NIEUW | Disaronno Velvet Likeur (Perfect Voor Kerst!)

12 december 2020


Disaronno Velvet Likeur 

Naast dat ik een grote wijnliefhebber ben, ben ik ook erg fan van italiaanse likeurtjes zoals limoncello, sambuca, Amaretto en... Disaronno! Vooral aan die laatste heb ik leuke herrineringen (niet sarcastisch ;). Vaak met kerst of na gezellige diners met mijn familie sluiten we af met een borrel - en dan kies ik al gauw voor een ijskoude Disaronno. Hoewel ik helemaal geen fan ben van noten (Disaronno is o.a. gemaakt van amandelen) vind ik de smaak van Disaronno héerlijk. Je kunt je mijn nieuwsgierigheid vast wel voorstellen toen ik hoorde dat er een nieuwe variant verkrijgbaar is: de Disaronno Velvet likeur.

Ik ontving een leuke giftset inclusief 2 glazen, welke verkrijgbaar zijn bij verschillende slijterijen. Ik heb de fles meteen in de vriezer gelegd (alcohol bevriest niet dus don't worry) en 's avonds in het weekend heerlijk de Disaronno Velvet geproefd. Ik was direct onder de indruk van de herkenbare Disaronno smaak in combinatie met een melkachtige, écht fluweelzachte twist. Het lijkt op een vleugje vanille, heel romig en echt een top combinatie met de originele Disaronno smaak. Wat me ook opviel is dat deze variant duidelijk een lager alcoholpercentage heeft, namelijk 17%. De originele Disaronno bevat 28% alcohol. Hieronder ontdekt je 3 tips om van de Disaronno Velvet te genieten. Mijn favoriet? De eerste: gewoon puur met een paar ijsklontjes 😋 PS. Bij Gall & Gall is de Disaronno Velvet nu te koop  voor €16,99 i.p.v €21,99.


1. Disaronno Velvet – puur met ijs
Met een unieke witte look laat deze fluweelzachte likeur je verlangen naar meer. Perfect voor liefhebbers van cream likeuren met een intens aroma. 

Hoe serveer je ‘m?
Ontdek de likeur puur en serveer over ijs.


2. Velvet White Espresso Martini
Een heerlijke variant op de espresso martini. Disaronno Velvet geeft deze klassieke cocktail een heerlijke fluweelzachte twist.

Hoe maak je ‘m? 
In deze cocktail zitten 50 ml Disaronno Velvet, 25 ml Tia Maria, 25 ml Tito’s Handmade Vodka. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met wat chocoladeschaafsel. Deze romige cocktail is perfect om thuis het diner mee af te sluiten.


3. Disaronno Velvet Godfather 
Met deze variant tover je de stoere Godfather in een prachtige witte kerst versie! 

Hoe maak je ‘m?
Shake 50ml Disaronno Velvet en 50ml Whiskey in een shaker, strain in een tumbler en serveer met ijs. Optioneel: voeg twee lepels abrikozenjam toe voor een nieuwe en smoothie twist. 
Dit is ook leuk voor jou:


Een reactie posten