetape tegen rimpels echt?

Facetape die je snachts draagt om rimpels te voorkomen. Werkt dat echt? Ik kan je meteen uit de droom helpen: het antwoord is nee. Deze tape heeft geen draadjes, maar lijkt gewoon op plakband. Het idee is dat je je huid, bijvoorbeeld rimpels op de voorhoofd of tussen je wenkbrauwen in glad trekt. Daar plak je een stukje tape op, zodat de rimpel niet terug kan veren. Als je vervolgens gaat slapen met die tape erop, kan je gedurende de nacht die rimpels minder goed aanspannen, waardoor de rimpel na een nacht slapen (hoewel, hoe lekker zul je slapen met tape op je gezicht?) minder lijkt. Waarom lijkt? Omdat je na het verwijderen van de tape alle spieren in je gezicht weer gemerkt en ongemerkt zult gebruiken. De spiertjes zijn dus maar een aantal uur in de nacht ontspannen geweest en gaan overdag weer terug naar hun oorspronkelijke  staat. Daardoor zul je na een paar uur weer precies zo'n diepe rimpel hebben als de nacht ervoor.

Wat werkt dan wel voor een chirurgievrije facelift of tegen rimpels zonder botox en fillers?

In principe is mijn ervaring dat een écht slappere huid, bijvoorbeeld bij dames van 50+ niet zonder botox of fillers drastisch kan verstevigen. Wat wel kan, is de fijne lijntjes vervagen. Dat kun je doen met een serum, bijvoorbeeld een vitamine C serum of een hyaluronzuur serum + een dermaroller. Deze roller wordt ook wel een naaldenroller genoemd, want hij heeft ook daadwerkelijk honderden miniscule naaldjes! De naaldenroller maakt vele kleine gaatjes in je huid, waarna je huid deze gaat opvullen met collageen. Collageen is hetgeen wat je huid steviger maak. Oppervlakkige rimpels kunnen hierdoor dus zeker minder worden. Ook is deze behandeling ideaal om rimpels te voorkomen, als je er vroeg mee begint. Lees hier meer over hoe ik een naaldenroller gebruik.


Bekijk hier meer artikelen over botox & fillers

Een reactie posten