Een Beginnende Koortslip Stoppen: Dit Werkt Echt!

12 oktober 2021

Ben jij net als ik één van de vele pechvogels die regelmatig een koortslip krijgt? Dan is dit artikel voor jou! Als jij ook bekend bent met het leed dat een koortslip heet, dan weet je ook dat alle crèmes en middeltjes van de drogist eigenlijk niet helpen. Ik heb dé tip voor jou die niet alleen helpt, nee: het voorkomt zelfs de gehele uitbraak van je koortslip. Lees gauw mee en deel de tip vooral met meer mensen die regelmatig een koortslip hebben.


 Shop mijn designer items! Bekijk mijn online kledingkast

 

Wat kan je doen tegen een beginnende koortslip en helpt écht?

Ik ga niet lang in op hoe je aan een koortslip komt of  hoe je die kunt krijgen. Je weet vast wel dat een koortslip wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus en dat je, eenmaal besmet, vaak een uitbraak kan hebben als je weerstand lager is. Die eerste tinteling, de pijnlijke blaasjes die vervolgens ontstaan en het belabberde gevoel wat je vervolgens krijgt van het virus en die pijnlijke lip: daar zit je niet op te wachten. Nu werken crèmes en smeerseltjes niet, want ze voorkomen een uitbraak niet. Je smeert het pas erop als het al te laat is. Nu is er gelukkig iets wat écht werkt: hitte.

Koortslip uitbraak stoppen en koortslip voorkomen


Koortslip voorkomen met plaatselijke hitte (gratis oplossing)

Er is een apparaat ontwikkeld, de Hotkiss / Herpotherm wat de koortslip vanaf de eerste tinteling voorkomt. Dit is geen promotie voor het apparaat, want ja: het werkt, maar er zit een grote maar aan. Het ding kost 40 euro en de batterij gaat niet lang mee en die is ook nog lastig te verkrijgen. Gelukkig heb ik een GRATIS oplossing die precies zo werkt als het koortslip apparaat én het is vaker bij de hand dan zo'n apparaatje. Voor zowel het apparaat als mijn alternatieve methode geldt: je moet ze beide toepassen vanaf de eerste tinteling / het eerste 'shit-er-komt-een-koortslip-aan-gevoel'. Het apparaat gebruikt plaatselijke hitte door middel van een klein keramisch plaatje wat zo'n 50 graden heet wordt, 3 á 4 seconden lang. Door die tijdelijke, plaatselijke hitte, wordt het actieve herpes virus uitgeschakeld, waardoor het niet kan doorzetten tot een echte uitbraak. Nu moet je dat apparaat dus altijd bij de hand hebben om snel te kunnen handelen. Ik had het apparaat tijdens een weekendje weg niet bij mij, maar ik besloot inventief te zijn en op zoek te gaan naar een ander alternatief. Ik besloot een kopje met kokend water te vullen. Daar dompelde ik een theelepeltje in en dat liet ik 10 seconden in het kokende water staan. Vervolgens haalde ik het ook 10 seconden lang eruit, testte op de achterkant van mijn hand of niet niet té erg brandde en hield het puntje van de lepel tegen de beginnende koortslip aan...

De loeihete lepetjes methode

Net als bij de Herpotherm, waar ik ook voor de zekerheid 3x de plek 'aanstip' doe ik dat ook met de loeihete lepel methode. Hoe weet je nou of het lepeltje heet genoeg is? Tsja, dat is een kwestie van proberen. Het moet wel echt even branden (van die Herpotherm springen de tranen altijd in mijn ogen, maar dat is dus maar een paar seconden). De kans dat je echt een brandplek veroorzaakt is klein, aangezien je vanzelf terugdeinst als het echt te heet zou zijn. Het brand dus even, maar dat vind ik niéts vergeleken bij het ongemak dat een koortslip een week lang met zich meebrengt. En het scheelt: ik heb nu 3x een beginnende koortslip kunnen voorkomen door een heet lepeltje er tegenaan te houden. Éen keer tijdens een weekendje weg, één keer op mijn werk en een keer thuis. Kokend water en een lepeltje heb je snel bij de hand. Dus een opkomende koortslip wegbranden met een speciaal en duur apparaat, of met een heet lepeltje... it's up to you: beide manieren werken en voorkomen de uitbraak van zo'n ellendige koortslip - als je er op tijd bij bent😋Een reactie posten