Home Makeover | Kleine (En Goedkope) Interieur Veranderingen Met Grote Impact

18 september 2021

Herken je dat? Dat je bij het aanbreken van een nieuw seizoen ineens zin krijgt om je huis anders in te richten? Meubels schuiven of nieuwe meubels aanschaffen, een andere kleur op de muur en gezellige plaids op de bank... Een home makeover hoéft helemaal niet duur te zijn. In dit artikel deel ik wat interieur ideeën waarmee je voor een klein budget de uitstraling van je woning drastisch kunt veranderen. 

Vloerkleden

Een aantal jaar hebben wij een donkergrijs, hoogpolig fluffy vloerleed op de vloer gehad waar onze zithoek stond. Naast dat we 'm op een gegeven moment te klein vonden, wilden we de inrichting ook wat lichter maken: te beginnen bij het vloerkleed. Nu ligt er een groter, lichtbeige vloerkleed en het is bizar wat een verschil dat in je woonkamer maakt. Veel opener en een optisch ruimere zithoek. Een vloerkleed is wat mij betreft dan ook een top idee als je je interieur een boost wilt geven.



Bloemen en planten

In tegenstelling tot de meeste vrouwen heb ik vrij weinig met bloemen en planten. Ik vind het niets aan om ervoor te moeten zorgen, ik vind het lelijk als alles gaat hangen omdat je nét te laat bent  met water geven... en vooral: bloemen zijn maar beperkt houdbaar en gaan daarna stinken. Ik heb daarom veel liever goede kunstplanten en bloemen, die heel lang mee gaan en geen onderhoud (behalve een beetje afstoffen) vergen. Maar of je nu voor echte of neppe bloemen en planten gaat: je kunt er je inrichting leuk mee afwisselen! Een andere pot, een andere kleur bloemen, hangplanten, een plant op een tafeltje of een grote plant op de grond: er zijn eindeloze opties.


Kaarsen

Absoluut mijn favoriet: bijna elk seizoen heb ik andere kaarsen in huis. In de zomer waren dat lichte geurkaarsen op een plateau die lekker naar rozen of lavendel ruiken. In de herfst en winter ga ik voor XXL kaarsen in een grote mooie pot die grijzig of donker beige van kleur zijn en ruiken naar kaneel of een andere winterse geur. De ene keer zet ik kaarsen in mijn vensterbank en de andere keer op een ander plateau op de sidetabel. Met kaarsen zorg je niet alleen voor sfeer en gezelligheid, het helpt ook bij het creëren van een nieuwe look van je interieur.



Kussens en plaids

Nog een van mijn favorieten: kussens en plaids! We hebben bewust een neutrale, licht grijs/taupe kleurige bank genomen zodat we elke keer met kussens en plaids de stijl kunnen veranderen. Afgelopen zomer hadden we roomwitte met mintgroene kussens en roomwitte plaids op de bank liggen. Nu voor de herfst en winter zijn we voor donkerblauwe tinten gegaan, wat voor een frissere look zorgt. 

Schilderijen

Ik heb niet per se iets met kunstige schilderijen, maar ik vind fotolijsten dan wel weer mooi. We hebben dan ook in een soort ruitpatroon verschillende fotolijsten aan de muur gehangen, in een donker frame. Dit omdat we ook met kussens, plaids en kaarsen de kleuren in huis hebben aangepast. Ook op andere plekken in huis hebben we meer donkere lijsten verwerkt met foto's of een mooie quote erin.

verf een meubel

Deze tip is ook favoriet en maakt iets meer impact: verf bijvoorbeeld een houten bijzettafeltje of  de vensterbank voor een compleet andere look. Zo was onze sidetabel eerst van donkerbruin hout, maar omdat we ook veel donkergrijze / zwarte accenten in huis hebben, is de sidetabel mat donkergrijs gemaakt. Ook een houten wijnrek, tafel of TV meubel zou prima een kleurtje kunnen krijgen. Daarin kunnen ook een matte of hoogglans finish nog een groot verschil maken.

Schilder een muur

Éen accentmuur in een andere kleur of met een vrolijk behang is redelijk snel en goedkoop gedaan én het maakt een enorm verschil. Wij hebben bijvoorbeeld de hele woonkamer off white geschilderd, maar de muur naast onze zithoek in een grijstint geschilderd. Nu hebben we nog blauwe kussens in huis, maar groentinten in combinatie met hout vind ik ook ontzettend mooi. Wie weet worden de kussens, plaids en kaarsen dan weer ingeruild voor groenere accenten en creeëren we weer een heel nieuwe look met ons interieur😄

Tover je tuin om

Niet alleen in je huis kun je met accessoires een groot verschil maken. Ook je tuin fleur je gemakkelijk op, bijvoorbeeld met heerlijke hangmatten inclusief hangmat standaarden. Kies een mooie éénpersoons hangmat om zelf te relaxen met een goed boek, of een grote tweepersoons hangmat om samen te chillen in de tuin.

Heb jij zelf nog handige tips waarmee je je interieur voor een klein prijsje kan veranderen? Deel ze hieronder in de reacties.

1 opmerking